Подсъзнанието може всичко/67 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 86 295
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
  • на острова на мечтите
Здравейте! Минавам само да благодаря, че ви има! В момента прилагам усилено хоопонопоно за за разрешаване на някои ситуации и се моля да има ефект.
Обичам ви,
съжалявам,
моля, простете
и благодаря!
Горещо ти пожелавам да си разрешиш ситуациите, за които прилагаш хоопонопону.  При мен винаги има страхотен ефект . Обикновено си я повтарям всяка сутрин,докато пътувам към работното място.
Каква беше тази техника за чаша с вода?! Ама че съм разсеяна! Подскажете ми,моля!!! Чаша с вода,която се изпива наполовина пред и сън,визуализирайки проблема,или по-точно как се разрешава и на сутринта се пие останалото количество!? Или е друго?

# 406
  • в огледалото на живота

Каква беше тази техника за чаша с вода?! Ама че съм разсеяна! Подскажете ми,моля!!! Чаша с вода,която се изпива наполовина пред и сън,визуализирайки проблема,или по-точно как се разрешава и на сутринта се пие останалото количество!? Или е друго?
Данилу,ето  Hug
Скрит текст:
Техника с чаша вода за решаване на проблем или за лечение

Когато не можем да стигнем до решение на даден проблем, това обикновено се дължи на липса на информация, но след като се сдобием с нея, решенията и отговорите стават очевидни.

Техниката с чаша вода помага също да пробудим интуицията си или да можем да използваме нашия ум по специален начин за да решим даден проблем, да вземем правилно решение или да получим напътствие.

Да се приложи техниката е много лесен метод. Всичко което ни трябва е стъклена чаша и вода. Препоръчва се стъклена чаша, защото стъклото е природен елемент и има качества, които се свързват с човешката енергия.

Чашате не е нужно да бъде голяма, зашото проблема ни е голям. Независимо какъв е проблема, използвайте стъклена чаша, напълнете я с вода и я поставете до леглото си.

Преди да заспите изпийте половината вода, затворете очи като ги обърнете леко нагоре  към междувеждието (там където се намира третото око) и мислено си кажете: “Това е всичко, което е нужно да направя за да намеря решение на проблема, за който мисля.” Поставете чашата с останала вода до леглото си и се отпуснете в сън.

На сутринта, когато се събудите, изпийте останала вода, затворете по същия начин очи (леко вдигнати нагоре) и отново си кажете:  “Това е всичко, което е нужно да направя за да намеря решение на проблема, за които мисля.” Докато пиете водата мислете за проблема си, защото това е било последното нещо, което сте си казали преди да заспите.

По време на съня, когато сме в различните фази на сън, между циклите на  много бавните мозъчни  честоти  до РЕМ съня, когато  мозъчната активност е висока, е възможно отключване на информация, която да излезе на повърхността. Или може тази интелигентност, която се грижи за нас, да излезе извън времето и пространството в търсене на информация, и когато я намери, да ни я покаже в даден сън.

Добре е когато пием вода, да държим чашата с двете ръце. Добре известно е че водата е добър рецептор/проводник на нашите мисли, намерения и желания. Така че, когато пием вода и държим чашата с двете си ръце, ние проектираме мислите си във водата. По този начин, когато водата навлезе в нашата система, тя просмуква цялото тяло и може би освобождава или отключва информация, която е блокирала в генетичния  ни код, като се появи в сън, или като мисъл, или като искра на прозрение. И както е известно от научните експерименти и обяснения на Др. Масаро Емото водата има свойството да копира и съхранява информация.

Това е и една от причините, тази техника да е много ефективна като се прилага и за лечение.
Ако имате здравословен проблем и искате да използвате тази техника, хванете чашата с двете си ръце и докато пиете си представете, че енергията на тялото ви отива във водата с цел да излекува даден орган или състояние. Също така си представете, че резултата е, че се чувствате по-добре, а доктора ви  казва за успешния оздравителен процес.

