Операция на миома - 4

• 100 029
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Аз ще навърша 42. Ако ми кажат да не ям месо може би ще се гръмна. Сега сериозно - изхранвам се главно с месо и салати. Понякога ориз със салата, но ако не съм яла месо, все едно нищо не съм яла. И няма да се откажа, ако наистина не е нещо по-сериозно.
Майка ми имаше миома след менопаузата. Според мен няма гаранция, че след като дойде пак няма да се пояи. Да не говорим, че аз дори нямам признаци на пред-менопауза. Всичко гадно, което ми се случва го отдавам по-скоро на липсана на сън, големият стрес и скапаният климат в Англия.

# 61
И аз мисля, че е предимно стрес Cry

# 62
Бабите ми са водили доста спокоен живот, аз, честно казано, също Blush
Като забременях на 25 г. вече беше 7 см, което значи, че я имам още от 20-22-годишна, развивала се е в най-хубавите ми и безгрижни години.
Приела съм, че е просто съдба и не търся причини...

# 63
  • Пловдив
И на мен ми е интересно каква е причината за появата им- хормони,гени,паразити,стрес. И пак ще попитам,има ли дългогодишни вегетарианци с миоми ? Аз ограничавам млякото и месото,но не мога съвсем да се откажа от тях. Майка и баба нямат миоми. Толкова ужасно преживях операцията,дано не ми се появяват пак. На лекарите изобщо не им дреме от какво се появяват,те просто режат крайния резултат.

# 64
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush чета ви от известно време. Blush
Благодаря на всички  Hug

аз съм на изчакване. контролата е за май  Blush
на старата работа на профилактични прегледи ходих два пъти годишно, от две години - веднъж годишно, ходила съм и на частни прегледи и никога не са откривали проблем.
в края на миналата година регистрираха миома 7 см.
на старите снимки я няма и никой не може да обясни как е порастнала толкова за една година.

познат, който се занимава с ... по-нестандартни методи каза, че миомите са неизчистен проблем с майката  Confused
не мога да преценя дали е прав или го казва, защото ме познава  Confused

# 65
При някои жени се наблюдава повишен естроген(ние сме в тази група) . И именно този хормон е виновен за страданията ни. Майка ми е на 69 години и никога не е имала миома. Ние със сестра ми имаме и двете. Сестра ми ще навърши 50 и смело мога да кажа, че е водила един изключително спокоен живот. Въпреки това на 43 и махнаха 7 парчета. За мен виновника е хормона, който незнайно защо ние имаме в повече

# 66
ходила съм и на частни прегледи и никога не са откривали проблем.
в края на миналата година регистрираха миома 7 см.
на старите снимки я няма и никой не може да обясни как е порастнала толкова за една година.

При мен случаят е подобен, ходех всяка година да се преглеждам профилактично, една година пропуснах, защото се местихме и на следващата - миома 8 см, която зот август до март порасна с 2 см.

# 67
  • Sofia
момичета, някоя от вас правила ли е лапало във втората половина след цикъл?

# 68
Искам само да вмъкна нещо. Пия билките по-малко от месец. Този месец цикълът ми беше лек и кратък, от години не е бил така. Само 2 'силни' дни, на 5-ия почти нямах нищо. Не знам от тях ли е, но цикълът на колежката ми, която няма миома или някакви проблеми беше 7 дни този месец. Така че колкото и да съм скептична явно работят.

Страничен въпрос - как се отрази на теглото ви операцията? За тези, които са имали поне среден размер възли или няколко? Искрено се надявам, ако ми го махнат поне 1 кг да загубя.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 13:02 от Stardust@

# 69
момичета, кога и как беше първият цикъл след операцията?

Stardust@- на мен не ми се отрази

# 70
Аз силно се надявам да разкарам този бременен корем вече. И на лек цикъл се надявам, но да видим. Днес ми махнаха шевовете. С какво е най-добре да ги почиствам? Казаха ми и без лепенки, но се страхувам да не се замърсяват раните. Пазене шест месеца. По-рано има по-големи рискове. И това е,след месец мога да правя всичко, което обичам. И сега се чувствам чудесно, но да не бързаме. Успехи на всички  bouquet

# 71
Зизу, какво значи пазене 6 месеца?

# 72
Зизу, какво значи пазене 6 месеца?
без бебеправене. Rolling Eyes

# 73
# 74
  • София
Здравейте момичета bouquet!Отдавна не съм се включвала.Зизу раничките от моята лапароскопия не съм ги третирала с нищо от както ми свалиха аграфите .Само по съвет на приятелка която е преживяла същото не съм ги мокрила при тоалет3 дни /за да си хванат корички/и нямах никъкви проблеми.За бебеправенето и на мен ми забраниха до 6 месеца след лапарото.Имало риск от руптура на матката при евентуална бременност/бях със седем миоми субсерозни и интрамурални на три места и с размери от 7 см до 2 см/.От тогава цикъла ми стана по лек и по оскъден /направо се родих/.Заабременях 1г след това -спонтанно.По време на бременноста имах една мъничка миома 1 см /не оперирана умишлено от доктора/не нарастна дори с милиметър. Хубав ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт