Подсъзнанието може всичко/67 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 86 341
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
Петя, смятам, че е жизнено необходимо за мен да си го приложа. Имам множество гениални идеи, без да преувеличавам, но превръщам ли ги в реалност -не!
А после съвсем случайно чувам, че някой я направил и аз седя като гърмяно зайче.  Цена нямаше да имам ако си изпълнявах идеите. Но не. Спирам се с мисли -
да бе така ще стане веднага, да бе никой няма да ме разбере,  или най-любимата ми мисъл " А не, така е много лесно, аз не заслужавам да ми е лесно. "  класика в жанра.
Автохипнозата за която споменах, че съм намерила в нета, е написана, аз само с моя глас си я записвам и си я пускам. Така, че няма как да си "заповядам" нещо което не ни харесва в  будно състояние.
Това което пиша, се надявам да ми помогне. Утре смятам да го осъществя тотално. Ще драсна ред, ако желаете, за резултата. Flowers Hibiscus

Чудесно е, че имаш хубави идеи и  най-вече ако успееш да ги реализираш. Аз нямам предвид, че от хипнозата няма ефект, а само да имаш предвид за евентуални опасности. Когато слушаш/гледаш нещо създадено от някой друг, включително телевизия, клипове, снимки, текст, не знаеш с това което възприемаш съзнателно, какво друго вкарваш в мозъка си несъзнателно. Иначе много хора имат потенциал, но обикновено не успяват да го реализират поради липса на възможности, средства, връзки, време, енергия, мотивация, концентрация, правилен подход и план, начин на мислене и др. причини и ограничения. Едва ли самосаботажа е единствената. Все пак ти пожелавам успех в реализацията на идеите ти, с помощта на този или друг начин. Simple Smile

# 421
https://chitanka.info/text/26476#textstart
Това е книгата, качена в Читанка.
Оттам може и да се изтегли файла.
Вярно е, че са необходими финансови средства,    Петя. Sad
Но ще го направя, защото ми омръзна от лошите мисли, че не заслужавам нищо добро.
Дано да успея Simple Smile

# 422
https://chitanka.info/text/26476#textstart
Това е книгата, качена в Читанка.
Оттам може и да се изтегли файла.
Вярно е, че са необходими финансови средства,    Петя. Sad
Но ще го направя, защото ми омръзна от лошите мисли, че не заслужавам нищо добро.
Дано да успея Simple Smile

Благодаря за книгата, ще я прегледам, които когато имам възможност. Посочих нужните условия, за да успее човек, но не казвам, че всеки ги има. Повечето хора нямат дори половината. Ако имаш възможности, действай, ако не - действай за създаването им. Иначе това "не заслужавам нищо  добро" е гадна, негативна и напълно невярна мисъл, вероятно програма, внушена несъзнателно (по-рядко може да е съзнателно) от определени хора и обкръжение. Регистрирай такива мисли навреме и работи по изчистването им, защото спъват и съсипват живота на човек, отделно и самочувствието и себеусещането, дори спъват любовта, която всеки трябва да има първо към себе си. За да мислиш, че не заслужаваш хубаво може да има различни сценарии:
1. Някой да ти го е внушил директно, както споменах.
2. Да се чувстваш виновна за нещо (също може да е невярно или внушено от другаде)
3. Някой да ти е внушил ниско самочувствие и това да е следствие и т.н. други причини. Никой не се ражда с мисълта, че не заслужава добро. Имаш голямо поле за работа и ще ти трябва упоритост, за да изчистиш всичко. Успех!

# 423
  • на острова на мечтите
Аз, отново се завърнах на книгите на Майкъл Нютън, за душите и пътуване из астрала. Преживявам тежко, загуба на другар и книгите ми носят някаква утеха. Опитвам се, да се съвзема, да приемам загубата, да не се привързвам. Дано скоро дойде нещо , което да ми донесе много радост и щастие:), въпреки че всеки ден си намирам поводи за усмивки:)
Прегръщам ви:)
Дано! Да стане така,както е най-добре за теб!!!!!
Петенце,аз се занимавам с рисуване:hugs: Благодаря ти за информацията за сънищата!