Като резултат от тази техника е възможно да се събудите през нощта с ясен спомен за съня, който да ви даде нужната информация. Запишете съня си. Или може да се събудите с вече ясно решение на проблема.

Ако вече знаете решението, изпийте остатъка от водата и вместо да си кажете: “Това е всичко, което е нужно да направя за да намеря решение на проблема, за който мисля”, може да изкажете благодарност за получаването на нужното ви решение.

Ако не сте получили информация сутринта, тогава очаквайте да я получите през деня под формата на прозрение, или като отворите книга и търсения от вас отговор да е пред очите ви, или пък при случайно дочут разговор от непознати (така наречените синхронности).  Така че, бъдете с будно съзнание, защото може да получите търсеното решение по всякакъв начин, да видите, да чуете, да прочетете.

Ако в края на деня не сте получили нужното ви решение, тогава преди да заспите си припомнете целия ден, след това помислете за нещо отпускащо и приятно. След това отново се върнете на проблема си. Първото нещо, което ви изникне като мисъл е възможно да е търсеното от вас решение. Доверете се на вътрешното си усещане.

# 407
Когато разумът и сърцето ми са на коренно противоположни мнения винаги слушам сърцето си, не мисля че някога съм бъркала, но и да сбъркаш няма непоправими неща.

# 408
  • на острова на мечтите
Devi,:hugs:

# 409
danilu, много ти благодаря! Всичко най-добро и на теб и сбъдване на всичките ти мечти! Hug И браво, че го прилагаш преди работа.
elitsa, през целия си съзнателен живот съм вярвала, че това е единственото правилно нещо - да слушаш сърцето си, но напоследък тази вяра бива сериозно разклатена. Дано да си права, защото съм забелязала, че да не го слушаш изобщо може да бъде доста болезнено.
Прекрасен и успешен ден на всички!

# 410
Минавам само да ви пожелая хубав първи октомврийски ден! 🍀 Нека имаме месец, изпълнен с усмивки!

Напоследък отново започнах да сънувам, за много дълъг период бях спряла и на моменти чак се стряскам, че се върнаха сънищата. С един от последните сънувах и дядо си, който почина преди 6 години и имахме силна връзка.

# 411
  • на острова на мечтите
И аз много обичам да сънувам. Понякога сънувам чудесни сънища и чак не ми се става. Преди много време сънувах сънища филми с продължение. Уви, рядко сънувам моите починали близки. А много бих искала.
Моите сънища изчезват, когато съм под силен стрес. Бяха изчезнали за почти две години. Но сега всичко е наред.
Купих си нова книга на Луиз Хей," Животът те обича". Днес започнах да я чета. После ще разказвам впечатления.

# 412
Аз, отново се завърнах на книгите на Майкъл Нютън, за душите и пътуване из астрала. Преживявам тежко, загуба на другар и книгите ми носят някаква утеха. Опитвам се, да се съвзема, да приемам загубата, да не се привързвам. Дано скоро дойде нещо , което да ми донесе много радост и щастие:), въпреки че всеки ден си намирам поводи за усмивки:)
Прегръщам ви:)

# 413
И аз много обичам да сънувам. Понякога сънувам чудесни сънища и чак не ми се става. Преди много време сънувах сънища филми с продължение. Уви, рядко сънувам моите починали близки. А много бих искала.
Моите сънища изчезват, когато съм под силен стрес. Бяха изчезнали за почти две години. Но сега всичко е наред.
Купих си нова книга на Луиз Хей," Животът те обича". Днес започнах да я чета. После ще разказвам впечатления.

Ако позволиш да дам мнение за сънищата ти, аз също често сънувам филми с продължение и приятели, които са доста напред в духовния живот са ми казвали, че това означава наличие на голям творчески потенциал, който е добре да бъде реализиран. Незнам в каква сфера си в момента, но вероятно творческа професия би била подходяща за теб и е възможно да е твоето професионално призвание. Simple Smile
Ani888, изпращам ти виртуална прегръдка, както и на всички, които имат нужда. Hug Браво, че показваш сила, но ако емоциите са много силни, може би е добре да си позволиш да ги изживееш.  Пожелавам ти много добри и положителни хора и неща да влязат в живота ти и да направят загубата по-лека. Успех и само напред и нагоре!

