Операция на миома - 4

• 99 963
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Миналата година коремна операция, 15 извадени възела, но запазена матка, 900 лв и здравна каса. Не съжалявам за стотинка дори, д-р е невероятен.В държавна нямаше да рискувам.
Привет newsm51 В коя болница и при кой лекар беше?
За да не е реклама, писах ти лично съобщение.

# 181
Миналата година коремна операция, 15 извадени възела, но запазена матка, 900 лв и здравна каса. Не съжалявам за стотинка дори, д-р е невероятен.В държавна нямаше да рискувам.

Кой е този невероятен доктор? Сондирам мнения за лекари и болници.

# 182
Момичета какво значи Препоръки за ХОР след изписването?Пише го в епикризата.

# 183

Кой е този невероятен доктор? Сондирам мнения за лекари и болници.

И аз искам да знам името му, защото ми предстои операция, но не съм избрала още екип

# 184
  • Sofia
Здравейте, днес ме изписаха от лапароскопска операция на миоми, след като на обяд се прибрах видях, че ръката ми е отекла и Леко зачервена, боцкаха я няколко пъти +абокат и не знам спукана ли вена или нещо по притеснително е, някой да го е преживявал?

# 185
И на мен след абокат ми става така.
Вземи си Троксевазин и мажи Peace

# 186
  • Sofia
Благодаря човече, не за 1 ви път ми пукат вена, но този път е по злобно, от китката нагоре е с оток...така пе дупчеха навсякъде, всеедно съм стреляна с автомат

# 187
При мен като е пукната излиза синьо, ама огромно петно, от китката до лакътя Tired
Иначе ако е само травмирана вената, тогава е подута, като въже дори я усещам в най-лошия случай, зачервено и пари самата кожа над нея. Отделно ръката ми не е съвсем пълноценна, нещо като схваната.
Въобще кошмар. Но Троксевазинът много добре действа и облекчава веднага.
Успех, да минава бързо  Hug

# 188
Ето че и моята операция Simple Smile мина успешно и от 2 дни съм вкъщи вече, бавно и славно се оправям. Мина чудесно, много съм доволна от болницата - ВИТА, а от доктор Попов възхитена. Озорил се е да махне моята завряна голяма миома, но е успял. Simple Smile)) На задна стена, долу при шийката на матката, около 7см.

Благодаря за всички съвети, изобщо не съжалявам, че го направих!  Hug
Невероятни са безкръвните операции! Който може да предпочита тях, няма да сбърка  Peace

Здравейте, момичета  Simple Smile
Пиша по повод моята майка , случаят при нея е следния : има 3 миоми, като най - голямата е 9 см., предлагат и да махнат матката, тя е съгласна, на 53 години е. В " Щерев " казаха , че не е спешно и предлагат лапароскопска операция по здравна каса с доплащане от 1540 лв. Моля, миналите по този път да споделят къде са се оперирали и при кого ,колко са платили, защото не съм много сигурна, че болница "Щерев" е най- подходящото място за такъв тип операция. Аз също се преглеждам при тази лекарка, при която и майка ми и й имам доверие, но все пак клиниката е специализирана в друга насока.
При положение, че може лапароскопия, е напълно нерационално да се обсъжда и коремна операция, нали?
Зададох много въпроси, но ние сега тръгваме по вашия път и имаме нужда от информация !
Благодаря !
Защо не се консултирате с д-р Попов, Вита. Изключителен специалист. Наистина съм възхитена! Може пък да успее с лапароскопия. Аз платих за миомектомия 1350 за избор на екип+ЗК. Престоят в болницата ми беше 2 нощи. Всичко влезна в тази цена. Предварително само имах списък с неща, които да направя преди да постъпя- някои изследвания от личния лекар.