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 19:53 от danilu

# 424
  • София
Разбрах те, Данилу! Да, и на мен ми се случва това, хах.

Здрасти, Бяла Вики Simple Smile Още хич не съм си решила въпроса. И аз практикувам това с "усещането", но в случая има твърде сериозен конфликт с разума и логиката ... В края на краищата съм си оставила период за изчакване и после ще действам.След време ще разбера, дали съм била права, в момента съм се фокусирала върху игнориране, за да имам време и за някои паралелни неща - иначе съзнанието ми се чувства превзето...

Не мисля, че в този случай с Хуит става въпрос точно за хипноза, по-скоро е (авто)сугестия - хвърлих поглед в Читанката. Разликата е, че не изпадаш в хипнотично състояние, а по-скоро в медитативно. Ако си спомняте, подобни бяха сугестиите на Маккена, преди време ги размятахме тук. Хипнозата от своя страна е добре да се упражнява от квалифициран специалист. Не съм пробвала, макар все да ми е било любопитно. Една позната твърди, че й е била основен фактор за отказване на цигарите, но също твърдеше, че е важно при кого ходиш.

Аз пък съм си записала час за регресия след средата на месеца. Барем разбера защо клатуш - клатуш и все в сходни ситуации попадам Flushed Малко се притеснявам, че може да не ми се получи, но ще видим пък.

# 425
Аз пък съм си записала час за регресия след средата на месеца. Барем разбера защо клатуш - клатуш и все в сходни ситуации попадам Flushed Малко се притеснявам, че може да не ми се получи, но ще видим пък.

Склонна ли си да споделиш резултата с нас?   Peace

# 426
Аз, отново се завърнах на книгите на Майкъл Нютън, за душите и пътуване из астрала. Преживявам тежко, загуба на другар и книгите ми носят някаква утеха. Опитвам се, да се съвзема, да приемам загубата, да не се привързвам. Дано скоро дойде нещо , което да ми донесе много радост и щастие:), въпреки че всеки ден си намирам поводи за усмивки:)
Прегръщам ви:)
Дано! Да стане така,както е най-добре за теб!!!!!
Петенце,аз се занимавам с рисуване:hugs: Благодаря ти за информацията за сънищата!

Моля, за мен е удоволствие. Значи вече си в творческа професия, поздравления за смелостта! Уважавам много хората на изкуството, имам голям сантимент към изобразителното изкуство и сама рисувам понякога. Като дете го правех постоянно. Дано успееш да реализираш напълно потенциала си и да преуспееш (ако вече не си) в тази прекрасна професия!
phil, това че периодично ти се случват сходни събития и ситуации може да означава, че не си ги отработила и не си уссвоила всички уроци, които трябва да научиш от тях. От мисълта за регресия ме побиват тръпки. Не знам дали е редно да знаем всичко, все пак живеем именно, за да се учим, макар и по трудния начин. Но щом си решила, успех!

# 427
Здравейте, да попитам дали след като подсъзнанието може всичко, да повлияя на действията и решенията на друг човек от близкото ми обкръжение...  newsm78  Напоследък съм доста притеснена от постъпките на един човек, който не ми е безразличен, но и не мога пряко да му влияя и да го поучавам... Но това ме тормози, причинява ми мъка и все по-често имам неприятни емоции само като си помисля за това... Не е малко дете, да се скараш или накажеш, говорено му е, но полза май няма... А доста хора са засегнати и огорчени от изказванията и действията на този човек... Жал ми е, но и съм ядосана и страшно тъжна... По вина на някой друг... Как се излиза от това, не мога да остана равнодушна в момента? ooooh! Cry

# 428
Lunna pateka, не можеш да повлияеш на друг човек, съдбата и избора да се държи по определен начин си е негова отговорност. Обаче, мислено, може да помолиш твоя ангел хранител да поговори с ангела на този човек, за изясняване на отношенията ви. Чувала съм, че в молитвите, отправени към Вселената, не бива да се иска нещо или да се засягат други хора. Сещам се също така, да визуализираш хармония между теб и този човек, как водите разговор, в който той ти обяснява, че си променя възгледите и ти се радваш за това, че се е завърнал към правилния път:) Успех!

