Операция на миома - 4

• 99 943
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Пи ли нещо против подуването?

След двете ми бременности коремът ми спадна следващите дни и стана плосък. Но родих нормално и не съм имала операции.

Момичета, а какви дрехи носехте след операцията? Нося много плитки дънки и панталони и предполагам точно там ще боли и ще трябва да си взема или дрехи с жисока талия или по-свободни клинове? Благодаря!

# 226
  • Пловдив
Нищо не съм пила. В болницата ми казаха,че съм надута от системите които ми вкарват след операцията. Носих клинчета само ,защото си ме болеше доста време разреза.

# 227
Момичета,имам въпроси и знам, че вие сте запознати много добре☺
Минаха 3-4 седмици от лапароскопско а махане на три миоми и от няколко дни имам тъпа болка ниско долу или от едната страна...това леко ме изнервя, цикъла ми се бави леко и дали някоя от вас е образувала пак миома след премахване?
И аз от известно време усещам болка отвътре само от едната страна, където уж е била миомата. Не ми излиза от главата, че може пак да се появява тая гад. Записах си за 22 час за преглед, ще потърпя до тогава... цикъла ми идва на 30-31 ден и е доста оскъден.

# 228
Здравейте дами! Имам нужда от мнения.. Преди 2 седмици ми се появи 2ра бледа черта на теста за бременност, след седмица започнах да кървя, отидох на гинеколог и ми каза "Няма бебе, но има гооляма миома около 5- 5,50см".  ooooh!  Каза, че би било добрe да се маха. Отидохме при друг, той обясни, че се намира вдясно и расте навън, и би трябвало да не пречи на бебето.  newsm78 Сега съм в дилема, с мъжа ми решихме да пробваме още веднъж забременяване с миома, тъй като не съм родила досега, това ще ни е първо бебе, и след първото да се оперирам. Но всеки ден чета разни неща и се чудя дали да не рискувам сега... И някой знае ли горе долу колко бързо растат мимоите? Благодаря Ви предварително! bouquet bouquet

# 229
Здравейте дами! Имам нужда от мнения.. Преди 2 седмици ми се появи 2ра бледа черта на теста за бременност, след седмица започнах да кървя, отидох на гинеколог и ми каза "Няма бебе, но има гооляма миома около 5- 5,50см".  ooooh!  Каза, че би било добрe да се маха. Отидохме при друг, той обясни, че се намира вдясно и расте навън, и би трябвало да не пречи на бебето.  newsm78 Сега съм в дилема, с мъжа ми решихме да пробваме още веднъж забременяване с миома, тъй като не съм родила досега, това ще ни е първо бебе, и след първото да се оперирам. Но всеки ден чета разни неща и се чудя дали да не рискувам сега... И някой знае ли горе долу колко бързо растат мимоите? Благодаря Ви предварително! bouquet bouquet
Ами растат, моята стана двойна

# 230
Моята беше 7 см в началото на бременността, намаля, стана 4.5 см до раждането. Не съм имала проблеми, лека бременност изкарах.
Дано и при теб за развият нещата така. Но трябва да се следиш по-често, лекарите ще кажат колко Peace

# 231
  • Sofia
Това с цикъла не ми се нрави...
Момичета,имам въпроси и знам, че вие сте запознати много добре☺
Минаха 3-4 седмици от лапароскопско а махане на три миоми и от няколко дни имам тъпа болка ниско долу или от едната страна...това леко ме изнервя, цикъла ми се бави леко и дали някоя от вас е образувала пак миома след премахване?
И аз от известно време усещам болка отвътре само от едната страна, където уж е била миомата. Не ми излиза от главата, че може пак да се появява тая гад. Записах си за 22 час за преглед, ще потърпя до тогава... цикъла ми идва на 30-31 ден и е доста оскъден.

