Операция на миома - 4

• 100 033
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Аз след операцията отслабнах с почти 3 кг. Корема ми е по-плосък от преди.

# 76
Здравейте момичета bouquet!Отдавна не съм се включвала.Зизу раничките от моята лапароскопия не съм ги третирала с нищо от както ми свалиха аграфите .Само по съвет на приятелка която е преживяла същото не съм ги мокрила при тоалет3 дни /за да си хванат корички/и нямах никъкви проблеми.За бебеправенето и на мен ми забраниха до 6 месеца след лапарото.Имало риск от руптура на матката при евентуална бременност/бях със седем миоми субсерозни и интрамурални на три места и с размери от 7 см до 2 см/.От тогава цикъла ми стана по лек и по оскъден /направо се родих/.Заабременях 1г след това -спонтанно.По време на бременноста имах една мъничка миома 1 см /не оперирана умишлено от доктора/не нарастна дори с милиметър. Хубав ден на всички Hug
Супер и с бебчето надявам се, всичко беше наред?
Моят възел нарастна точно през бременността Sad

# 77
Ina74, много благодаря.
Аз вчера ги намазах с йода септ и си сложих отново лепенка. Мисля, че и по този начин ще зараснат. Дано не греша нещо. Не съм се къпала с тях, още ме е страх, въпреки че имам разрешение.
Ще си изчакаме чинно 6-те месеца. Иска ми се всичко да е зараснало добре.
Искам да попитам друго. Всички лекари ли настояват за секцио? Моя док каза 100 % се настрой за секцио, никой няма да поеме риск след тази операция.

# 78
Ina74, много благодаря.
Аз вчера ги намазах с йода септ и си сложих отново лепенка. Мисля, че и по този начин ще зараснат. Дано не греша нещо. Не съм се къпала с тях, още ме е страх, въпреки че имам разрешение.
Ще си изчакаме чинно 6-те месеца. Иска ми се всичко да е зараснало добре.
Искам да попитам друго. Всички лекари ли настояват за секцио? Моя док каза 100 % се настрой за секцио, никой няма да поеме риск след тази операция.
Масово се ражда със секцио, особено след операция, трябват поне 2 г , за да се възстанови матката !!!!
А и има нещо друго, аз имам изменения от HPV и докато обсъждахме какво да правим, лекарят и каза, че тъй като съм раждала със секцио, шииката ми не е наранена и ако се наложи може да се пристъпи само към горене на участъка, вместо конизация.....

# 79
Аз след операцията отслабнах с почти 3 кг. Корема ми е по-плосък от преди.

От 2г. се мъча (не че съм умряла от глад де) да сваля 3-4 кг. И коремът ми е изпъкнал. Съответно за миомата разбрах миналата година и каквото и да правя имам бременен корем. Та затова попитах - Крем82 - като мед е твоят пост.

Момичета, това за 6-тте месеца - само бебеправене или секс изобщо?

Радвам се за мамите, които са родили и всичко е минало добре след операциите.  Hug Аз съм изпята песен, ама искам да махна шкембето.

# 80
За бебеправене, секс може много по-рано, ще ти кажат лекарите, но мисля няма да е повече от месец Simple Smile
Масово се ражда със секцио, особено след операция, трябват поне 2 г , за да се възстанови матката !!!!
Все пак в единия случай говорим за бременност и разтягане на матката до огромни размери + много други промени в организма, разрезът също не е толкова голям в самата матка, колкото при вадене на бебе, особено са малки миоми. Затова има разлика според мен.

Зизу, след рязане на матката никой не може да гарантира как ще се държи при едно нормално раждане. Затова предпочитат секцио. Мен пък от нормалното ме беше страх и когато няколко часа след като ме приеха казаха, че се налага секцио направо подскочих от кеф  Mr. Green не го мисли. Да стигнеш веднъж дотам пък ще се види кое е най-доброто  Hug

# 81
благодаря НСЧ,  bouquet
така е, едно по-едно. Имам време да се пренастроя. Hug

# 82
"Мен пък от нормалното ме беше страх и когато няколко часа след като ме приеха казаха, че се налага секцио направо подскочих от кеф  Mr. Green не го мисли. Да стигнеш веднъж дотам пък ще се види кое е най-доброто"

И мен ме е страх от нормалното. Дори след хистерото питах тук запознатите - дали ще ми се наложи заради преживяната интервенция задължително секцио (и се надявах отговорът да е ДА). Но няма правило да не се ражда естествено. От нищо друго като "препятствие" не изпитвам ужас както от идеята за раждането като процес. При сестра акушерка, родила ми 3 племенника, но страхуваща се от обикновен зъболекар, аз съм на етап все още да избягвам темата заради страха си от раждането. Но пък когато ми казаха за предстоящата резекция в един момент се уплаших да не се случат усложнения и да остана бездетна и... Опитвам се да се пренастроя вътрешно. Засега без да споделям с близките, за да не ми го налагат.

# 83
  • София
 HugДа с бебето ми всичко беше наред.С мен не беше.Страдах от хипер емезис гравидарум/ако правилно го пиша  Confused/.В момента в който разбрах че съм бременна започна едно повръщане.....по 15-20 пъти на ден.В крайна сметка резултата беше мома 3.300 и 51 см.Раждах секцио по мое желание освен че имах миомектомия съм и с вродена двустранна луксация/лекувана /Не ми се рискуваше а и възраста е фактор -на 41 .

# 84
За доктор Попов лесно ли се записва час или се чака няколко седмици? И колко струва преглед?

# 85
  • Под гъбата
Имам въпрос към жените с отстранена матка.Маточната шийка запазиха ли я?Цитонамазката показа ПАП || (втора степен)
Моята е отстранена въпреки ПАП 1, но опериращият лекар е и онколог и после ми обясни, че е по-добре да се махне заради бъдещ риск от рак на маточната шийка!

# 86
Имам въпрос към жените с отстранена матка.Маточната шийка запазиха ли я?Цитонамазката показа ПАП || (втора степен)
Моята е отстранена въпреки ПАП 1, но опериращият лекар е и онколог и после ми обясни, че е по-добре да се махне заради бъдещ риск от рак на маточната шийка!

На мен ми обясняват същите неща.То риск винаги има......Доколкото разбирам за лекарите е в пъти по-лесно да махнат абсолютно всичко.

I am the same ,а яйчници и тръби запазиха ли ти?

# 87
  • Под гъбата

На мен ми обясняват същите неща.То риск винаги има......Доколкото разбирам за лекарите е в пъти по-лесно да махнат абсолютно всичко.

Да, макар да очаквах да махнат и тях заради поликистозата с която се боря от години. Казаха, че е неприемливо да се махат яйчници без причина на жени далече от менопауза! Станаха малко над 2 години от операцията, яйчниците работят, даже на контролата бях в овулация, и в дните на липсващият цикъл усещането за него е същото като преди. Ако знаете колко шиене има при махането на всеки орган, хич не е по-лесно! Happy_mama, дали те припознавам от старите ни теми за бебетата на 2003г.?

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 11:48 от I am the same

# 88

Да, макар да очаквах да махнат и тях заради поликистозата с която се боря от години. Казаха, че е неприемливо да се махат яйчници без причина на жени далече от менопауза! Станаха малко над 2 години от операцията, яйчниците работят, даже на контролата бях в овулация, и в дните на липсващият цикъл усещането за него е същото като преди. Ако знаете колко шиене има при махането на всеки орган, хич не е по-лесно! Happy_mama, дали те припознавам от старите ни теми за бебетата на 2003г.?
Къде отива яйцеклетката?

# 89
  • Под гъбата
Много пъти сме се чудили къде отива яйцеклетката! Все забравям да питам на контролите, но според мъжът ми се резорбира по кръвен и лимфен път се изхвърля.

Общи условия

Активация на акаунт