Тромбофилия - тема №3

• 82 725
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета!
От друга група ме насочиха към вас 😊
Имам нужда от вашето мнение, съвет и ... подкрепа.
Ето и моята история :
Преди години направих няколко спонтанни
аборта от бившия си партньор. Тогава правих много изследвания, но на всякъде всичко беше наред.  Миналата година със сегашния ми партньор правихме генетични изследвания -той защото не беше правил никакви, а аз допълнителни за  тромбофилия и за усвояване на  В9. Притеснението при мен започна след като видях моите резултати: 4G / 5G PAL хетерозиготна и хомозиготен C/C за 1298А>С (MTHFR) .Кометата беше, че нямам тромбофилия и не се свързва с повтарящи се аборти, а само не усвоянам В9. След много четете във форуми и други сайтове на своя глава направих в Геника АСЕ и F13. Резултата показа, че съм хомозиготен D/D за ACE. Моя АГ, който ме насочи към репродуктивен специалист преди ми каза да не се притеснявам, че при + тест ще съм на НМХ. Когато отидох при имунолозите те ми казаха, че напразно съм си дала парите и това не е съвсем доказано, а репродактвния специалист не каза нищо, ама нищо. Когато го попитах трябва ли да приемам нещо преди трансфер неговия отговор беше - Не. Сега се чудя с кого да се консултирам,  какви изследвания да спусна -пак на своя глава, с хематолог ли да се консултирам. В момента съм много объркана и за това се обръща към вас.  Hug

# 391
Easy, благодаря, че сподели конкретен лекар, даже и АГ можеш да ни го споделиш, ще спестиш много на доста от нас, наистина. Дели вярно е, че не сме тук да си мерим лекарите, но искам да ти кажа, че от това не мерене вече три години ги обикалям с надеждата да попадна на читав. Да не ти казвам колко нерви, пари и емоции съм пропиляла за това време. Та още в началото ако някой ми беше препоръчал добър специалист всичко това можеше и да не случи.
Easy, Проф. д-р Милена Станева, ли ти назначи подходящата терапия?
Обикалянето по лекари с надеждата да попаднеш на свестен, който наистина ще ти помогне е отчайващо. Разберете и момичета, които отиват някъде назначава им се терапия през ден както при мен, те не искат такава терапия, защото ако се случи нещо, те ща са потърпевшите ама къде аджеба да го намерят този дето да им изпише терапия всеки ден? На своя глава не става, "той доктора ми каза през ден ама аз дай да си се боцкам всеки ден щото нали ме е шубе". Не може и да се обиколят всички възможни лекари, че тогава да си правиш изводи, а й това ще е доста объркващо, защото всеки лекар казва различни неща.
Ето аз съм:
Фактор V Лайден (F5)- нормален генотип
 Фактор II Протромбин - нормален генотип
Plasminogen Activator Inhibitor (PAI-1/SERPINE1) - хетерозигот по мутантен алел
(MTHFR  677C>T- хетерозигот по мутантен алел
(MTHFR 1298A>C- нормален генотип
АCЕ - нормален генотип
 Factor XIII - нормален генотип
MTRR - хетерозиготен носител по мутантен алел

Е пи тази ситуация ми изписаха НМХ през ден и АП през ден. Какво да направя да обикалам по доктори докато някой вземе че ми изпише НМХ всеки ден ли?
Наистина споделяйте лекарите от които сте доволни, аз съм за конкретика иначе всичко става празни приказки.
Easy, ако преди това си споделяла лекарите от които си доволна извини ми, но не ми е попадало това като информация.

# 392
Тедито, препоръчвам доц. Русев. Работи в клиника Малинов.

mileneira, аз не мога да дам мнение по тази схема, но мога да споделя опит на моя приятелка, която се следи при доц. Русев и др. Сигридов - нейната терапия беше същата - редуване на фракси и ап. С течение на бременността и следенето артт и бр. Тромбоцити + доплер на всеки преглед докторите й регулираха терапия - от през ден до всеки ден на нмх. Роди живо и здраво момченце. / 4 момичета препратих при тези лекари, заради загуби и 4 вече се радват на дечица/
Продължавай да търсиш твоя лекар и ти пожелавам всичко да бъде наред  Hug

# 393
Именно доц. Русев ми изписа тази терапия. Е тогава може и да му се доверя, но наистина с конкретика е много по-лесно. Живот и здраве ако забременея смятам точно при тези двама лекари да се следа Русев и Сигридов. Това през ден само ме притеснява, единственото на което разчитам е да знаят какво правят и дано Господ е с мен!

# 394
И аз съм се чудила защо е тази терапия при положение, че действието на нмх е 24ч. Може би / мое предположение/ заради приема на АП. На мен др. Калчев ми обясни, че АП има действие 3 дни, та предполагам се "покриват" /Калчев е работил инвитро в САЩ, пък доц. Русев също е практикувал там - там много прилагат АП и то на всички/.
Иначе за Сигридов мога да кажа само добри неща, но факт е, че при него рядко ходят безпроблемни бременни.
друга моя приятелка с изключително тежка бременност има детенцето си единствено благодарение на него и др.Христов, които й направи серклаж в 21 седм.
ПС: имай предвид, че на мен лично Сигридов ми е пускал доплер в 4 г.с и 3 дни, когато ходих за установяване на бременност...

