Операция на миома - 4

• 99 928
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Не знам дали успя да ми прочетеш поста преди да редактирам, но според мен си млада и спокойно можеш да се оперираш и след 6 месеца да подновите опитите.

# 241
Не знам дали успя да ми прочетеш поста преди да редактирам, но според мен си млада и спокойно можеш да се оперираш и след 6 месеца да подновите опитите.
Ти оперира ли се? Как мина? Сега как се чувстваш? И най-важното има ли бебчо след операцията?  Praynig

# 242
.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 13:25 от kati_v

# 243
Много съжалявам за случилото ти се, но поне са ти живи и здрави децата, но ако това не е от миомите от какво ще е много ми е интересно... Аз съм от Кърджали и сега ходим при Исмаилов, засега много съм доволна от него, и ми се струва, че наистина си струва да му се доверявам. Засега сме решили да изчакаме няколко месеца, после ще видим какво ще правим.

# 244
Много жени раждат по-малки бебета, обикновено е наследствено. Много раждат и преди термин по безброй причини.
Моята бременност я износих, даже преносих 3 дни, имах 3 миоми, най-голямата беше 7 см.
Но и при мен бяха външни и в стената, не към матката. Последните са пречка за бременност обикновено.

# 245
Синът ми на времето се роди 2,850 кг с 2 седмици по-рано. Не съм имала миоми тогава и никакви проблеми, хранех се нормално и бях качила 9 кг.
С дъщеря ми като бях бременна ме наплашиха в 7-и месец, че бебето е много малко и ми се накараха, че не се храня?! Тогава вече бях наддала 9кг за 7 месеца. Започнах да ям насила и качих още 5 до края на бремеността и родих 'голямо' бебе 3,300.
Според мен е просто до човек, но има логика миомите ако растат да пречат на бебето.

# 246
Да, краят е добър, слава Богу, но не съм сигурна доколко си струват притесненията да бременееш с миоми. Още повече, че ти е първа бременост и ако стане някое усложнение и се наложи да ти махнат матката, за да те спасят. При мен въпросът беше чисто психологически - не исках да свързвам раждането на детето с това, затова толкова държах да си я запазя.
Прочети в темата - има добри мнения за лекари в Пловдив и си прецени. Каквото и да решиш - успех! Peace
Дописвам - Stardust, аз затова написах, че не съм сигурна дали е от миомите, защото и първото ми се роди даже по-мъничко. Но е възможно и това да е оказало влияние. Иначе аз четох, че е свързано с активността на майката - ако е по-активна, тенденцията е да роди по-малко бебе.

# 247
Еси25 ,аз също съм от Кърджали и не бих се доверила на никой лекар там.Потърси второ ,та даже и трето мнение ако трябва и тогава решавай.Аз съм два месеца след операция и чакам да минат още няколко ,за да мога да си започна ин витрото.

# 248
Много сте прави момичета, и ако реша да ми я махнат миомата със сигурност няма да е в Кърджали, но и за Пловдив много лоши коментари съм чувала, даже и за София. Чудя се, дали да не пътуваме до Турция с мъжа ми, хем за почивка, хем на преглед за една две седмици  Grinning mmorena ти къде се оперира? От др. Исмаилов имаш ли някакви впечатления?

# 249
Моята операция беше в София,клиника Надежда,но беше коремна.За Исмаилов съм чувала че е добър гинеколог,но нямам лични впечатления.Аз ходих при Русинова .Тя дори не видя че имам миома,а ми махнаха цели пет.

# 250
Моята операция беше в София,клиника Надежда,но беше коремна.За Исмаилов съм чувала че е добър гинеколог,но нямам лични впечатления.Аз ходих при Русинова .Тя дори не видя че имам миома,а ми махнаха цели пет.
Може да има проблеми със зрението Wink

# 251
Може да има проблеми със зрението Wink
Хаха може Simple Smile

# 252
Да, краят е добър, слава Богу, но не съм сигурна доколко си струват притесненията да бременееш с миоми. Още повече, че ти е първа бременост и ако стане някое усложнение и се наложи да ти махнат матката, за да те спасят...
Мен пък лекарите ме посъветваха да не се оперирам тогава, защото всяка една операция може да завърши с махане на матката.
Много е сложен въпросът, в общи линии човек избира едното и каквото е писано  Hug

# 253
Да, краят е добър, слава Богу, но не съм сигурна доколко си струват притесненията да бременееш с миоми. Още повече, че ти е първа бременост и ако стане някое усложнение и се наложи да ти махнат матката, за да те спасят...
Мен пък лекарите ме посъветваха да не се оперирам тогава, защото всяка една операция може да завърши с махане на матката.
Много е сложен въпросът, в общи линии човек избира едното и каквото е писано  Hug
Да, другото, което ми казаха е, че където се реже, ще се наруши кръвоснабдяването и съответно храненето на плода. Но 5,5 см е доста. Аз като се сетя от моите джуджета какво стана... Иначе и на мен ми прогнозираха, че при бременност ще се свият.

# 254
Пропуснах само да кажа, че мен си ме рязаха за секциото стандартно, както другите без миоми. Явно само ако са на пътя на разреза го правят на друго място.

Общи условия

Активация на акаунт