# 232
Моята беше 7 см в началото на бременността, намаля, стана 4.5 см до раждането. Не съм имала проблеми, лека бременност изкарах.
Дано и при теб за развият нещата така. Но трябва да се следиш по-често, лекарите ще кажат колко Peace

Дано и при мене да стане така...  Heart Eyes

# 233
Здравейте дами! Имам нужда от мнения.. Преди 2 седмици ми се появи 2ра бледа черта на теста за бременност, след седмица започнах да кървя, отидох на гинеколог и ми каза "Няма бебе, но има гооляма миома около 5- 5,50см".  ooooh!  Каза, че би било добрe да се маха. Отидохме при друг, той обясни, че се намира вдясно и расте навън, и би трябвало да не пречи на бебето.  newsm78 Сега съм в дилема, с мъжа ми решихме да пробваме още веднъж забременяване с миома, тъй като не съм родила досега, това ще ни е първо бебе, и след първото да се оперирам. Но всеки ден чета разни неща и се чудя дали да не рискувам сега... И някой знае ли горе долу колко бързо растат мимоите? Благодаря Ви предварително! bouquet bouquet
И
Не знам на колко си, но съветът ми е да я махаш с лапаро, ако можеш и след 6 месеца да забременееш, иначе ако стане кръвоизлив и ти махнат матката, ще останеш с едно дете.

Последна редакция: ср, 05 юли 2017, 21:54 от kati_v

# 234
Мен тази втора черта на теста ме притеснява.
Бих потърсила второ мнение.

# 235
Аз бях с 5,5 см. преди забременяването. Също като теб растяща навън. Беше станала над 10 см. в 7-ми месец. Родих преждевременно, но според лекарите не е било заради миомата. След раждането пак падна около 5.6см. Сега обаче е пораснала и се чудя какво да я правя.
Само да добавя-кошмарна бременност, но ме беше страх да я махна, защото е много добре кръвоснабдена и все ми обясняват, че може да загубя матката.

# 236
На 25 съм, и ми предложиха с лапаро да я махнат, но различни лекари, различни мнения. Единият казва, че е "По добре да я махнат, защото съм още много млада и на чисто да започна с опитите за бебе", другият казва "Ако не си родила, по-добре първо да раждаш после ако ти пречи да ти я махнат". И вече и аз не знам какво да правя.
За втората бледа черта, единия лекар изобщо не обърна  внимание, даже не ми каза, че съм направила аборт, каза просто, че не съм бременна, и да не вярвам на тестовете толкова много, докато не се появят чертите много добре. А другият ми обясни, че правя аборт и ме извика още веднъж за преглед. Утре пак ще правя тест, този път се надявам да ми е само една чертата.  Wink

# 237
На 25 съм, и ми предложиха с лапаро да я махнат, но различни лекари, различни мнения. Единият казва, че е "По добре да я махнат, защото съм още много млада и на чисто да започна с опитите за бебе", другият казва "Ако не си родила, по-добре първо да раждаш после ако ти пречи да ти я махнат". И вече и аз не знам какво да правя.
За втората бледа черта, единия лекар изобщо не обърна  внимание, даже не ми каза, че съм направила аборт, каза просто, че не съм бременна, и да не вярвам на тестовете толкова много, докато не се появят чертите много добре. А другият ми обясни, че правя аборт и ме извика още веднъж за преглед. Утре пак ще правя тест, този път се надявам да ми е само една чертата.  Wink
Ами думата аборт за чак толкова ранен стадии на бременноста (в коя седмица си) е доста силна.. Просто яйцеклетката не се захваща и много жени, дори и не разбират, че са "бременни",просто им закъснява.. На мен лично ми се случи преди няколко години, дойде ми една седмица по -късно, дори и кръвния тест показваше бременност... Лошото е,ако си искала бебе....та моя съвет -ако се е случило, не гледай на това като ма аборт... Ако има нещо нередно с оплодената яйцеклетка, организмът просто я отхвърля Simple Smile

# 238
Определено си права, но не знам защо много се впрягам, може би заради това, че всичките ми приятелки знаеха за теста и всички бяха сигурни, че съм бременна, предлагаха ми храни, напитки, не вдигай това, пази се, яж от това, опитай... Иии сега много ми е трудно да обяснявам, че не е било така, както си представят те(и аз).

# 239
 Hug
Определено си права, но не знам защо много се впрягам, може би заради това, че всичките ми приятелки знаеха за теста и всички бяха сигурни, че съм бременна, предлагаха ми храни, напитки, не вдигай това, пази се, яж от това, опитай... Иии сега много ми е трудно да обяснявам, че не е било така, както си представят те(и аз).

Hug Hugследващия път ще стане  Hug

Общи условия

Активация на акаунт