Тромбофилия - тема №3

• 81 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, тези от вас , които са на фраксипарин и ще  раждат или сте раждали ще кърмите  ли и кърмили  ли сте докато сте на  инжекции? В упътването  пише не трябва ,някои лекари също казват нетрябва,а Паскалева  казва че няма проблем? !И ако аз искам да кърмя ,  а
в болницата не ми дават .

# 556
Никакъв проблем няма, можеш да кърмиш. Мнението не е само мое; изрично го пишат и проф. Паскалева, и проф. Станева на листовете от прегледите, за да няма подобни съмнения.

# 557
Благодаря за  отговора,защото ако имам кърма определено искам да кърмя.

# 558
Здравейте, преди месец ви писах за моите ниски стойности на б12: 86pg/ml. Хетерозигот съм и по двете MTHFR. Сега съм бременна в 28г.с. Тогава ударно започнах да взимам по 4000 µg на ден метилкобаламин за 10дни за да запълня по-бързо депата. След това минах на 2000 µg, вече 20дни. Сега искам да си направя контролно изследване на б12 и хомоцистеин, но незнам дали е правилно, защото пък трябва да спра приема за 10-14дни. Вие какво бихте ме посъветвали?

# 559
radoslava, aз през бременността слагах 0.4 през ден, след като родих, продължих. В България май го изписват за 6-10 дни, но където раждах го слагах още 40 дни (Клексан, а не Фракси, но не мисля, че има разлика), по препоръка на АГ. Кърмила съм през цялото време. Успех Simple Smile

# 560
Neytiri,няма смисъл да го спираш заради изследване. Продължавай да го пиеш, докато родиш и после докато кърмиш - също, след това може да го спреш за малко, за да пуснеш изследване. Там би трябвало да излязат вече добри резултати, но имай предвид, че повечето хора, които веднъж са стигнали до дефицит, ако не е било заради някакъв много временен фактор, когато спрат приема, след няколко месеца или години отново правят дефицит, така че трябва да го следиш или просто да продължиш да си взимаш поддържаща доза (напр. 1000 мкг).

# 561
EasyRider, мерси за съвета ще си продължавам да пия по 2000 µg на ден, дано бебчо да няма дефицит, а като спра да кърмя живот и здраве ще си пускам контроли.

# 562
  • Пловдив
Аз пак да питам...ако не се цели забременяване или пък след раждане,трябва ли да се следи тази тромбофилия и да се контролира с медикаменти?

# 563
Извинявай, че съм пропуснала въпроса ти. Тромбофилията означава предразположеност към образуване на тромби. Т.е. по всяко време човекът с тромбофилия, независимо мъж или жена, има по-висок риск от съдови инциденти (венозна тромбоза, белодробна емболия, инсулт и др.) в сравнение с хората, които нямат такива мутации. Рискът става още по-голям по време на определени ситуации или състояния, едно които е бременността, но така също всякакви травми, операции, залежаване и пр. В зависимост от вида на мутациите и наличието на предходни инциденти може да се наложи и постоянна доживотна профилактика (напр. със синтром или съвременните директни инхибитори на ф. Ха). При хората с тромбофилия, при които не се налага постоянна профилактика, е важно да се прави профилактика при изброените рискови ситуации (затова по време на бременност и в следродилния период - 6 седмици след раждане се бие НМХ). Да се "следи" няма как, но трябва човек да бъде винаги нащрек за признаците на споменатите съдови инциденти и при най-малкото съмнение да търси спешна помощ.

# 564
Момичета,здравейте! Имам един въпрос,относно вливането на Интралипид 2-4 дни преди овулация.
Цикъла ми   дойде на 30.06 и ми върви по 6-7дни.АГ-то ми каза,че на 14.07 ще ми влеят Интралипида.
Мислите ли, че е правилно?

Извинявам се,че пиша тук,но не знам къде!Благодаря Ви!

# 565
Той се води по това, че ще си горе долу в средата на Ц. Аз не мисля, че е проблем. Правила съм вливки и 1 седм Преди О, и ден след О... Не винаги мога да я предвидя.

# 566
Не съм експерт и случаите са рaзлини, но мога да кажа за моя. Вливаха ми Интралипид поради завишени НК клетки, може би 10ти ден да е било, не помня вече. Имунологът ми обясни, че може дори и по време или малко след О., идеята е да има няколко дни преди имплантацията, за да подейства медикаментът. А след вливането действието продължава, отслабвайки, до 8 седмици.

# 567
Притеснението ми е да не изпусна пред-овулацията,но  явно не е проблем.
Благодаря Ви за бързият отговор.🙂

# 568
Момичета да питам нещо малко в страни от темата.Русев назначава ли и следи ли терапии за инсулиновата резистентност?Работата е там че резултатите ми за ИР бяха гранични и ендокринолога ми каза да правя само диета а АГ-то беше категорична че трябва да пия метфогама ниска доза и ми се иска да чуя още едно мнение...Затова се чудя дали да не питам и Русев какво мисли за тая ИР защото утре съм при него...Дали трябва да си нося и епикризата от мисед-а или няма нужда при него, а само изследванията, които правих за щитовидната и за тромбофилията...?

# 569
  • София
Слънце, носи си всичко и питай всичко. Още едно мнение никога не ти е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт