Операция на миома - 4

• 99 975
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
И моят цикъл беше редовен, но доста обилен. А забравих и често сърцебиене.

# 676
И аз ходя често до тоалетна. Док каза, че това се получавало при миоми над 7-8см, пък моята я измерват на 4-5см. Сега се шашнах дали не е значително по-голяма Sad

# 677
Не се шашкай, все пак нали са я измерили.
Моята беше 10см.

# 678
Абе те я измерват, но едните казват 4/4см, а другите 4,8/5,2см. Знам ли аз всъщност колко е. Дано с този чай поне сега я задържа, докато реша къде и как ще се оправям 😤

# 679
При мен едната докторка я измери 8см, другите двама 10см. Аз не съм пила чай, просто защото доктора който ме оперира не ми остави никакво време, веднага насрочи дата. Но и при мен всичко се разви доста бързо,за няма и месец.

# 680
Момичета, утре лягам под ножа Tired. 7 възела от 1 до 3 см, интрамурални и субсерозни. Ще правя лапаро, след което няколко месеца възстановяване и следва подготовка за ин витро.

# 681
Ema, стискам палци всичко да мине добре. След лапарото би трябвало да се възстановиш сравнително бързо.
После времето за изчакването няма да го усетиш как ще мине Simple Smile
Къде ще се оперираш? (извинявай ако си го писала някъде, но не съм изчела някой мнения по-назад)

# 682
Успех, Ema_P! Лапарото е значително по-леко от коремна, всичко ще мине леко и бързо Flowers Cherry Blossom

# 683
Възможно е миомата да е толкова голяма заради повишеното кръвоснабдяване по време на бременността. Не знам за емболизацията, но може да опиташ и лапаро, след него се чака само няколко месеца.

Преди това никой доктор не е виждал миома.А сега щяла да пречи на износване на плода защото била интрамурална
Едната ми миома също е интрамурална. Износих с нея, а и ме бяха предупредили, че е на такова място, че е трудно операбилна. През бременността нарасна навън. Ако твоята е тръгнала навътре към кухината, ще е проблем при износване. Ако можеш, отърви се от нея,  за да не се тормозиш после.

Никой не ми казва расте ли или накъде.То и аз затова се побърках вече, какво да правя,къде да ходя и т.н.

# 684
Ема, успех! Всичко ще е наред. Бъди спокойна и всичко ще мине бързо. Пиши след това как си.

# 685
  • София
Здравейте на всички.
Пиша ви много притеснена. Откриха ми миома 9,5см. Гиникелога ми е категоричен, че е за операция при този размер,като иска преди това да направя ЯМР за да преценят с каква операция да я премахнат, как точно е разположена, дали засяга нещо и т.н. Друг гинеколог, мой познат, ми препорича да опитам първо с Есмия. Каза, че не рискувам нищо, шанса да се повлияя добре е много голям и най-много да ми се размине операцията.Това ме обнадежди страшно много и съответно ще се консултирам и със моя гинеколог. Чудя се обаче дали да не потърся и трето мнение. На 25г. съм, не съм раждала. Никога не съм имала абсолютно никакви симптоми на миома и се докарах до тук от липса на профилактика, за която сега си бия главата ама...
Гинеколога, който ме диагностицира каза, че не може да ми обещае дали ще успеят да ми спасят матката преди да види ЯМР и да се запознае по-детайлно със случая. Предполагам се досещате, че това ме побърка и не знам къде се намирам.
Наистина ли 9см миома е нещо толкова неучвано и невиждано на моята възраст или лекаря просто се презастрахова и ме запознава със всички рискове от диагнозата? Чудя се и дали да опитам с тези хапчета или изчакането няколко месеца при вече голяма миома е твърде рисково? Някоя от вас пила ли ги е и имало ли е положителен ефект? Все още проучвам въпроса с тях, какви са страничните ефекти и дали впоследствие може да се създадат проблеми, тъй като действа на хормоните.
Наясно съм, че вероятно конкретни отговори няма как да ми дадете, но ще съм благодарна на всякакви съвети, тъй като ще ми пръсне главата от притеснение. Благодаря предварително!

# 686
Lace., първо - спокойно!
Наистина е голяма, но не е толкова страшно положението, колкото са те наплашили. В темата има жени с по 18-сантиметрови миоми, износили и родили деца след операцията. Това, което ти говорят за дежурните приказки, но реално няма никаква причина да се маха матката. Затова направи няколко консултации и избери лекар, на когото имаш доверие.
Лично аз за Есмията съм скептична, освен това вкарва в изкуствена менопауза и не знам как това се отразява на хормоните, предвид възрастта ти и плановете за бременност в бъдеще. Но ако според гинеколога е безопасно не пречи да пробваш.
Успех!

# 687
  • София
Lace,не се притеснявай толкова!Няма опастност да махнат матката.Съвсем наскоро ме оперираха от миома и докато лежах в реанимацията чух докторите да си говорят за младо момиче с огромна миома и как ще режат матката на няколко места,но ще я спасят,защото момичето не е раждало.Миомата ти не е нещо необичайно по размери.Аз лично не бих разчитала да се повлияе от хапчета.Най-удачно е да потърсиш второ мнение и да се насочиш към операция.В зависимост от това къде е разположена миомата при тези размери ще ти предложат или лапароскопия,или отворена операция.И в двата случая матката се възстановява до 6 месеца.Успех!

# 688
Lace, съгласна съм с момичетата! Потърси и друго мнение, не се трови с тази Есмия, ами ако не се повлияе?
От кой град си, може да те насочим към специалист или клиника? НАистина е голяма миомата, но както Човечето е писала има момичета в темата с по-големи. Най-важното е да намериш добър специалист и най-вече човек на когото да имаш доверие.  Hug

# 689
Подкрепям мнението на Нсч.
Мен ме оперираха от по-голяма миома плюс още 3-4 по-малки, на 42г. със запазена матка.
По-вероятно е да си с коремна операция, (ако се решиш на такава),  но е възможно и да има вероятност от лапароскопска, в зависимост от местоположението и времето на лекаря.
Ако миомата не ти създава сериозни неудобства може да опиташ с Есмиа, има противоречиви мнения - на някои жени помага, на други - не. Основната причина, поради която аз отказах да я пия е хормоналното съдържание, за което се твърди, че предизвиква рак.
Ако не си се преглеждала профилактично е възможно да е нараствала години, може и за кратко, или преди това да не са я видели.

Без да целя паника, опасност да се махне матката по време на операцията все пак съществува (всяка операция създава рискове), ако загубата на кръв застрашава живота на жената. При мен се получи това, запазиха ми матката, но се наложи кръвопреливане след това. Всеки случай е индивидуален, зависи и от опитността на доктора, от много фактори.

Не мисли лоши неща, поразрови се и прочети за миомите - всяка 3-а жена регистрира такава, а и назад в темите има много инфо.

Общи условия

Активация на акаунт