# 414
Привет Simple Smile

От няколко дни съм на вълна интуиция. Имам трудно решение да взимам, а мозъкът и сърцето ми са на коренно противоположни мнения и буквално ме разкъсват, лашкам се от твърдо на едната позиция до твърдо на другата. Та се поразчета.
Така. Първо изключително се радвам за съществуването на темата. Flowers Hibiscus  много обичам емтикона, връчващ букет, но като го няма....
Така, прочетох и ще продължа да чета от началото темата, да не пропусна нещо Simple Smile
И на въпроса на Фил, виждам датата на която е писала, сигурно вече е намерила отговор на дилемата си, но да кажа нещо и аз, за да  не остана по-назад.
Става дума за начина по който правя избор.
Така - отделям си поне 30-тина минути,
при положение, че става дума за голям избор, и последователно си се представям в двете или трите, или колкото са там ситуации, спрями възможните решения.  Не си представям точно картината, как например отивам на работа, а усещането как се чувствам след като съм започнала въпросната работа. Какви емоции изпитвам, как се чувствам, каква мисъл минава през главата. Представям си го за всяко решение и неуменуемо изниква решението където се чувствам спокойна,
радостна или удовлетворена. Е, има и възможност да не изпитам такова чувство при всички възможни ситуации за случая. Значи тогава трябва да пасувам. Нищо да не предприемам.  

Първият път когато го направих в живота си беше за парфюм. Докато гледах флаконите, между които се колебаех, се запитах как ли ще се чувствам с единия или другия? Само минута ми стигна да усетя радостта, след като "съм сложила в представата си парфюм едно" и безразичието от другия. Купих си първият, въпреки, че пак не бях сигурна за избора, тъй като и двата бяха страхотни. Не съжалих в крайна сметка за избора, тъй като тогава всички които ме подушваха, еднакво го харесваха.
След този случай започнах да го прилагам за дрехи, за грим, за много по-важни решения, като там вече ми хрумна за повече от десетина минути отделянето. Все пак е наистина важно решение Simple Smile
Споделяла съм го с приятелки, и две успешно го прилагат. Едната отказа перспективна връзка, възоснова на появилото се силно объркване в представянето ѝ, че вече е тръгнала с ухажора ѝ. После се разбра, че той всъщност имал навика за паралелни връзки. Другат пренебрегна чувство на неудовлетвореност за започване на работа, и след месец си тръгна с гръм и трясък, заради отвратителен шеф.
В същото време, имам обаче позната, която твърди, че този метод не ѝ помага.
Така, че най-вероятно метода ми не универсално решение на проблеми.
Но се надявам все на някого да свърши работа.
Поздрави и положителна енергия от мен на всички, които имат нужда. Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 14:54 от Анонимен

# 415
white_viki, много интересен способ, благодаря че сподели с нас! Дано да помага и при мен, дори и да не е за важните неща, пак би било полезно. Положителна енергия и 💐 и за теб!

# 416
Благодаря за пожеланието, Петя.
Забравих да спомена за последното ми увлечение- самохипноза. Последните месеци преживях много във всеки един аспект. Осъзнах, че сама се саботирам и ако продължавам така ще загубя и малкото хубави неща, които имам. Намерих в нета автохипноза на Хуит, ако го пиша правилно. Но наистина навика ми да се саботирам ме спира да слушам всеки ден хипнозата. Когато я слушам, всичко ми тече гладко през деня. Сега в момента съставям текст, който да отговаря на проблемът ми със самоботирането.
Надявам се да стане, иначе ще продължа със самосъжалението, и без това имам много причини за това.
Стискайте ми палци. Animal Horse Flowers Hibiscus