# 429
Ani888, благодаря ти много за включването... Така както го казваш изглежда лесно, но аз не зная как да "визуализирам хармония"...  Трябва явно да прочета темите назад, защото въобще не разбирам от тези техники... Има ли някакъв ритуал и къде мога да прочета за него, например да хармонизирам отношенията си с някой? Или просто да приема решенията на другите хора (макар и да не ги одобрявам) и да постигна спокойствие и хармония... Вижда ми се толкова нереално това, толкова неестествено, хем да се гневя на глупостите на някой, хем да ги приема...  Rolling Eyes newsm78 Но и тази вътрешна борба в мен е страшно натоварваща... Sad

# 430
  • София
lunna pateka, като цяло не можеш и не е редно да се опитваш да влияеш на друг човек. Сещам се за три неща:
- Да промениш нагласата си към поведението му - да си зададеш въпросите, защо те ядосва точно, да му простиш (техники за прошка има на 1 стр), хоопонопоно. Обикновено поведението на друг човек е негова реакция към външни обстоятелства и не би трябвало да я приемаме като към нас, макар че често е почти невъзможно. ("Не приемай нищо лично" и "Не предполагай").
- ТЕС - има доста материали в нета и форума, но идеята пак е да разбереш, защо думите и действията му те затормозяват и да отработиш реакцията в себе си.
- Разговор с висшия Аз. Нещо намирам само как да си говорим със своя Simple Smile но със сигурност имаше и разговор между двама Аз-ове. Rolling Eyes Накратко по спомен - визуализираш нещо като твоя висша същност, тя е изчистена от земните ти особености, някакво неопетнено Аз, все едно. После "привикваш", демек визуализираш неговия висш Аз, който също е по-разумен от нормалното му земно "аз". И си представяш как двамата си говорят - твоят висш Аз обяснява на неговия, че поведението му те наранява. Нещо такова беше, ако някой се сети за линк...

Петенце Цветенце, толкова съм ги отработвала, че вече не ми и хрумва, какво толкова греша и има да уча.  Rolling Eyes

кокоми, ще споделя, като мине след десетина дни.

# 431
phil, мисля че те разбирам. Hug Имам предвид не да ги отработваш чрез някакви сложни техники, а просто да помислиш добре върху ситуациите и да се постраеш да си извлечеш нужните поуки, за да избегнеш повтаряне на едни и същи грешки, които водят до едни и същи ситуации. Доколкото знам, един урок ни се преподава под различни форми, във външно различни ситуации и от различни хора, защото имаме да извлечем от него няколко поуки и естествено, за да го разберем най-накрая.
Lunna_pateka, мога много да говоря от собствен опит по тази тема, но не съм намерила еднозначно решение, затова наистина не смея. Съветите, които са ти дали дотук са много добри и ги подкрепям, но наистина не можеш пряко да повлияеш на един човек, защото все пак има свободна воля. Предполагам, че вече си опитала с директен разговор. Можеш да му изпратиш любов, да му кажеш  мислено всичко, което искаш, да му внушиш правилни и положителни мисли спрямо отношенията му, но най-вече трябва да се успокоиш. Колкото повече се противим срещу нещо лошо, толкова повече то се усилва като проявление в живота ни, защото го подхранваме с негативни мисли и енергия. Вариант е да смениш фокуса, да обърнеш внимание на хубавите неща и на себе си. Опитай да си малко над нещата, да погледнеш на този човек като на малко дете, което не знае какво прави в момента, но скоро ще се осъзнае. Ако не можеш да спреш негативните мисли или да ги замениш с добри, просто не оставяй ума си да скучае, чети, излизай, забавлявай се, но задължително излез съзнателно от сценария и от драмата. Кажи си каквото стане и си живей живота, без да трепериш и да мислиш какъв ще е резултата и може да останеш приятно изненадана. Simple Smile Успех!

# 432
  • София
Петенце, точно това е проблемът - извличам поуките и после бам, хайде пак същото. Ще вляза малко в детайл, за да е по-ясно. Имам проблем - работно-професионален, свързан и с немалка степен с усещането за смисъл. За над 15 години трудов стаж сменям работа и амплоа на всеки 2 години. Някакви цикли са, мина време, докато ги засека. Понякога аз напускам, понякога ми закриват фирмата. Случаите вече са достатъчно много, за да видя какво НЕ е общото. Общото, според мен, е че в почти всички (бе май всички) случаи ме привлича каузата. И сега, от тук - нататък: каузата се проваля, защото се оказва, че не съвпада; каузата се проваля, заради пари (не мойте, на шефа); каузата се проваля, защото съм се подвела; каузата се проваля, защото не съм я преценила правилно; каузата си седи, но съм с вързани ръце откъм работа.
Сменях работи, сменях хора, сменях и поприще. Определено не разбирам, къде е проблемът, защото общото видимо винаги е "каузата". Е, със сигурност не мога да работя с удоволствие без такава, така че кое бъркам? Явно е нещо, но какво? Лудница. И ми писна, освен това, хаха.

P.S. Дотук не съм повтаряла една и съща разкрита грешка, ако има такава, то просто не я виждам.

# 433
Момичета, благодаря ви... Наистина напоследък се опитвам да стана майка Тереза и да оправям света около себе си... Mr. Green Но явно нямам тази сила и само си навличам неприятности и негативни мисли... Сега ще се опитам да не мисля за това, защото може наистина да влияя отрицателно с моите притеснения и мисли... И ще се върна да прочета назад темите, може да намеря нещо като техника, която да я приложа за моя проблем...  Peace

# 434
Общото между всички случаи е, че работата с кауза не ти се получава, без значение от причините. Може би това е знак, че трябва да смениш цялостно модела и да търсиш тази работа/професия, която ти е призвание. Очевидно изпитваш нужда да си полезна на обществото и да получаваш морално удовлетворение от работата си, което е много хубаво, но явно не е достатъчно. Човек е най-полезен и се реализира най-добре, когато работи любимото си занимание, тогава не го чувства като работа и като натоварване, а самият работен процес го зарежда с енергия, вместо да го изморявя. Ако всеки работи това, за което е създаден и което върши с радост (и получава нужното за нормален живот), няма да има толкова много недоволни, преуморени, страдащи от липса на енергия и боледуващи хора. Разбира се, всичко това са мои наблюдения, не ангажирам никого с тях по никакъв начин. Това, че на 2г сменяш професия или работа говори, че все още не си намерила "своето нещо", което ще те кара да бързаш за работа и да се прибираш със задоволство и усмивка на лицето. Аз също още го търся, но го пожелавам от сърце на всички!
Lunna_pateka, няма нищо лошо да помагаш, ако желаеш, просто намери правилния начин. Като се стресираш и тормозиш, само си вредиш и ставаш непълоценен човек за себе си, а оттам и за другите. Може просто този човек да е в трудно положение и под голямо напрежение, което да избива в негативни постъпки и след известно време да възвърне нормалното си поведение. Може би има просто нужда от любов и от подкрепа. Каквото и да е, опитай се първо да запазиш и пощадиш себе си от притеснения, да си спокойна, да имаш правилно и позитивно мислене и всичко ще се нареди - по един или друг начин!

Общи условия

Активация на акаунт