Операция на миома - 4

• 99 960
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Здравейте,

на 6-ти юни най сетне ми назначиха лапароскопия, бях останала с впечатление за 1000лв +ЗК, но днес лекаря каза 1300... при вас как бяха цените, става въпрос за София

# 166
Миналата година във Вита ми казаха 800 лв., но не се оперирах, така че не знам дали  наистина това е била цялата сума. Много е тъпо това, все пак за тумор става дума, не разбирам защо не го поема касата, ще рече човек, че за разкрасителни процедури отиваме...

# 167
  • Sofia
така е, искаш не искаш това е положението, казват-ми това са цените в болницата, аз нищо не мога да направя....чудно жените с малки доходи какво правят... аз отлагах 3 месеца опрацията за да спеста някй лев, но другите?

Ужасена съм..

# 168
  • София
преди 2 години за лапароскопска миомектомия платих 1755 лева, не е имало участие на НЗОК.
В момента цените са по-високи в същата болница.

# 169
  • Sofia
явно има някакво увеличение на цените..

# 170
Аз бях с коремна в Майчин дом. Когато питах ми казаха, че операцията се поема от ЗК. Заплаща се ако искаш избор на екип.
Скрит текст:
Платих 930лв. за избор на екип, защото държах да се оперирам при опр. доктор. Това на 30,03,2017г. Искам да подчертая, че когато ходих на преглед и за дата на операция докторът изрично ми каза, че е безплатна. Аз настоях да е при нея и тогава ми каза, че се попълва бланка при приема в болницата.

# 171
НЗОК плаща единствено за коремна операция (240 лв. - информацията ми е от 2013 г., може би сега цената е друга). Лапароскопските операции не се поемат от касата и в зависимост от цената в конкретната болница, всеки избрал такъв тип операция си я плаща. Моята операция преди 4 години беше 1 300 лв. (900 + 400 лв. за избор на екип) + нощувките.

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 20:20 от Herz

# 172
И аз съм с коремна от преди месец.Със ЗК доплатих 970 лв.Без да съм избирала екип,и си заслужава всяка стотинка която дадох.

# 173
Здравейте, момичета  Simple Smile
Пиша по повод моята майка , случаят при нея е следния : има 3 миоми, като най - голямата е 9 см., предлагат и да махнат матката, тя е съгласна, на 53 години е. В " Щерев " казаха , че не е спешно и предлагат лапароскопска операция по здравна каса с доплащане от 1540 лв. Моля, миналите по този път да споделят къде са се оперирали и при кого ,колко са платили, защото не съм много сигурна, че болница "Щерев" е най- подходящото място за такъв тип операция. Аз също се преглеждам при тази лекарка, при която и майка ми и й имам доверие, но все пак клиниката е специализирана в друга насока.
При положение, че може лапароскопия, е напълно нерационално да се обсъжда и коремна операция, нали?
Зададох много въпроси, но ние сега тръгваме по вашия път и имаме нужда от информация !
Благодаря !

# 174
Надежда също е болница с друга насоченост , но бих ви посъветвала да направите консултация и там.И по конкретно доктор Еленчев.Както вече писах по горе аз съм с коремна и не съжалявам ,а и док ми каза че не може лапароскопски.При мен се видя една миома околко5.5 см и една околко 2см .В последствие са извадили цели 5 броя.А и мисля че може да запази матката.Ако мога с още нещо да помогна пиши ми.Успех Ви пожелавам.

# 175
Здравейте, момичета  Simple Smile
Пиша по повод моята майка , случаят при нея е следния : има 3 миоми, като най - голямата е 9 см., предлагат и да махнат матката, тя е съгласна, на 53 години е. В " Щерев " казаха , че не е спешно и предлагат лапароскопска операция по здравна каса с доплащане от 1540 лв.....
А колко ли, поема здравната каса? Луда работа, как може да е толкова скъпо??  #2gunfire
А защо трябва да и махат матката?  Да не си я дава  #Cussing out

# 176
При Горчев в Плевен е към 2000 с касата, така че така са цените по частните болници.

В нейния случай, предвид годините, вариантът махане на матка, но с лапаро не е толкова лош. Ако ще пазят матката ще отварят коремно и възстановяването ще е по-тежко.
Ако махнат матката, но запазят яйчниците, ще си влезе в менопаузата нормално, защото вече я е наближила. Така че няма какво да губи, да избира най-лекото, т.е. лапарото.

qnitaaa, а тя има ли някакви  неразположения - болки, кръвоизливи, бърз растеж на някоя от миомите? Ако не, аз лично не бих се оперирала, наближава менопаузата и така или иначе ще се свият. Ако не се случи, тогава да...

# 177
Миналата година коремна операция, 15 извадени възела, но запазена матка, 900 лв и здравна каса. Не съжалявам за стотинка дори, д-р е невероятен.В държавна нямаше да рискувам.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 09:11 от poluks

# 178
  • Sofia
В тази болница преди месеци правих и хистероскопия-800лв и съм доволна, сега пак ще бъда там и въпреки цената от 1300лв няма се откажа, здравето е по важно

# 179
Миналата година коремна операция, 15 извадени възела, но запазена матка, 900 лв и здравна каса. Не съжалявам за стотинка дори, д-р е невероятен.В държавна нямаше да рискувам.
Привет newsm51 В коя болница и при кой лекар беше?

Общи условия

Активация на акаунт