# 395
  • София
Теди,
Аз също препоръчвам консултация с доц. Русев - на първа страница на темата сме събрали информация + контакти на лекари. Той е единственият лекар, който ми е дал адекватно обяснение за загубата и ми е назначил адекватна терапия.

Ходила съм при трима АГ и трима репродуктивни специалисти, откакто знам за тромбофилията. Двама от тях са против назначената терапия с НМХ, двама са безразлични, двама одобряват. Това го пиша, за да илюстрирам какво е нивото на осведоменост.

От тримата генетици, с които съм се консултирала, имам три различни мнения.

Смятам при следваща бременност да се следя при д-р Сигридов, който за момента е единственият АГ специалист рискова бременност, който знам че може да ми даде съвет, базиран на кръвотока който вижда и проблемите, които имам.

Проследила съм повечето теми, засягащи тромбофилия, и не съм намерила друг АГ специалист рискова бременност, който някой да е препоръчал.

Ако имате кого да препоръчате, направете го.

# 396
Дели, във връзка с кръвотокa да те питам, че не ми е мн ясно.С доплер ли става това следене? Когато ходих при Сигридов в 10 седмица, той на база кръвотокa каза, че бебето е супер(ако мога да се изразя така жаргонно:-)).И някакви цифри имаше,по които той преценявa дали всичко ще е наред занапред или ще се влошат нещата бързо. И каза, че неговия уред е единствен в бг.Аз мога ли при обикновен АГ да следя кръвотокa към бебето? Защото съм чак на 25.08 при Сигридов и дотогава се притеснявaм.

# 397
  • София
Рени,
Доколкото знам следенето на кръвоток става с доплер, но освен самия апарат трябва и гледащият да знае какво вижда. Хубаво е че си била при Сигридов в 10 седмица, защото към 9 седмица се прави първото проследяване на кръвотока и то е много важно. Така че всичко трябва да е наред при теб засега. Според мен ако имаш някой добър доктор наблизо не пречи да те види, защото до края на август има доста време, а знам че пътуването ти е сложно. След предишния преглед какво се разбрахте със Сигридов - кога да те види пак?

# 398
Здравейте дами,
може ли някой да ми даде съвет искам на собствена глава да си пусна изследвания тъй като АГ не ме посъветва в тази насока тотално се обърках какво да пусна виждам, че има пакети като се бях насочила за майчин дом  FVL R506Q, FII 20210G-A, PAI 4G/5G, MTHFR C677T за 100 лв, видях и,че в Токуда има  като се обадих да питам какво включва казаха ми мутациите като ми ги изрецитираха. но не успях да ги запиша 5 на бр, са фактор V и II  ,MTHFR C677T и каза PAI май това е по - добрата комбинация ? Моля за коментар.
В токуда им трябват 5 дни в майчин дом 10 дни защо има такава разлика предполагам само определен ден се работят  ?
Благодаря!

# 399
  • София
В Майчин дом изследват 4 фактора за 100лв (103 с взимането на кръв), като си вземеш резултата имаш право на консултация с генетик - търси проф. Савов. В ценоразписа на Токуда виждам че има пакетна услуга за 130лв, но не виждам какво включва. Ако са ти казали че са 5 фактора, по-добре пусни тях. Предполагам че в допълнение към четирите основни фактора изследват и MTHFR A1298C.
На първа страница на темата можеш да видиш кое какво е.
Успех! Пиши пак като излезнат резултатите.

# 400
Аз пуснах в Геника- Основен пакет- 160лв. Това ме насочи моето АГ.

# 401
  • В една слънчева къща...
Аз пуснах в МД разширения пакет тромбофилии и чакам резултата. Същият в Геника струва 160 /води се основен май/. После видях, че Сигридов препоръчва Геника, но аз вече бях организирала всичко... При вече готовите изследвания ми излязоха много високи ТАТ и МАТ /по 400/, както и занижени тромбоцити /205 при долна 215/. Правени са около 49 дни след абразиото. За следващата седмица съм организирала доста прегледи /ендо, имунолог, АГ и евентуално ангиолог/.  Надявам се за да достатъчни, за да се изясни ситуацията при мен... Успех на всички  bouquet

# 402
Момичета, здравейте и от мен! Търпеливо си чакам часа за др Сигридов, излезна ми тромбофилията, чакам генетичните, а междувременно реших да си пусна и другите- ПКК; хемостаза; тсх, мат, тат; витамини... и тук ми изниква въпрос.  newsm78. Тромбофилията я пуснах в Геника, защото знам, че докторът препоръчва да се прави там. Генетичните ги пуснах в клиниката, където ще ми е ЗЕТ, само и само да не влизам в пререкания с доктора ми там. Сега не знам къде да пусна всичко останало, дали др Сигридов има някакви изисквания и за тях? Взех си направления от личния, поне за тези за които става с направление и мислех да ги пускам в Цибалаб, но все пак реших да пиша за мнения. Вие къде изследвахте хормони и витамини?  bouquet

# 403
  • В една слънчева къща...
В Бодимед препоръчва  Peace

# 404
Зазамед, какви генетични изследвания пускаш в клиниката в която ще правиш ЗЕТ?

Общи условия

Активация на акаунт