Пролетта дойде, а януарче се смее и надига глава! - Тема 2

• 58 382
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Браво нека ти е живо и здраво Hug

# 211
Мами до кога мислите да гладите бебешките дрешки? А шишетата? До кога ще ги стерилизирате?  Thinking

# 212
  • NE
С Алекс даже не извадих стерилизатора. Laughing

# 213
Аз с Матеа тази седмица (на море в Турция) го сефтосах стерилизатора. После веднага спирам, няма такава разправия. Мия в миялната с нон-био препарати. Гладя понякога за да е спретната мацката, сушилнята ми не мачка, а наистина не виждам за какво трябва да се гладят бебешки дрехи.

# 214
  • София
Честит 1ви юни на малки и големи и всички, които се чувстват все още деца !

Аз от месец и повече не стерилизирам. От време на време бибките само. Гладя понякога дрешки, ако наистина са много намачкани, ама при мен са x2 и на куп гладя. Използвам времето да сме на вън, не да се занимавам  с домакинска работа. Simple Smile

# 215
Честит първи първи юни за малките ни зайчета!  bouquet bouquet

# 216
Вчера го мериха и моя синковец. 7500 гр и 67см.
Гледам говорите за цикъл, косопад и ЗВБ.
Цикъл имам от 3 месеца вече, косопада върви с пълна сила, но не е като на първото ми дете. Тогава загубих половината си коса буквално за 2 3 месеца. Само по филмите бях виждала възглавница черна да не се разбере каква е. Сега е пъти по леко, макар, че навсякъде има коса. Дано не сготвя някой косъм, че няма да яде никой. Simple Smile
първото съм го захранвала комбинирано ЗВБ и класическото. Получи се много добре. Стартирах на 5м15дни и към 11м и нещо, си хапваше от нашите манджи, като същевременно ядеше всичко. Единствено за супите й помагах да се храни, другото ядеше сама. Да вметна и че сок видя след 2г. Второто ядеше класическата, но той прояде към 1г3м заради силен рефлукс. Просто не можеше да яде. От фиде се давеше. Кошмар просто.
Сега чакам пак да стане на 5м и половина и ще захранвам. Почвам със зеленчуковите пюрета, после плодови, безмлечни каши, млечни каши, глутен, месо, жълтък, а след годинката и мед. Това са ми плановете пък да видим Simple Smile

# 217
Здравейте мами. Зная, че има и такава тема, но реших да пиша и тук, нали се 'познаваме'. Реших да даря неща, които на моята бебка са и малки и се свързах с приятелка, която работи с домове за деца- мисля, че фондацията и се казва подари книга. Оказа се, че има едно момиче, което е отраснало в дома в Лом, с който също работят. На 20г е и очаква момченце скоро. Не че не би взела и розовите дрешки, но ми се искаше да пратя и момчешки неща. В момента съм на почивка в Турция и от тук ще купя памперси. Ако някой има нещо за даване моля пишете ми, ще организирам нещо да и пратя някои неща като се върна. Благодаря предварително!

# 218
  • София
Здравейте Simple Smile

Ние се захранихме от два дена насам. Неочаквано за мен много хареса лъжичката, дори се сърди като спра да давам. Иска да изяде повече от това което и се полага за момента. Докато бях на фризьор попаднах на сп. 9 месеца и там четох статия за захранването. Има доста промени за които не бях чула, като за прясното мляко, че вече преди годинка го дават. Жълтъка и него много рано. Малко съм учудена. Иначе за подходящи първи храни пащърнак и морков. Без да знам с тях  бях решила да започна. Simple Smile

През нощта сън не ни лови. Храни се на 2-3 часа. Спя без прекъсване от 4-5 сутринта до 8. Зъби ли ни мъчат. Дохранвам с АМ и пак същата работа, не е глад. Преди си спеше по 6 часа, сега какво се изкриви не знам. Буди се рязко с рев, подозирам ,че я боли нещо. Иначе със затворени очи си седи, понеже и се спи.

NiaV Моите дрешки съм ги раздала вече, иначе много хубава инициатива си подхванала, браво! Simple Smile

# 219
Здравейте Simple Smile

Ние се захранихме от два дена насам. Неочаквано за мен много хареса лъжичката, дори се сърди като спра да давам. Иска да изяде повече от това което и се полага за момента. Докато бях на фризьор попаднах на сп. 9 месеца и там четох статия за захранването. Има доста промени за които не бях чула, като за прясното мляко, че вече преди годинка го дават. Жълтъка и него много рано. Малко съм учудена. Иначе за подходящи първи храни пащърнак и морков. Без да знам с тях  бях решила да започна. Simple Smile

През нощта сън не ни лови. Храни се на 2-3 часа. Спя без прекъсване от 4-5 сутринта до 8. Зъби ли ни мъчат. Дохранвам с АМ и пак същата работа, не е глад. Преди си спеше по 6 часа, сега какво се изкриви не знам. Буди се рязко с рев, подозирам ,че я боли нещо. Иначе със затворени очи си седи, понеже и се спи.

NiaV Моите дрешки съм ги раздала вече, иначе много хубава инициатива си подхванала, браво! Simple Smile

И ние се храним през ноща  Sad  Колко даваш АМ ?
Аз вече захраних със пюре от морков  Heart Eyes

# 220
  • София
Аз реших да се оплача и снощи спа много добре. Яде в 21:00ч, събуди се в 02:00ч и след това в 08:00. Аз се събуждах няколко пъти през цялото това време, луда работа. Grinning

Гери Иванова94 Правя общо 100мл за едно хранене, които не изпива всеки път. Кърмата ми е много малко. Подозирам, че изяжда не повече от 50мл от двете гърди. Ще спирам да кърмя скоро, че е голяма мъка.

# 221
Polist аз вече не кърмя давам по 150мл. АМ и си хапва през 3 или 4 часа Heart Eyes И ние имаме такива събуждания с плач, и аз мисля че е от зъбките нащо зъбче вече се вижда Heart Eyes Дано отмине бързичко Hug

# 222
Отчет-7170гр и 67см.Отложихме ваксината за другата седмица, че баткото е с хрема от детската и ще изчакаме да видим дали и Сашко няма да я лепне. Към края на месеца започвам захранването. Надявам се да бъде леко и безпроблемно. Зъби още няма, но се лигави обилно и започна да хапе леко, когато цока. Това много ме притеснява!!! Не знам ако хапе със зъби дали ще имам куража да продължа да кърмя.

# 223
  • София
DeLLtaA Хремата е малкото зло, дано не се зарази. При нас пак се е появила варицела в яслата.  Предният път едно дете се разболя и не зарази останалите.Сега се чудя дали да пускам каката или да седи вкъщи...

# 224
Здравейте,

приключихме с ваксините до годинката.  Hug
Захранването не върви добре. Девойката едва яде с лъжица не иска да чуе за картофено пюре Simple Smile От тиквата изяжда повече, но не и цяло / 80гр/ ябълката пак половин понякога хич не иска. Банан пак така, но определено не й харесва лъжицата. Не знам да не би лъжичките ми да се погрешно избрани  newsm78 я ми кажете или покажете с какви лъжици работите Simple Smile Polist най-вече ти, че дечко явно харесва лъжичките които си избрала.
Заспиваме към 22:00 и се събуждаме в повечето случай към 4:30 после към 7:30-8.
Косопада си продължава и още нещо косата ми побеля. Аз понеже съм с естествен цвят не съм се боядисвала понеже съм руса на естествени кичури Simple Smileи нямаше смисъл. И сега направо сякаш отведнъж ми побеляха слепоочията  #Crazy мъжа ги забеляза в потрес съм ако продължава така ще съм съвсем бяла догодина Sad

Общи условия

Активация на акаунт