Операция на миома - 4

• 100 025
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
happy@girl, не си губи времето с билки, кюретажите са грешка - полипите си остават и кървят все по-силно,
намери читав доктор и поискай хистероскопия, това е моят съвет от личен опит като твоя проблем!
Дицинон и метергин не са решение и са вредни.

Така е, знам, той вторият ми к-ж беше по спешност, защото първата лекарка уж добра, не бе съвсем си свършила работата.
Аз и затова отидох при нов доктор с добра репутация, очаквах да ми предложи хистероскопия, знам че по принцип той прави. Но той не ми предложи, каза, че миомата е от външната страна на матката.

Аз започнах да чета цялата тема. Стигнах до средата, а на 7 стр. прочетох за някакъв чай, който вероятно намалял кръвоизливите. Какъв е този чай, дами? Че първо от това се нуждая, а после каквото каже докторът.

# 361
За чая:
ул. Поп Богомил 38
02/983 60 03
Миома 1 и 2 част се водят, 19.80 лв. цена

Цитат
Някой пил ли е в спешен сл.й дицинон или метергин? 
Пила съм. Помагат. Но са си точно за спешен случай. При мен причината обаче се оказа хормонална, щитовидна жлеза, имах и киста на единия яйчник.

Ако причината е миомата билките може да помогнат, майка ми се спаси с тях, други жени тук, които са ги пили също казват, че регулират М. Но е добре да направиш и пълни изследвания, ако не си правила - полови хормони и тези на щитовидната.
Съгласна съм и с предните мнения - ако пак се наложи кюретаж не приемай, това е ръчкане на сляпо.  Хистероскопията е съвременен метод, който открива точната причина и не причинява щети. Може да е полип, който да отстранят при самата хистероскопия. При него също има кръвоизливи.

# 362
НСЧ, благодаря за изчерпателния  отговор.  Аз напоследък чета такива статии, даже някъде мернах, че прекалените кюртажи също могат да предизвикат  миома.
Хормони не са ми изследвани.

# 363
Само да кажа за метергина- много доктори казват, че не се пие при миома.. Въпреки, че и на мен ми го изписаха и съм го пила. Когато ме  приемаха по спешност венозно ми слагаха.  Кюретажите също не са решение.

Минах по същия път и след операцията се родих. Затова имам малко  по- различно мнение за операцията.Сега съжалявам, че се мъчих толкова време и не си реших проблема по-рано, а се влачех и припадах от кръвоизливи, за 1 месец 2 кюретажа и 4 влизания в болница по спешност.

# 364
Само да кажа за метергина- много доктори казват, че не се пие при миома.. Въпреки, че и на мен ми го изписаха и съм го пила. Когато ме  приемаха по спешност венозно ми слагаха.  Кюретажите също не са решение.

Минах по същия път и след операцията се родих. Затова имам малко  по- различно мнение за операцията.Сега съжалявам, че се мъчих толкова време и не си реших проблема по-рано, а се влачех и припадах от кръвоизливи, за 1 месец 2 кюретажа и 4 влизания в болница по спешност.

Съжалявам за това, което ти се е случило.  И при мен нещата не са кой-знае колко по-добре. Даже понякога имам чувството, че ще припадна от виене на свят.  Извънредно отидох при д-ра, който ми е отскоро, но не е навит на този етап за оп-я. Аз затова търся някакви алтернативи до др.преглед. Че вече и психологически се чувствам зле всеки месец като зная какво ме чака.
При теб лапароскопски ли отстраниха миомата?
Казаха ми и за витамин К за кръвоизливите, но не съм пробвала.
Запасих се с калциум-фосфо-С и билки цариче, бял равнец, овч.торбичка.

# 365
Само да кажа за метергина- много доктори казват, че не се пие при миома.. Въпреки, че и на мен ми го изписаха и съм го пила. Когато ме  приемаха по спешност венозно ми слагаха.  Кюретажите също не са решение.

Минах по същия път и след операцията се родих. Затова имам малко  по- различно мнение за операцията.Сега съжалявам, че се мъчих толкова време и не си реших проблема по-рано, а се влачех и припадах от кръвоизливи, за 1 месец 2 кюретажа и 4 влизания в болница по спешност.

Съжалявам за това, което ти се е случило.  И при мен нещата не са кой-знае колко по-добре. Даже понякога имам чувството, че ще припадна от виене на свят.  Извънредно отидох при д-ра, който ми е отскоро, но не е навит на този етап за оп-я. Аз затова търся някакви алтернативи до др.преглед. Че вече и психологически се чувствам зле всеки месец като зная какво ме чака.
При теб лапароскопски ли отстраниха миомата?
Казаха ми и за витамин К за кръвоизливите, но не съм пробвала.
Запасих се с калциум-фосфо-С и билки цариче, бял равнец, овч.торбичка.

Моята беше коремна операция. Нямаше как да е лапаро, заради разположението.
Дано намериш решение, което да е най-доброто за теб!

# 366
Благодаря.
Много здраве на теб и на всички момичета в темата.
Като имам някакви въпроси пак ще пиша.

# 367
Аз съм с лек цикъл и не съм опирала до хапчета, но при секциото ми слагаха Метергин, специално питах може ли при миома, нямало проблем.
При кистата също така ми отговори друг лекар.
Специално питах, защото бях чувала, че не трябва и много ме беше страх и двата пъти, да чукам на глава нямах проблеми.

Но пак да повторя думите на другите момичета - това е наистина за сериозни, инцидентни случаи, не за всеки месец.
Ако хормоните са наред и няма кисти/полипи, вероятно миомата е причина и се налага намеса.

# 368
Защо не спадат тия кореми?!?!? Месец и половина след коремна операция съм при Томов и коремът ми е още подут... Sad Нормално ли е? Гледах да се движа много, за да се наместят червата.. уж, но не виждам някаква видима разлика от преди месец...

# 369
Изчаках още 1-2 месеца. И аз на първия месец не се чувствах добре още.

# 370
Защо не спадат тия кореми?!?!? Месец и половина след коремна операция съм при Томов и коремът ми е още подут... Sad Нормално ли е? Гледах да се движа много, за да се наместят червата.. уж, но не виждам някаква видима разлика от преди месец...

И аз съм още с корем. Не подут корем точно, ами оток около разреза, едно такова малко ниско шкембе. Ще питам моята докторка във вторник живот и здраве.

# 371
А моят е подут доста над разреза. Един вид малко под пъпа се пада. Изглежда като тлъстини, но аз никога не съм имала тлъстини по корема преди. Аз съм на контролен преглед чак на 26ти септември, понеже ми дойде цикъла и ми изместиха датата...

# 372
А моят е подут доста над разреза. Един вид малко под пъпа се пада. Изглежда като тлъстини, но аз никога не съм имала тлъстини по корема преди. Аз съм на контролен преглед чак на 26ти септември, понеже ми дойде цикъла и ми изместиха датата...

Точно по същия начин и при мен. Аз трупам на дупе и паласки, когато пълнея, но корем нямах 2 дни след 2-те раждания. Даже и тлъстина. След операцията спрях да ям сладко. Просто не ми се яде. Ще питам док, аз си изместих моя преглед поради лични причини и ще ходя другия вторник. Не е подут от газове, а точно една подутина, както казваш над разреза. Прикрива се с ластично бельо, но бански не мога да сложа половинки.Точно над ластика се излива като шкембе.
Мен ме притеснява и как са нещата вътре. Не съм в България и не знам дали ще ми направят ехографски преглед. newsm78

# 373
Да, мен също ме притеснява вътре как е положението. А при теб не вярвам да не направят ехографски преглед. Би било несериозно....Тук - в БГ, ми прави впечатление, че повечето гинеколози гледат с вагинален ехограф дори - по-прецизен е.

# 374
Здравейте момичета,
За съжаление и аз се записвам в темата. Вчера получих зацапване, а ми е едва 16ти от цикъла. Много странно. Сутринта веднага посетих гинеколог, моята е в отпуск и отидох малко на сляпо. Та лекарката ми каза, че имам миома 77мм, и малка киста. Направо ми дойде като гръм от ясно небе. Каза ми, че трябва да се махне, защото е голяма. Утре съм на второ мнение. Даде ми и метергин да пия. Много съм уплашена. Каза също, че матката трябва да се отстрани, не ми трябвала вече, нали съм имала дете.  От сутринта си плача, а съм на работа, нищичко не мога да свърша.

Общи условия

Активация на акаунт