Операция на миома - 4

• 99 911
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Пропуснах само да кажа, че мен си ме рязаха за секциото стандартно, както другите без миоми. Явно само ако са на пътя на разреза го правят на друго място.
Точно така.  Peace
Мен ме рязаха така, защото можеше да се засегне миомата или кръвоносен съд, който я храни.

# 256
Най -добре се консултирай с няколко лекари и послушай този, който ти вдъхва най- много доверие..
Ако тръгнеш на операция и останеш без матка?
Те все пак са учили за това

# 257
Момичета, не мога да намеря кредора?
Моята коремна миомектомия беше вчера, но нямам кирилица. Новият интерфейс на сайта е ужасен.

Momicheta, ne moga da namerq kredora?
Moqta koremna miomektomiq beshe vchera, no nqmam kirilica. Noviqt interface na saita e ujasen.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 08:58 от Не се сърди, човече

# 258
  • София
Как мина операцията? Как се чувстваш?
Всичко наред ли е?

# 259
Stardust@  Hug
Как си? Как мина?
Колко голяма се оказа гадината като я извадиха?
Запазиха ли матката?
Прегръдки от всички и бързо възстановяване  Hug

# 260
Stardust@ Пожелавам Ти бързо възстановяване Simple Smile

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, не мога да намеря кредора?
Моята коремна миомектомия беше вчера, но нямам кирилица. Новият интерфейс на сайта е ужасен.

Momicheta, ne moga da namerq kredora?
Moqta koremna miomektomiq beshe vchera, no nqmam kirilica. Noviqt interface na saita e ujasen.

бързо възстановяване и от мен Hug

# 262
Мили момичета, най-накрая се преборих с новата версия и намерих старата, за да пиша на кирилица. Ще бъде дълъг пост.
Операцията ми мина по-леко, отколкото си представях. Бях в състояние да пиша бързо след като ме докараха до стаята, но каквото и да натисках ми излизаше новата версия и така и не намерих кредор.
В неделя бяхме супер заети със семейни занимания, прибрахме се късно и аз нямах време да се страхувам, куфарчето ми беше готово отдавна (от темите си направих списък и си приготвих от рано нещата), докато вечеряме, изморени легнахме.
Ставането беше много рано, в 7 трябваше да съм в болницата. Отидохме малко по-рано веднага ме приеха и заведоха до стаята дадоха ми термална еднократна нощница, еднократни гащи и ми оябсниха какво следва.  И халат. Тук времето тези дни е хубаво и дори ми беше топло, но за мое удобство и да не се чувствам гола. Докато си оправях багажа в гардероба идваха да ми взимат кръв, урина, мериха ми кръвното, обясниха ми за анестезията и т.н. Преди това получих плик с подробна информация по пощата и горе долу всичко се покриваше. Всички бяха много мили и отзивчиви. Към 8 без нещо дойде докторката и подписвах документите какво ще ми правят точно (бях букната за отворена миомектомия). Както се уговорихме, докторката, която е с дългогодишен опит ме посъветва да не рискуваме с лапаро, за да види да няма нещо, което е било закрито от 10 см миома. Подписах съгласие, че ако много кървя и животът ми е застрашен ще се наложи хистеректомия (със запазване на яйчниците). Каза ми, че операцията е насрочена за 9, но е възможно да има закъснение.
Трябваше да не съм се хранила 8 часа преди операцията и да не съм пила вода 2 часа преди това, което аз спазих много прилежно. Яденето и пиенето на вода не ми е проблем, виж непиенето на вино в това хубаво време си беше зор  Joy #Cussing out
Точно в 9 дойдоха 2 ма санитари да ме водят към анестезиологичната зала. Всичко тук е много постмодернистично, чисто и бяло. Легнах на ергономичен (еднократен) д/шек, завиха ме и с одеално, дадоха ми чорапи (още ги нося) против тромби. 3-4 сестри се суетяха около мен, бяха много бързи и анестезиоложката. Поставиха ми абокат с упойка и докато се усетя съм заспала. Не съм сънувала, не съм имала хал/цинации (когато не са те оперирали преди влизаш в големи филми), не съм виждала тунел със светлина  #Crazy и като се събудих ми казаха, че операцията е минала и че ще ме заведат до стаята.
Сестрите ме нагласиха, смениха ми нощницата, нагласиха ми системите и след малко дойде докторката. Поздрави ме, каза операцията мина по учебник, извадихме:
Голямата миома 10 см
и още 5 малки !!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out (съответно по 2-3-4 см)
Запазихме матката, но тя мисли, че след като дори не съм в примено на 42г. е вероятно пак да се появят.
Питах я за летенето (искам да си прекарам болничния и после отпуската при мама с децата в България), каза, че ще се чувствам уморена и да букна инвалидна количка, за да съм седнала.
Не усещам болка, по-скоро неудобсвто като мускулна треска след коремни преси (който ме спортува).
По-дразнещ е кактетърът, имам чувството че постоянно ми се ходи до вц.
Днес трябва да ме вдигнат да се къпя и да ми махнат катетъра, нямам търпение.
Очаквах операцията с нетърпение, тъй като паразитите ми създаваха големи проблеми, сега ги няма и се надявам като ми спрат силните наркотици да не ме боли. Имам голяма лепенка по цялата дължина на корема.
Докторката днес трябва да дойде да ме види по някое време.
Надявам се най-късно четвъртък да ме изпишат, въпреки че тук съм като в спа хотел, сама, на спокойствие тишина, хранят ме, гледат ме  Joy
Веднага след операцията ми дадоха вода, в 1.30 ми донесоха гъбена супичка.

