Розацея - тема 3

• 77 455
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
На мен пък точно на Bioderma мицеларната ми почиства най-добре лицето и нямам проблеми с нея или поне не съм забелязвала.

# 571
Аз за почистване ползвам млякото на SVR, доволна съм. Сега си купих голямата опаковка. Чудих се каква е разликата с гела.. но не посмях да взема.
При мен мицеларната на Биодерма също ме влошаваше. И аз като се почистих при Христозов, и аз пламнах. После малко ми помина, но като влязох при него, пак пламнах и той каза, че имам розацея - макар че на предишния преглед ми каза, че нямам. Той ми каза с мицеларната на биодерма да си чистя кожата и аз като най-изпълнителна си взех най-голямата опаковка.. 33 лв дадох.. сега си седи така.
Елфче, ти кой авен крем ползваш?

# 572

Елфче, ти кой авен крем ползваш?

Млякото и крема Толерианс, преди месеци, ходих на дерматолог в Бургас и той ми каза, че имам нетолерантна кожа и ми изписа същия крем, ползвах го известно време, но го спрях, защото ефект не видях и май също ме влошаваше. Беше ми останало от него. Когато ми изписа рецептата, изобщо не видях кой крем е, на касата ми дадоха млякото обръснаха ме 60 лв и ме изпратиха по живо по здраво да се спасявам. Ползвам си поне крема от преди, че ако и за него пак бях дала 35 лв, вече щях да се гръмна. Вече съм дала сигурно 1000 лв за кремове... и още не съм намерила МОЯ.

Да ви попитам, когато се зачервявате, цялото лице ли ви се зачервява или само засегнатите зони? Защото на мен петната ми греят когато се зачервя, останалата част от кожата е с нормален цвят.

# 573

Да ви покажа как съм, за жалост сама се снимам и не може хубаво да се види, колко са червени, но се виждат поне пъпчиците. Тези места са наистина доста обострени и щипят. Според вас това розацея ли е?

# 574
  • Пловдив
Ако съдя по мен, да розацея е

# 575
Ако съдя по мен, да розацея е

и аз съм убедена, че е , но 7 + Христозов казват, че не е... а за мен си е чиста розацея.

# 576
Той май на всичките ни, включително и на мен, отначало казал , че нямаме розацея, съдейки по предишните постове. На контролния пак ме огледа, и каза, че имам розацея. Идеята е, че когато има демодекс, може лесно да се обърка с розацея, поне така и обясни той. И е факт, че зоните на лицето, засегнатите от демодекс, възпаляват се и се зачервяват често отделно от останалите зони.
Аз, ако пламвам, навсякъде се зачервявам, в смисъл по цялото лице, няма зони, само по бузите повече, защото там имам трайни зачервявания, които не се махат.
Нетолерантна кожа може да е съчетана с розацея, също е факт, защото аз имам такава. Отказах на Христозов да ползвам същият крем, защото преди го ползвах, и въобще не ми понесе. Говоря за Толеранс Екстрийм Сега вече е сменена формула, но не исках да рискувам. Обаче съгласих се да ползвам млякото Толеранс Екстрийм - не съм го ползвала преди - и то ми понесе много добре. А относно парите - за съжаление, това е лошото в нашия случай, защото пробваш и преценяваш, дали ще ти понесе или не. Често няма да понесе, и хайде, следващата тубичка е наред, и надежда, че ще се окаже кремът, който търсим. Аз скоро ще стигна 5 цифрена сума, която съм изхарчила за 11 години по лекари, кремове, пътувания, за да стигна до лекари, процедури...Пазя всичките рецепти, касови бележки и т.н., и ми прилоша, когато си направих равносметката през зимата. Изхвърлих всичко, защото ако ММ седне да чете и да смята, със сигурност ще ме убие Rolling Eyes

# 577
Да, същите са... Оф, сигурно и на мен ще каже другия път, е сьм с розацея, въпреки, че 3 пъти повтори, че не е...Ами... каквото такова, ще се боря, ще се депресирам, ще се стягам и така. Благодаря ви за отговорите и подкрепата.

