Операция на миома - 4

• 99 906
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Stardust@, какви хубави работи разказваш. Да му се ще на човек да се оперира с кеф Wink. Желая ти бързо възстановяване.
НСЧ, ако нямаш проблем сигурно с право се въздържаш. Аз се въздържах близо 5 години. Накрая с хистеректомия, замина и единия яйчник. Чувствам се добре. След приключване на репродуктивните задачки, малко лекари отричат махането на матката.Докато я има, все има риск да се появят оново миоми.

# 271
Trol4eto, а хистеректомията ти лапаро ли беше? При големи миоми дали е възможно?
Моя позната я махна така и е много доволна, възстанови се бързо. Но при нея миомата беше малка...

# 272
Моята миома голямата е порастнала за 2 години. Пречеше ми, първо защото винаги съм била сравнително слаба и дори я усещах на пипане като 5 месечен плод. Непрекъснато ходене до вц като бременна и много обилни цикли. Последният път бях с бежов панталон на работа с къса риза (т.е. над дупето) и светло сако. Добре, че колегите ми бяха в мийтинг и никой не видя как протекох (4-и ден). Имаме душове и сешоари на работа, успях да се замъкна до там, свалих панталона, прах и суших. С полумокър панталон се добрах до офиса бях завързала сакото около кръста (представете си вталено сако вързано на кръста) ....
Трябваше да направя операцията. А и добре, че я направих, кой знае още колко мутанта щях да отгледам.

На няколко пъти попитах докторката не може ли лапаро. Тя има опит над 30 години и беше категорична, че при този размер не иска да рискува да остави нещо, ако го има.

# 273
  • Пловдив
Stardust радвам се ,че всичко е минало нормално. Като четох разказа ти се върнах 7 месеца назад,когато беше моята операция. Макар,че беше в Бг мина почти по същият начин. Оправяй се бързо,че Бг те чака Simple Smile

# 274
Stardust@, стискам палци следващия цикъл да се похвалиш, че е минал леко! Имам приятелки с такъв, какъвто описваш (нямат миоми) и е голям ад наистина Sad
Да ставаш бързо на крака, че трябва да снимаш Simple Smile

# 275
Знам !!! Връщам си думите назад за неболенето. Сега дойде рехабилитаторка да ме раздвижва. Боже каква болка! Направо от под гърдите до ниско долу (където е самата операция) чак в мозъка ме заболя. Успях да седна на вц, но ми стана лошо и обратно в леглото.
Карат ме да ям тук, защото кръвното ми е ниско. Изядох 2 варени яйца с препечена филийка и ми стана лошо. Пулят се като им разказвам как не закусвам (най-много 1 варено яйце) и как не ям мазно, пържено, тежки меса ...

Кремс82, колко време се възстановяваше? Аз мислех да скокна като ме изпишат да оправям багаж. Сега малко са ми попарени надеждите с това ставане. След малко пак ще пробвам.

Момичето, което ми сервира закуската е българка! Много мила!

# 276
Trol4eto, а хистеректомията ти лапаро ли беше? При големи миоми дали е възможно?
Моя позната я махна така и е много доволна, възстанови се бързо. Но при нея миомата беше малка...

Лапароскопска беше хистеректомията ми. Слушах много "за и против" лапароскопията преди това. Имах познати с лапароскопски операции и всички бяха доволни. По-големите миоми (7 на 5 см) ми бяха  махнати при предходна операция(пак лапароскопска). Но проблемът ми не се реши и реших да послушам повечето лекари и да се подложа хистеректомия. Да се приключва с това ходене по мъките. Направих всичко по-силите да я избегна, но психически се побърках от страх да не би да е нещо лошо. Всеки решава сам. Никой лекар не ме пришпорвал, нищо спешно не е имало при мен. Трудно се реших, но ми беше писнало.