# 417
Благодаря за пожеланието, Петя.
Забравих да спомена за последното ми увлечение- самохипноза. Последните месеци преживях много във всеки един аспект. Осъзнах, че сама се саботирам и ако продължавам така ще загубя и малкото хубави неща, които имам. Намерих в нета автохипноза на Хуит, ако го пиша правилно. Но наистина навика ми да се саботирам ме спира да слушам всеки ден хипнозата. Когато я слушам, всичко ми тече гладко през деня. Сега в момента съставям текст, който да отговаря на проблемът ми със самоботирането.
Надявам се да стане, иначе ще продължа със самосъжалението, и без това имам много причини за това.
Стискайте ми палци. Animal Horse Flowers Hibiscus

Пак заповядай! Относно това, че сама се саботираш, напълно е възможно, всички го правим понякога и е добре да го осъзнаваме и да спираме навреме. Но хипнозата, пък било и "само-" ми се струва опасна. Надявам се, че добре знаеш какво правиш (не го казвам с лошо чувство, а само за да предупредя). Впрочем, много често ни саботират другите около нас, а после ние обвиняваме себе си. Това също трябва да се има предвид. И на мен ми се се случвало да загубя хубави неща и все си казвам, че е от глупост, а после разбирам, че не е могло да стане другояче в крайна сметка и че така е било най-добре. Не съжалявай за нищо - ако нещо е толкова ценно за теб, работи за да си го върнеш, а ако не е, продължавай смело напред. Нищо не е напълно изгубено, докато човек не спира да опитва и да търси правилния начин. И аз не мога да се похваля с много хубави или интересни неща, но не спирам и не се отказвам да постигна и здраве, и щастие, и всичко най-хубаво. Пожелавам го и теб, и на всички мили, благородни и търсещи духовност и самоусъвършенстване дами в темата! Искам да имам приятели с вашите разбирания в средата около себе си и се надявам да е възможно и да не искам прекалено много.

# 418
Петя, смятам, че е жизнено необходимо за мен да си го приложа. Имам множество гениални идеи, без да преувеличавам, но превръщам ли ги в реалност -не!
А после съвсем случайно чувам, че някой я направил и аз седя като гърмяно зайче.  Цена нямаше да имам ако си изпълнявах идеите. Но не. Спирам се с мисли -
да бе така ще стане веднага, да бе никой няма да ме разбере,  или най-любимата ми мисъл " А не, така е много лесно, аз не заслужавам да ми е лесно. "  класика в жанра.
Автохипнозата за която споменах, че съм намерила в нета, е написана, аз само с моя глас си я записвам и си я пускам. Така, че няма как да си "заповядам" нещо което не ми харесва в  будно състояние.
Това което пиша, се надявам да ми помогне. Утре смятам да го осъществя тотално. Ще драсна ред, ако желаете, за резултата. Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 09:27 от Анонимен

# 419
  • Бургас
Петя, смятам, че е жизнено необходимо за мен да си го приложа. Имам множество гениални идеи, без да преувеличавам, но превръщам ли ги в реалност -не!
А после съвсем случайно чувам, че някой я направил и аз седя като гърмяно зайче.  Цена нямаше да имам ако си изпълнявах идеите. Но не. Спирам се с мисли -
да бе така ще стане веднага, да бе никой няма да ме разбере,  или най-любимата ми мисъл " А не, така е много лесно, аз не заслужавам да ми е лесно. "  класика в жанра.
Автохипнозата за която споменах, че съм намерила в нета, е написана, аз само с моя глас си я записвам и си я пускам. Така, че няма как да си "заповядам" нещо което не ни харесва в  будно състояние.
Това което пиша, се надявам да ми помогне. Утре смятам да го осъществя тотално. Ще драсна ред, ако желаете, за резултата. Flowers Hibiscus

Вики, много интересно.От къде черпиш информация за тази самохипноза?

Общи условия

Активация на акаунт