Операция на миома - 4

• 99 912
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря. Точно това имам предвид - наблюдение, докато се получи някаква нормализация, или се наложи оп-я.
Той това иска и АГ, но не съм знаела, че личният ще ми направи проблем за направлението, и не съм се сетила да го питам за диспансер досега АГ. Аз прегледа мога да го заплатя, но ако се наложи интервенция, и не съм по здр. каса, ще тр. всичко да си плащам, а съм здр.осигурена. А миналата година бях и пациент на Спешното, та не искам да съм безотговорна.

Тия, личните са стиснати за направления, не знам къде да го прочета това - имат ли някакво ограничение, и на колко месеца. В годината веднъж не е достатъчно.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 12:36 от happy@girl

# 736
Извинявай, явно не съм разбала въпроса.
Иначе не смятам, че платените прегледи задължително водят до платена операция. Аз винаги съм се преглеждала “на частно” и без направления. Операцията ми беше по Здравна Каса в Токуда, София.
Разбира се, платихме около 1000лв. за избор на екип.
Най-добре е да поговориш с лекаря, който си харесала, каква е практиката в неговата болница

ПС: Тази такса "за избор на екип" не знам как и дали може да се прескочи. Доколкото знам навсякъде я търсят ако ти е планова операцията Sad

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 16:14 от Rocket

# 737
Хепи, в сайта на НЗОК има секция за въпроси и отговори. Опиши си там питането и до 1-2 дена ще ти отговорят официално. Аз съм пускала запитвания преди време. Успех Peace

# 738
  • София
Ще отговоря веднага-всичките ми прегледи и изследвания бяха платени,но операцията ми мина по здравна каса.Даже от болницата ми издадоха направление,не съм ходила при личната.Оперираха ме в клиника"Надежда" миналия месец.

# 739
Аз също бях на частен преглед, а след това се оперирах с направление за хоспитализация от личен лекар.

# 740
А такса за избор на екип плащали ли сте?

# 741
Благодаря ви за отговорите. Ще взема решение. А и въпрос към ЗК - не е лоша идея.

# 742
Рокит, плащах такава такса да Crazy Реално аз се бях уговорила с лекаря да направи той интерввнцията. Не знам как може да се заобиколи.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 18:07 от Ema_P

# 743
  • София
Аз не съм плащала такса за избор на екип.

# 744
  • София
А такса за избор на екип плащали ли сте?
Не съм плащала такса за избор на екип, но се оперирах в частна болница при лекаря, който от години ме следи.

# 745
Аз също платих такса за екип, но тя не е задължителна. В бланките при приема се отбелязва дали искаш и кой да е лекарят.

# 746
Момичета,да споделя добри новини.След хиляди прегледи-къде е разположена гадината(миомата),трябва ли сега да се оперирам,пречи ли на износване и т.н. доктора се пошегува,че едва ли не имам възможно най-добра миома,която не ми пречи за забременяване или износване.Даде ми зелена светлина.

# 747
Таничка, браво Simple Smile
Каква казаха, ме е миомата? “Най-хубавият” вариант майче е на краче.

# 748
Да и е извън матката.Потвърди се,че не е интрамурална,както показа на ямр.Даже и поликистозни яйчници нямам.С две думи ямр отвсякъде с грешна диагноза излезе.

# 749
Да, на краче е много по-добре от интрамурална. Иначе размерът потвърдиха ли го, че е 7см? ЯМР-а колко го показваше?
Интересно ми е, защото сигурно и на мен ми предстои ЯМР и искам горе-долу да знам какво да очаквам

Общи условия

Активация на акаунт