Хубаво е, че нещата са се развили по благоприятен начин и при двете ви!
Аз също съм много страхлива.
Снощи от клиниката са ми пратили становището от докторката и там пише, че сме обсъдили плюсовете и минусите от миомектомията в сравнение с хистеректомия и че съм наясно с опасността от кръвоизлив. Та снощи не можах да спя от притеснения да не взема да пукна на масата ... ooooh!
те са длъжни да предупредят, но те правят всичко възможно да няма кръвоизливи. прищипват артериите по време на операцията, за да спрат притока на кръв. Изрезват изключително внимателно. Гледах сумати филмчета в ютюб - и анимации и истински лапароскопии. уникални са.
Аз имах операция преди 5 дни с лапаро - и загубата на кръв ми е само 50мл. Не се шашкайте!

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 00:51 от Не се сърди, човече

# 189
Благодаря кремс82  bouquet

Инна74, обръщам се към теб, защото си оперирана в чужвбина. Колко време след изписването от болницата можеш да ставаш и да вървиш нормално, не за дълго време, но примерно да се разходиш по магазини, без натоварване? Питам защото операцията ми съвпада с първия юбилей на дъщеря ми и партито е 5 дни след насрочената операция. По принцип нищо няма да ми се налага да правя освен да снимам - само трябва да идем с колата до мястото и да стоим 2 часа и може би да нарежа тортата. Другият ми въпрос е колко време след самата операция можеш да ставаш - ти беше с лапароскапска нали така? Очаквам другите момичета да се включатм които са били с коремна. В листовката, ковто ми даде лекарката пише, че се очаква пациентите да вървят на изписването.
Още един въпрос - кога е профилактичният преглед след самата операция? Мисля си да си замина в България и се чудя дали ще мога да летя и да си отида малко на топличко децата като свършат у-ще?
 bouquet
Като преживяла 2 секциота и 1 лапароскопска миомектомия мога да кажа, че 5 ден след коремна ми сев ижда много зор за парти. Днес ми е 5 ден след лапароскопия и лежа и седя основно, даже като седя повече от час всичко почва да ми тежи, боли и гледам да прилегна, разходка правя по 20-30 минути и пак ходя като бабичка. Вътре всичко ми е бъркоч. Отвън не, но вътре... А секциотата - които бяха коремни , там е още по хард. На 5ти ден едва си като на 2ри при лапароскопия. Т.е. едва мърдаш, ходиш, но баавно, славнооо и много внимателно. Боли не само вътрешно, но и външно много всички тези разрези. На парти ако ходиш за малко, основно седяща и други да снимат и да режат тортата. Simple Smile Ти само се наслаждавай и хапни едно парче, а после отивай да полегнеш някъде  bouquet

# 190
Добре дошла! Радвам се, че успяха с лапаро Hug
Бързо възстановяване!

# 191
Купърче, радвам се че добре се възстановявяш. Дано това са последните ти спомени, свързани с миомите. Hug Благодаря за подкрепата. Почти дойде времето, а сега бързо да заминава.
Въпрос към потребителки минали през лапаро, Всички ли имахте очистително или клизма? Казаха ми, че когато опер.е под обща упойка не се прави...? Също така, че общата упойка отпуска за половин час? Вярно ли е?
Очистително предния ден. Пълна упойка. Отпусна ме още в залата, там ме събудиха, сънувах нещо прекрасно и чак ме хвана яд, че ме будят. Докато ме возеха към стаята съм заспала отново. В стаята ме сложиха на леглото и това го помня вече пак. Моята операция продължи около 3 часа. Лапароскопия.

# 192
Браво, Колибри, дано всичко да е наред и да няма повече проблеми Simple Smile

# 193
Здравейте момичета, може ли някой, с хистеректомия, направена в Надежда или Майчин дом да ми пише на лично съобщение?

Предстои ми операция, но не мога да реша в коя болница, консултирала съм се с опериращи и в двете болници, но условията в Майчин дом ме притесняват.

Благодаря!

# 194
Здравейте момичета, може ли някой, с хистеректомия, направена в Надежда или Майчин дом да ми пише на лично съобщение?

Предстои ми операция, но не мога да реша в коя болница, консултирала съм се с опериращи и в двете болници, но условията в Майчин дом ме притесняват.

Благодаря!

Аз се оперирах в МД. Условията са ужасни, да. Аз имах избор дали да е в частна или в МД. Избрах операторът, а не условията.Не съжалявам за изборът си.

Общи условия

Активация на акаунт