Тромбофилия - тема №3

• 81 759
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Много съжалявам за случилото се!

С разновидностите на ф. V и аз не съм запозната.

Просто съм много обърката какво и къде да ги изследвам тези тромбофилии, кои неща са основни и кои второстепенни и дали второстепенните се изследват само ако има нещо тревожно при основните.

Основни и второстепенни не може да се каже, че има; има по-високорискови и по-нискорискови мутации. В Англия са ти изследвали по-известните високорискови мутации. Т.нар. никорискови обаче са си достатъчно рискови, за да причинят сериозни проблеми. Такива са PAI, MTHFR (те се изследват най-често), ф. XIII, TAFI и някои други. Изследват се колкото може повече мутации, защото няма никаква гарнация, че едните като са наред, няма да има проблем с другите. Единствената полза от "малките" пакети е, че ако излезе мутация в тях, може да не правиш повече, защото профилактиката е една и съща. От друга страна, величината на риска също има значение. 

# 106
  • София
Съжалявам за случилото се.... Дано с изследванията намериш проблема.

Подкрепям с две ръце написаното от easy rider. И аз не съм запозната с тези вариации на factor V, които са ти написали.

Можеш да отидеш в Геника и да пуснеш PAI и MTHFR без да са в пакет, там изследват най-голям диапазон от фактори, доколкото знам. Обясни че другите вече си ги пускала.

Пиши после какво е излезнало като резултат  Hug

# 107
  • Лондон
Благодаря Ви delisardeli и easy rider, ще отида в Геника и да видим.

# 108
Здравейте момичета бременна съм в 16г.с със открита преди това тромбофилия всеки ден съм на фраксипарин 0.4 и преди няколко дни си пуснах тромбоцитно левкоцитни агрегати за да видим как се отразява фраксито и дали трябва да увелича дозата. Въпроса е там ,че писах на проф. Паскалева и доц. Конова за да погледнат резултатите но отг от никой не получих и се тревожа. Някой тук ще може ли да ги разчете или поне да ме насочите към някой които може да ми помогне newsm78

# 109
От това изследване не може да се съди за действието на фраксипарина. Ако се прави изследване за преценка на дозата на нискомолекулните хепарини, какъвто е фраксипарин, то е само и единствено анти-Ха. В София се прави в НКБ (при проф. Паскалева) или в "Св. Екатерина", за други места не знам. Иначе по принцип раксипаринът не се нуждае от проследяване; 0,4 е стандартна профилактична доза, ако се подозира по-висок риск, може да се мине на 0,6,

# 110
Момичета с хетерозиготен генотип за MTHFR ,хетерозиготен 4G/5G и хетерозиготен Factor 5 . Та трябва ми железен препарат защото съм с анемия ,но хематологът му предписа Феретаб комп. ,който е с фолиева к-на ,която не усвоявам . Някой да има предложения за препарат с фолат или без Вит .С ? Бременна на Клексан !

# 111
  • София
Момичета с хетерозиготен генотип за MTHFR ,хетерозиготен 4G/5G и хетерозиготен Factor 5 . Та трябва ми железен препарат защото съм с анемия ,но хематологът му предписа Феретаб комп. ,който е с фолиева к-на ,която не усвоявам . Някой да има предложения за препарат с фолат или без Вит .С ? Бременна на Клексан !

Просто ги пий отделно. Аз съм с желозодефицитна и винаги съм била на сорбифер. Отделно си взимат метил фолат и мета б12.

# 112
Същата работа - започнах с 2х1 Сорбифер, Неофолик Мета х 2, Б 12 от 1000 мг х 1.
Сега намалих Неофолика на 1, а Сорбифера увеличих на 3. Б 12 остава до края.
Пия и Биозин мама за по-добро усвояване на желязото и за по-здрава имунна система.  Peace

# 113
На мен също ми изписаха феритаб  макар че съм с мутации MTHFR и 4G/5G.То зависи дали изцяло имаш не усвояване.

# 114
Благодаря Ви момичета !

# 115
Как разбрахте, че имате желязо дефицитна анемия? Какво се изследва? Хемоглобин, желязо, ЖСК?
И какви е препоръчително да са стойностите?

# 116
Как разбрахте, че имате желязо дефицитна анемия? Какво се изследва? Хемоглобин, желязо, ЖСК?
И какви е препоръчително да са стойностите?
Хемоглобинът ми е 97 при реф.стойности за жени 120 -160 g/l 
B12 при мен е в реф стойности 476pg/ml  при 184-878 . Принципно е хубаво да се пусне и за Фолиева к-на , но тъй като съм бременна специалистите приемат ,че анемията е желязодефицитна ...  Дефицитът на фолиева к-на също води до желязодефицитна анемия ...

# 117
Аз изследвам всичко, всеки месец от 4 месец насам - желязо, Б 12, хемоглобин (ПКК), фолат пусках 2 пъти, но там по-скоро за да не скоча над граница.

# 118
Знаете ли колко часа след секциото се подновяват инжекцийте с фраксипарин и задължително ли сестра ще дойде ми ги бие в болницата или аз сама трябва да си се занимавам с тези неща както до сега.

# 119
Сестра ще дойде да сложи инжекцията.
Знаете ли колко часа след секциото се подновяват инжекцийте с фраксипарин и задължително ли сестра ще дойде ми ги бие в болницата или аз сама трябва да си се занимавам с тези неща както до сега.

Общи условия

Активация на акаунт