Тромбофилия - тема №3

• 82 731
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
easy rider, аз затова казвам , че съвсем се обърках. Не знам вече и аз какво да правя newsm78 Дали да търся 4-то мнение, на собствена глава да си слагам Фраксипарин ли ?
Другата сряда съм на преглед и доплер, освен да го обсъдя с АГ и да  настоявам  да го бия  ooooh!
Паскалева ми го предписа за след раждане - за 7 дни по 0.4мл

# 271
Преди всичко, в много случаи протича безсимптомно. Иначе ако става въпрос за ДВТ в крака - най-честият случай - симптомите обикновено са болка като при мускулна треска, особено при стъпване и ходене, може да има оток, промяна в цвета на кожата, болка при натискане на вената. Много зависи в коя част е запушена вената. Установява се само с доплер.

# 272
Дамм , аз съм хетерозигот по ПАИ и хомозигот по МТХФР - на терапия с Клексан съм всеки ден от + тест.
Ще бъда до край и след това. Аз имам изследвани само 4 фактора, та за други мутации не знам, но пък тия врели-некипели дето доц. Кременски в Сф, доц. Ковачева в Плевен и т.н. "специалисти" ми разправят, че нищо не трябва да предприемам, че нищо ми няма и т.н.  да ги разправят на някой друг.

Замислих се с тази ДВТ, easy, при теб как се откри ?
Аз имам една болка в крака тук-там, не ме боли постоянно и не всеки ден.
Нямам оток или променен цвят, но малко по-надолу от няколко месеца имам по-ярко изразени вени.
Не изглеждат като разширени, просто видими...

# 273
Оф, какво да ти кажа... три пъти получавам вече, всеки път е различно като симптоми. Няма смисъл да ти ги описвам, защото най-много да те заблудя. Обаче съм параноясала и като ме заболи само единият крак от нещо - или чуя, че някой го боли само един крак - първо за това мисля Simple Smile

# 274
Хммм, поне как боли ? постоянно, силно, колко дълго .... предстои ми секцио до дни, не знам - как да постъпя ?

# 275
По принцип - когато боли - обикновено боли по-силно при стъпване и ходене, отколкото в покой. Може да е едва-едва, може да е непоносимо силно.  Но обикновено не изчезва от само себе си и да се появява отново. На всичкото отгоре, рискът да се случи, докато си на НМХ, е изключително малък (то и лечението е същото, само че с по-високи дози), така че надали имаш такъв проблем. Но ако нещо те притеснява, отиди за всеки случай преди секциото на съдов - но задължително да те гледат на доплер, не на "око", иначе просто няма смисъл.

# 276
Хмм, ще кажа в петък на моя АГ, ако трябва да направя и консултация със съдов преди операцията ...
Но наистина болката не е постоянна, един ден боли, после два дни - не.
Но пък мазах с Лиотон тези въпросни вени и мястото 2-3 пъти ...
Какво се прави по принцип ?

# 277
Момичета, мерси за референтните граници, много са от полза.
Фрида, според мен сгъстяването на кръвта зависи от много неща: от начин на живот и количество движение дневно; от начин на хранене; от възрастта; от организъм просто - ако си спортувала активно досега.... всичко се гледа комплексно и се правят изследвания.
-
И аз днес пусках изследвания за ЖК утре - аПТТ ми е 25,7; фибриноген 5,2; протромбиновото е в златната среда; все още имам зацапване,  но явно трабва да почвам отново клексана. аПТТ ми е по-притеснително, досега не е падало толкова много.
Имам ПАИ 4г/4г.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 22:48 от lady_Joy

# 278
Фрида, чудесни новини!
Би ли споделила какво ти изследва проф. Паскалева?

SuN^GiRl,
при кого се следиш?
Бих препоръчала да отидеш при д-р Сигридов.
delisardeli,точно при д-р Сигридов се следя

# 279
  • Бургас
Здравейте, днес си пуснах изследванията за тромбофилия и антифосфолипиди.
Кръвта ще пътува за Цибалаб,  но въпроса ми в сайта им пиши,че за Протеин с и s,  както и Антитромбин трябва 10 дни да не съм на терапия с Фраксипарин, а аз съм,  дали ще са, достоверни изследванията?

# 280
Не, спокойно няма проблем с фраксипарина. Не бива да си на терапия с индиректен антикоагулант - напр. синтром.

# 281
Здравейте, момичета! Включвам се и в тази тема, за съжаление. Днес ми излезнаха изследванията за тромбофилия: хомозигитен 4G/4G за PAI и хомозиготен А/А за 1154G/A (VEGFA). Другите фактори са в норма, имам някаква представа за 4G/4G, но не знам нищо за другия фактор. Док ми го пусна защото съм с късен аборт в 27г.с., а бебка имаше сериозно изоставане. Някой може ли да даде повече инфо за същност и евентуална терапия. Благодаря ви!

# 282
  • София
Zazameg,
Според мен ще трябва да си на терапия с НМХ. Нищо страшно няма. Може би е добре да се консултираш и с имунолог. Виж първия пост на темата.

# 283
Благодаря!

# 284
Някой знае ли имейл адреса на Доц.Савов от Майчин дом?Немога да го намеря

Общи условия

Активация на акаунт