Не се сърди човече, знам, че се въздържаш от операция, но честно - не трябва да се страхуваш, минава бързо и по-скоро чакането до дата е страшното, другото минава.  Hug
Ще видим възстановяването, лекарката вярва понеже водя динамичен живот, че ще е бързо ...  Praynig Praynig Praynig

# 263
Stardust@, радвам се, че всичко е минало толкова леко  Hug
Бързо възстановяване и дано повече никога нямаш проблеми!

За тези чорапи само легенди слушаме тук. Може ли да пуснеш линк да ги видим, за да си искаме като се наложи. Дали ги има по вашите аптеки или само в болниците?

П.П. Аз се въздържам, защото засега прогнозите са за задължително махане на матката...

# 264
Извинявам се за печатните грешки, с нов лаптоп съм и има някакъв странен речник и не знам как да го изкл/ча.

чорапите се казват TED anti-embolism stockings, бели са, дълги (на мен ми стигат до дупето), имат отвор за пръстите на краката и нещо като джобчета отпред в горната част. Намерих ги в амазон, но пак поради новия лаптоп не мога да копирам линка, не е уиндоус и е различно. Струват около 15 лири стърлинги. Имат и син надпис към пръстите долу.

Забравих да добавя, че след излизане от упойка не ми се е повръщало, общо взето съм малко подута в лице, замаяна и сънлива, но нищо притеснително. Не съм се чувствала сълзливо също.

Сега остава да се възстановя и да се следя редовно. Ако пак се появят нещо ще махна матката.

Момичета, преди време взех едни хормони за забавяне на цикъл. Беше прогестерон и го купих от легална аптека, предстоеше ни екзотична екскурзия и не исках да си нося белите дрехи и да не се притеснявам. Мисля, че всичките ми проблеми почнаха от там. След като изместих цикъла ми дойде много силен, обилен и болезнен. И така си остана. четох, че ако съм имала малки миоми, хормоните могат да допринесат за бърз ра растеж на налични такива ...

Не се сърди човече, друго мнение чула ли си? Ти имаш доста познания, но чувам за турски лекари, че са много добри. Разбира се, ако можеш да си позволиш, скъпо е, но нивото на здравните услуги там било несравнимо с това в България.

Благодаря на всички, които отговаряха на многобройните ми малоумни въпроси, докато дойде време до операцията и за цялата подкрепа и инфо. Ако не бях чела тук сляпо щях да се оставя да ми извадят матката. bouquet bouquet bouquet

# 265
Много мнение чух, всички са за махане на матката. Единствено Горчев в Плевен каза, че ще оправи нещата, но и той не виждаше смисъл да я пазя (а и при мен беше 16.5 см).
Не знам, засега се въздържам от операция, нито ми прави някакви проблеми, нито ми пречи. Финансово мога да си позволя операция в чужбина, но за мен това са излишни пари.
От септември продължавам чая и ще видя следващата година какъв ще е резултатът, ако не се смалява повече ще се ляга под ножа, въпреки че хиииич не ми се ще Simple Smile

Благодаря за чорапите! Ще ги проуча и ще се подготвя като/ако дойде моментът...

# 266
  • София
НСЧ, а сега какви размери са миомите ти?
Колко намаляха?

И как така 17 см миома не ти пречи?

# 267
Последно януари беше 8.5 на 9.4 см голямата и още 2, които вече са много дребни.
Като беше голяма ми пречеше, сега вече отшумяха симптомите, но и аз си имам повечко килца, та има място Grin

# 268
  • София
Ако се смали още малко, ще имаш шанс за лапаро Grinning

# 269
Ако се смали още малко хич и няма да мисля за операция MaskGrin ама... ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт