Операция на миома - 4

• 99 901
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета.Та вчера ходих в Тутракан при др.Богомил Бойчев.Прегледа ме обстойно и ми каза че миомата ми е извън матката да се махне чрез лапаро.Добре де докторе питам аз-на резултата от ЯМР пише че е на стената на матката а той вика няма такова нещо.А сега де?На ЯМР ли да вярваш или на неговата снимка дето ми даде.Има съмнения за поликистозни яйчници и ми изписа дуфастон да пия 10 дена и след цикъла ми на 8 ден при него на преглед с мъжа ми-той за спермограма.И изненада циъла ми днес дойде.Та нямам търпение да стане време пак да отида.Впечатление ми направи, че единствено той каза-спокойно не е проблем да забременееш и след лапаро ще можеш в кратък срок,но ще се наложи инсеминация.Това за сега са моите новини.Може ли някой да сподели как минава лапаро,колко време е престоя в болница и колко време дават болничен?
Сори ако стана хаотичен поста ми,ама то и мислите в главата ми такива.

# 706
  • София
Здравейте момичета.Та вчера ходих в Тутракан при др.Богомил Бойчев.Прегледа ме обстойно и ми каза че миомата ми е извън матката да се махне чрез лапаро.Добре де докторе питам аз-на резултата от ЯМР пише че е на стената на матката а той вика няма такова нещо.А сега де?На ЯМР ли да вярваш или на неговата снимка дето ми даде.Има съмнения за поликистозни яйчници и ми изписа дуфастон да пия 10 дена и след цикъла ми на 8 ден при него на преглед с мъжа ми-той за спермограма.И изненада циъла ми днес дойде.Та нямам търпение да стане време пак да отида.Впечатление ми направи, че единствено той каза-спокойно не е проблем да забременееш и след лапаро ще можеш в кратък срок,но ще се наложи инсеминация.Това за сега са моите новини.Може ли някой да сподели как минава лапаро,колко време е престоя в болница и колко време дават болничен?
Сори ако стана хаотичен поста ми,ама то и мислите в главата ми такива.

Лапароскопията е с пълна анестезия.Преди операцията се минава на прегледи-вътрешни болести,кръвни изследвания,снимка на бял дроб.При мен след операцията имаше 3 отвора. Слагат дрен и катетер.Клиничната пътека е 3 дни.Болничният е за 30 дни.

# 707
Tanichka, мен ми е интересно защо е решил, че ще трябва инсеменация? Обоснова ли се по-конкретно?

# 708
Ами ние две години правихме опити.Аз съм с много нередовен цикъл,а на моя му бяха изписали да пие прахчета,че спермограмата му не беше много добра.Та аз забременях,но особеното беше,че по изчисления трябвало да съм понапреднала бременност,а не бях.Може би и затова така се получи при мен.После се появиха и др проблеми.Другата седмица отивам на преглед да видим има ли полипи,после за миомата да се уговарям и чак тогава ще доуточняваме за инсеминация.Аз си го обяснявам за инсеминацията де-че трябва малко да ни побутне заради моята овулация и заради бавните сперматозоиди.

# 709
Някой има ли идея колко ще ми струва лапаро в Тутракан при др.Бойчев?а колко време си в болница? Ще се радвам по-подробно да разкажете как е минала операцията при вас.

# 710
Здравейте дами! Следя темата, /аз съм все още с моите проблеми/.
Но току-що прочетох една прекрасна новина, давам линк:

https://novavarna.net/2017/12/03/%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8-%d1%81 … %bd%d0%b0-%d0%be/

# 711
Оф, като чета такива статии и само се обърквам още повече. Sad
От една страна и аз се чудя какво да предприема, за да не минавам пак под ножа. От друга ми казват, да се въздържам от експерименти щом още не съм раждала. Луда работа Grinning

ПС: Друго, с което ме обърква статията е, размера на миомата - 10см и махането на цялата матка. И тук в темата и когато лежах за първата си операция знам за доста по-големи тумори, успешно отстранени оперативно със запазване на матката!
Затова ми е много трудна да отсея къде свършва истината и къде започва рекламата в подобни писания.

# 712
Журналисти?!?!?!  Нищо не разбират... Това е реклама на лекарката Sad

# 713
Може и реклама да е. Но понеже и аз си имам проблеми, като прочета някоя хубава новина, за благоприятен изход от тия гадини, се радвам. Иначе не съм запозната с метода, как, и в кои градове го правят, в кои случаи се препоръчва. Ако някой знае, моля да пише.

# 714
Чрез емболизация не ти махат матката,а само миомата.За Русе се извършва в Медика.

# 715
При Емболизацията не се маха нищо - нито миомата, нито матката. Продцедурата представлява запушване на главните артерии, които захранват миомата с кръв. Очаква се, че по този начин тя ще “умре от глад”. Това НЕ Е операция

# 716
След емболизация поне една година никакво забременяване.

# 717
При Емболизацията не се маха нищо - нито миомата, нито матката. Продцедурата представлява запушване на главните артерии, които захранват миомата с кръв. Очаква се, че по този начин тя ще “умре от глад”. Това НЕ Е операция

Пак ли се прави с пълна упойка? Предполагам че да и изисква болничен престой. Защото ако е така, по-добре лапаро?!  newsm78

# 718
Таничка, пациентите с Емболизация се наблюдават и в процес на това се предценя кога и дали могат да забременеят. Ако продцедурата не даде желания резултат и след година пак си имаш 10см миома, ме съмнява да ти разрешат забременяване.

# 719
Zveti81, пак повтарям, че м/у едното и другото няма нищо общо. Лапарото е операция, която физически маха миомата. Емболизацията е продцедура, при която миомата си остава на място, но се цели запушване на кръвоносните артерии, които я захранват. Иначе не знам за болничния престой.
Теб какво те притеснява в него?

Общи условия

Активация на акаунт