# 578

При мен има множество капиляри ,розацея си е отвсякъде.Вече дори като пламна,знам къде ще ми избие пъпчица,първо е  паренето ,после усещам лек сърбеж и хоп пъпка.......
Аз съм вече 17 дена на антибиотик , имам подобрение и дано така се задържи положението,че много ме е страх като спра хапчетата......Confusedпоне да изкарам лятото като хората:confused:
Мия си лицето с Aven cleanance hidra и след него минавам с мицеларна ,защото малко ми изсушава кожата(но хубаво почиства ),а като мина с водичката става една мекичка.
След като ми свърши Avena ще си взема , SVR  за чувствителна кожа
По назад в темата  бях ви писала ,че много ми лепне на лицето мицеларната Акваруборил ,но сега точно нея ползвам и гледам да не обръщам внимание на това,защото доста добре си усещам кожата след нея.Сутрин след като мина с мицеларна нанасям фактор и след него фон дю тен (просто няма как),дори и да нямам пъпки имам много капиляри ,които доста се виждат.
Нищо друго не слагам ..
Вътрешно освен АБ пия и мента глог и валериана , мисля да  си взема и добавка Новарикс за капилярите.
Мислех да пробвам и Солантрата,но малко ме хвана шубе,след като blood_elf ,сподели какво и се случва след употребата ....
За сега съм пас,ако пак вземат да избиват гадините,тогава ще му мисля....

# 579
А, и аз преди да почна Соолантрата, имах такова чудо, както описва skarlet, парене, сърбеж, подува се това място и излиза пъпка. Сега нямам почти такива рецидиви, имах зимата, когато са ме натъпкали с антибиотици (по друга причина).

# 580
Аз съм доволна от крема на Авен Simple Smile

# 581
А, и аз преди да почна Соолантрата, имах такова чудо, както описва skarlet, парене, сърбеж, подува се това място и излиза пъпка.

Ти колко време изкара със Солантра и имаше ли влошаване в началото? Тази вечер сьм само с нея, утре ще видим как ще е. Явно наистина няма универсален лек, всеки трябва да намери кое му понася и кое го подобрява. За жалост всичко е свързано с много мазане, болка, отчаяние, надежда и пари.

# 582
Със Соолантрата се мажа от 8ми декември, не помня да имало влошаване, напротив, доста добре ми подейства, защото имах убийствен сърбеж по лицето (заради демодекса), а след около седмица вече ми олекна. Продължавам да се мажа и сега, харесва ми действието й, а и Христозов я назначи като поддържаща терапия.
Пробвай да се мажеш само със Соолантра, да видиш как ще ти подейства. Надявам се, да имаш добри резултати, стискам палци Simple Smile

# 583
blood_elf как си днес, след като нанесе Солантрата самостоятелно,има ли пак реакция ?

# 584
blood_elf как си днес, след като нанесе Солантрата самостоятелно,има ли пак реакция ?

пъпките стоят, но сякаш не съм чак толкова червена, въпреки, че си има зачервяване, ама не е като вчера, не ми и щипе и пари, но сухите петна се появиха Grinning Стои като обрив, сякаш имам алергия и съм се опъпчила и основно са по скулите, под очите и по челото, но между веждите нагоре, не е цялото чело.

Сутринта между другото бях много добре, реших да си измия лицето само с вода и това е, нищо не съм слагала, добре, че е мрачно в Бургас и не ме пече слънцето.

Продължавам да пия Флажила, но не виждам кой знае какъв ефект и от него, то реално не знам какво трябва да стане, защото аз нямах пъпки преди и трябваше само зачервяването да се премахне някак, а то сега стана мазало, хем червено, хем пъпчасало, хем сърби понякога...

Общи условия

Активация на акаунт