Пролетта дойде, а януарче се смее и надига глава! - Тема 2

• 58 355
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • NE
Всъщност обувките за Алекс дойдоха, но са му малки. На дължина има място, но на ширина. Явно трябва да се оглеждам за широко краче. Сега ги продавам.

# 616
Има ли будуващи мами?
Моята госпожица стана много активна вече на 8м и 8дни. Не мога да сменя памперс, върти се, бута, суче се и ще я изпусна. Ужас е! Как е при вас?
Опитвам се да въведа попарата.
Колко хранения имате при вас?
Ние :мляко 150мл в 7.00
Попара в 10.00
13.00-14.00-обедно пюре зеленчуци-месо или жълтък
17.00-18.00- плодово пюре с каша
21.00-22.00-мляко 150мл
Нощем се кърмим, всъщност след всяко ядене си иска сукане, както и преди сън, предлагам вода като се сетя, но май суче и от жажда.
Абе пухкави сме.

# 617
Добро утро и от нас.
И ние много се въртим.Трудно сменям памперса.То усукване настрани,ритане по мене,мятане на ръчички,викане....страшна работа.На няколко пъти да се метне от леглото.Добре,че го хващам в крачка.
Нашият хранителен режим започва в обикновено в 7 сутринта с цокане.
9:30-10-късна закуска-попаран не иска,затова правя бебешки качамак,лимецова/оризова/пшенична каша с плодове,или просто пасирам няколко вида плодове и прибавям някоя спелтова бисквитка или обикновена.Давам и каша Слънчо ако нещо ме примързи.Измислям си разни неща.
12:30-13-обяд-вчера към зеленчуците прибавих супена лъжица червена леща.Омете всичко.Доволна съм!
16:30-17-СЗ-нещо плодово-вчера беше грис със сини сливи и ябълка и щипка канела.Всичко се омете отново.Правя му и домашно данонино-за баткото също,че той е голям фен!
20-цокане и сън.През нощта поне 3 пъти се буди да цока.

Между храненията има и кърмене за кратко.Вчера направих гризинки с чубрица за баткото,но се оказа,че и Александър ги харесва,та ги похапна две с кеф. Wink

# 618
Делта,  не се ли дави с парченцата.

# 619
Делта,  не се ли дави с парченцата.

Меля всичко в чопъра.Пасатора го използвам само за плодовете.С чопъра остават малки парченца,с които няма как да се задави,но са достатъчни,за да ги усеща и да знае,че храната не може да е винаги гладко пюрирана. Wink
За гризинките-те са от бутер тесто,а то  става на каша от слюнката.

# 620
Знам, че в даден момент трябва по- едро да мелим. Сега към 8 месец е подходящо, но още ми се дави.

# 621
  • NE
Алекс не обича финно пюре. Пасирам му на едро или стържа на рендето. Хляб, солети и бисквити смуче и така яде.

# 622
Моето момиче много си пада по твърда храна, от самото начало повече харесва пюретата с парченца, сега яде бебешки бисквитки, парченца храна и разни плодове, от които отхапва и дъвче. Рядко се задавя.
Притеснението ми тази седмица е кога ще започне да спи по цяла нощ, защото наистина съм изморена.

# 623
NiaV моята започна да спи по цяла нощ, но аз се будя. Ходя до банята, проверявам дали е завита, дали диша, абе изобщо не знам кога и аз ще се кротна като нея. Наближава края на майчинството и ми е нервно, хем парите не стигат хем не ми се връща на работа. Не искам да си оставям бебата.

# 624
Аз почти не пасирам - само намачквам с вилицата или късам мънички парченца. Понякога се задавя леко, но успява сам да се справи. Вече му давам от нашето ядене, просто не слагам черен пипер.
Смяната на памперса също ми е много трудна, изправя се на повивалника и се набира на рафта над него. Успявам да му отвлека вниманието, като питам как правят животните и си отговарям - това му е супер интересно и много се смее на някои звуци.

# 625
  • София
Моята един път през нощта яде, но ляга в 20ч и след това към 2ч яде, което е пауза от 6ч и според мен си е нормално. Сутринта 6/7ч мляко. Закуските и аз различни ги правя. Най-много обича кус кус. Следобедното гледам да е повече плодово. Яде препечен хляб и сухари. Бисквитки не съм се сещала да дам, но мисля да направя домашни.

# 626
9005 моята още се дави.
В попарата, която я провя с плод и каша, сиренцето е на парченца и го лигави и плюнчи.
Полист и аз съм взела кус кус ситен. Вари ли се? И как го даваш с АМ и / или сиренце?

# 627
Аз още кърмя. По- скоро имам чувството , че суче от жажда. За успокоение и да заспи.
Знаете ли схема за спиране на кърменето?

# 628
  • NE
На мен ми е жал да го отбивам, но и той не е вманиачен. По-скоро ще издебна момента в който започне някоя кърмаческа стачка, но без зъбна драма.

# 629
Малкия също се дави.Не прави никакви усилия да дъвче / не че има какво толкова да се дъвче/.Попарата не я харесва, нито зеленчуковото пюре.Не мисля, че са лоши на вкус, готвя всичко у дома и винаги пробвам преди да дам. Не знам вече какво да предприемам с това ядене... голяма мъка е Confused
При нас май нищо не е както трябва, адски е превъзбуден, не иска да спи и постоянно е крив.През нощта се буди по 10 пъти,плаче, стоим будни с часове.При вас как е спането?
Дано да се дължи на зъбите.. и да минава по-бързо, защото вече физически не издържам Cry

Общи условия

Активация на акаунт