# 277
  • София
Знам !!! Връщам си думите назад за неболенето. Сега дойде рехабилитаторка да ме раздвижва. Боже каква болка! Направо от под гърдите до ниско долу (където е самата операция) чак в мозъка ме заболя. Успях да седна на вц, но ми стана лошо и обратно в леглото.
Карат ме да ям тук, защото кръвното ми е ниско. Изядох 2 варени яйца с препечена филийка и ми стана лошо. Пулят се като им разказвам как не закусвам (най-много 1 варено яйце) и как не ям мазно, пържено, тежки меса ...

Кремс82, колко време се възстановяваше? Аз мислех да скокна като ме изпишат да оправям багаж. Сега малко са ми попарени надеждите с това ставане. След малко пак ще пробвам.

Момичето, което ми сервира закуската е българка! Много мила!

Не се насилвай.
Искай си още обезболяващи.

# 278
Знам !!! Връщам си думите назад за неболенето.
Е, ти си била дрогирана с обезболяващи досега.Споко! Все пак нож си е играл там, няма как пък никак да не боли, но ще мине! Искай си обезболяващи, когато те боли. Мен ме питаха редовно дали искам. Ние тук сме с теб духом!

# 279
Stardust@  Hug
Изненадах се като каза, че не боли, но си замълчах тактично  Mr. Green спокойно, все по-лесно ще става, трудното е минало!

Trol4eto, аз не се съмнявам за нищо лошо, затова отлагам. Но се чудех дали при огромни миоми не предпочитат коремна.

# 280
  • Пловдив
И аз се изненадах като каза,че не боли Simple SmileЗа мен си беше по-ужасна болка от раждането ми по нормален начин и се чудех на жените,които избират секцио по желание. Не се насилвай много. Около две седмици ще те боли повече,но с бавни движения ще стегнеш багажа. След колко време смяташ да летиш? Аз чак след първия месец се почувствах човек,но бях два месеца в болничен. У нас си готвих,чистих и разходки по малко всеки ден след болницата,но ще те боли още доста време. Първите две седмици е най- гадно,после все по-малък боли.

# 281
Ами мен не ме боля. Изключвам първия момент след упойката- само тогава боля. На другия ден ми спряха обезболяващите и даваха само  ако си искаш/ даваха течен аналгин, аз си носех други хапчета, но изобщо не стана нужда/. не казвам, че е безболезнено, но при мен мина много леко. Още на следващият ден след операцията се разхождах по коридорите и терасите.

Аз се бях настроила за доста болки, да не мога да ставам и т.н, но за радост нищо подобно не се случи. Усещах по-скоро като мускулна треска на корема, някакси вдървен и единствената болка беше при ставане/лягане.

ПП: моята беше коремна

# 282
Кали*, с подобни чувства засега съм и аз.
За всичко има първи път. На мен ми е първа операция. Явно ЕГН-то проговори. НСч, смешно ти е на теб  Joy Очаквах болка, нормално е, не си правя ил/зии, че няма да има, но изведнъж надеждите ми се изпариха. Crazy

Мисля да летя на 21-и, което ще е 10 дни след операцията. Но, ако не се чувствам добре няма да рискувам.
Стискайте палци. След малко пак трябва да ставам.
Предполагам, че дните в болницата са най-трудни.
Въпреки, че се инджойвам само да гледам ТВ и филми и да ми носят чайче, кафенце и т.н.
Имам бутон да подавам болкоуспокояващо, До снощи беше морфин, сега мисля е друго, венозно ми го вливат. Натискам го само като ме заболи.

# 283
Stardust@, пожелавам ти бързо възстановяване. Сега не мисли за появата на нови миоми.
Следя какво пишеш откакто си споделила. Не разпитвам Човечето, но и нейният казус следя изкъсо Laughing

# 284
НСч, смешно ти е на теб  Joy
Hug
Аз бях настроена за много силни болки и ми се видя сравнително леко, но повечето около мен си мислеха, че хич няма да боли и бяха доста изненадани  Laughing
Затова човек по-добре да е настроен, че ще е трудно, защото после се оказва по-лесно Simple Smile
Утре ще е по-добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт