Добре дошли, Януарки 2018!

• 51 624
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Дневната доза на ФК за ранна бременност е 800mcg до 1 mg.
mcg - микрограм
mg  - милиграм,като 1000 mcg = 1 mg.

5 до 10-та седмица са най-ключовете моменти за плода,защото точно тогава се формират органите и витамини като филиевата могат да предотвратят малформации.Също тогава,това са седмиците,в които се разбира дали ще я бъде или не,в смисъл ако ембриона носи генетични малформации,то организма натурално го изхвърля(има и такива,които въпреки,че детектват проблем,продължават да изхранват зародиша).
Въобще не бих ги игнорирала,а напротив - точно тогава бих вземала възможните максимални дози.
Най-важните витамини са фолиева,Б12(добре е да го изследвате),както и желязо и йод.Другите витамини лесно се набавят с храна.
Омега 3 пък е силно препоръчвана за развитието на мозъка на плода и бебето по време на кърмене,растеж.

# 91
Дневната доза на ФК за ранна бременност е 800mcg до 1 mg.
mcg - микрограм
mg  - милиграм,като 1000 mcg = 1 mg.

5 до 10-та седмица са най-ключовете моменти за плода,защото точно тогава се формират органите и витамини като филиевата могат да предотвратят малформации.Също тогава,това са седмиците,в които се разбира дали ще я бъде или не,в смисъл ако ембриона носи генетични малформации,то организма натурално го изхвърля(има и такива,които въпреки,че детектват проблем,продължават да изхранват зародиша).
Въобще не бих ги игнорирала,а напротив - точно тогава бих вземала възможните максимални дози.
Най-важните витамини са фолиева,Б12(добре е да го изследвате),както и желязо и йод.Другите витамини лесно се набавят с храна.
Омега 3 пък е силно препоръчвана за развитието на мозъка на плода и бебето по време на кърмене,растеж.
Много благодаря за отговора Simple Smile

# 92
ПО принцип е 400мг, но ако трябва да сме по-подробно, бих добавила, че е хубаво дори да се пие метилираната форма на фолиева киселина, която се пие в случай когато организма не може да усвои нормалната. Аз пия такава в момента просто като предпазна мярка Simple Smile

# 93
Нормално ли е да спрат да ме болят гърдите.В 6 г.с. съм и до сега бяха болезнени ,но от тази сутрин нищо не усещам.

# 94
Нормално ли е да спрат да ме болят гърдите.В 6 г.с. съм и до сега бяха болезнени ,но от тази сутрин нищо не усещам.
Мисля че е нормално и аз съм така, но да кажат и другите мамита

# 95
Аз съм с нисък Б 12 ( 250 при минимум 300 ) и в момента пия . Отделно от фолиевата киселина ,приемам и Omega 3 . Изследвайте б 12, определено е пренебрегван ,но изключително важен показател.

# 96
Здравейте и от мен, присъединявам се към отбора с 4 дни закъснение на МЦ и положителен тест. В края на седмицата съм на лекар. Това ми е втора бременност, въпреки че е планирана ми е малко стресирано Simple Smile), имаме батко на 4г. и 4мес., който също е роден през януари Simple Smile) Симптоми - освен силно болезнени гърди, други екстри няма за сега....С първото ми дете до 3-тия месец беше кошмар...надявам се сега да е по-леко откъм първи триместър Simple Smile) Лек и спокоен ден на всички!

# 97
  • Пловдив
И мен спряха /за сега/ да ме притесняват гърдите. Довечера съм на преглед принееин приятел. Дано всичко е наред и видим каквото трябва. Някаква параноя ме е подгонила #Crazy

# 98
И аз съм същата ,а до прегледа остава цяла седмица

# 99
  • Пловдив
Аз бях миналата седмица, ама още не се виждаше нищо..Въпреки това, каза, че има бременност. Ама съм толкова не търпелива... А доктора, който мисля да ме следи, смята, че е рано за преглед. А те тез хора не мислят за нетърпеливите жени Joy

# 100
Аз бях миналата седмица, ама още не се виждаше нищо..Въпреки това, каза, че има бременност. Ама съм толкова не търпелива... А доктора, който мисля да ме следи, смята, че е рано за преглед. А те тез хора не мислят за нетърпеливите жени Joy
На теб тогава кой ден от закъснението ти е било ?

# 101
  • Пловдив
По цикъл 10. Реално не знам. Аз бях писала, че съм с дълъг цикъл и по ехограф ще се водя Simple Smile

# 102
Здравейте и от мен, присъединявам се с една седмица закъснение на МЦ и два положителни теста. Ходих на преглед в петък нищо не се виждаше особено ясно, но потвърдиха бременността, другия петък пак ще ходя. Симптоми - болезнени гърди, сънливост и често пишкане... Лек ден и усмивки! Heart Eyes

# 103
Аз вече съм на 10 ден закъснение и още го нямам това с пишкането... Дали е нормално?

# 104
Шльоки_Пльоки ,правилно ли съм разбрала че си от Пловдив Simple SmileАко е така при кой се следиш?

Общи условия

Активация на акаунт