Тромбофилия - тема №3

• 81 809
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
ясно...ще видя какви са цените тук и ще взема докато чакам от там.

# 616
Да се включа и аз в темата за Витамин Д - след като приемах близо 3 месеца Вигантол по около 4000 единици на ден и нямах почти никакво покачване в резултатите, се разрових и си поръчах ето този - https://jarrow.bg/?product=vitamin-d3-4
Съответно за 3 седмици от резултат 31, вече имах 42 (при горна граница 50). Сега доц. Русев иска да почна да го пия през 2 дни, но аз все още продължавам да го пия всеки ден, като обмислям да си поръчам пак на същата фирма, но по-ниска доза, за да продължа да го пия всеки ден, че така през няколко дни .. съм забравила скоропостижно Rolling EyesRolling Eyes

# 617
Явно вигантолът не действа добре на всеки организъм. Препоръчвам тогава по-изпитаните марки препоръчани от Дънди и Еленчето. При мен пък много добре ми действа и витачин д от 26 е вече 54.
Еленчето интересно ми е в една гел капсула колко IU се съдържат, имаш ли информация?

# 618
  • София
Ми то си пише 5000 IU

# 619
  • София
В посочения от Еленчето линк, 1 бр. гел капсула съдържа 5000 IU.
С Нандин сме писали заедно, извинявам се.

# 620
Мерсаж!

# 621
  • София
На лекарствата винаги пише дозата, която се съдържа в 1 хапче/капсула (за течните - дозата е за 1 мл)

# 622
Моят витД е 23.2 като нарма са дали 20 ng/ml
Как да разбера 2 капки какво количество са?
И аз исках да си поръчам от iherb,но нещо много сложно.Митници,декларации щуротии

# 623
  • В една слънчева къща...
Моят резултат за вит. Д беше 30.6 и Сигридов ми назначи по 2 капки Вигантол дневно.

# 624
Сега прочетох за Вигантола-40капки са равни на 20 000 IU vit D3

# 625
Да, при мен фантастичния резултат се получи след прием на витамини.
По принцип б12 при излишък се изхвърля от тялото и не вреди. Щом не е пил витамини, може би е похапвал доста месо и черен дроб... или ако се съмняваш в лабораторията, повтори изследването другаде.
Аз имах подобна фантастична стойност, защото направих изследването без да съм направила необходимата пауза без прием на витамини. След 14 дни повторих и вече бях в норма.

Стеличка, имаш предвид ПРИ/СЛЕД проем на витамини ли? Или БЕЗ?
М.м.  не приема вит. Б като добавка....
[/quote]

# 626
Здравейте, бих искала да помоля пак за помощ.
Излязоха ми резултатите на изследването за вродени тромбофилии:

Нормален генотип за R506q (Фактор V Лайден, FV); 1298A>C (MTHFR); Val34Leu (F13)

Хетерозиготен носител на мутацията 20210G>A (Протромбин)
Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI
Хетерозиготен генотип I/D (ACE)
Хомозиготен генотип Т/Т за 677С>Т (MTHFR)
Хетерозиготен генотип A/G за 66А>Г (MTRR)

От разговора с генетика, който правил изследването, разбрах, че мутацията в протромбиновия ген е от високорисковите и даже само заради нея се налага терапия при рискови състояния. В добавка и с останалите мутация положението става още по-зле. Според вас правилно ли съм разбрала?

# 627
Да, абсолютно. Но няма страшно - важното е, че вече знаеш и ще си осигуриш подходящата профилактика! Освен това -
 вероятно ти е казал - но имаш и проблем с усвояването на В12 и В9 (фолат), поради което трябва да приемаш от активните им форми и да следиш поне веднъж годишно нивата им и това на хомоцистеина.

# 628
Да, абсолютно. Но няма страшно - важното е, че вече знаеш и ще си осигуриш подходящата профилактика! Освен това -
 вероятно ти е казал - но имаш и проблем с усвояването на В12 и В9 (фолат), поради което трябва да приемаш от активните им форми и да следиш поне веднъж годишно нивата им и това на хомоцистеина.
Благодаря. За Б12 и фолиевата не ми каза, но е написано като коментар под изследването. Ще си запиша час при някой от хематолозите, за да ми изпишат подходяща терапия.

# 629
  • Пловдив / София
Здравейте, бях в 10 г.с., когато направих мисед. Тази седмица, във вторник ми правиха абразиото в Щерев.
Не знам дали съм с тромбофилия. Д-р Ганева ми даде направление да отида след месец да си направя изследване. Каза, че тя държи да го направя в Геника. Обаче цените там ми се виждат височки.
Търсих в Майчин дом как са. Не можах да се ориентирам.
Имате ли вие някаква ориентировъчна информация. Защото, ако са с ок.40 лв, да речем, по-ниски, няма смисъл.
Назначили са ми пълен панел: (Ace(I/D) и Фактор XIII (Val34Leu) + MTHFR (1298A>C) + MTRR (66A>G). И освен това, Тромбоцитен - гликопротеинов рецептор и фиброноген.

Общи условия

Активация на акаунт