Тромбофилия - тема №3

• 81 812
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз пих вчера за първи път.2 капки,но в лъжичка,защото директно върху езика незнам капнала ли съм и колко

Не ти знам стойностите на вит Д, но 2 капки Вигантол е нищожна доза, такава се дава на бебета през зимата против рахит. За възрастен е много малко. Една капка Вигантол се равнява на около 400-500 единици, казвам около, тъй като в началото капките са по-големи, но с изчерпване на количеството падат по-малки. Аз примерно пия таблетки вит Д и взимам с редуване един ден 6000 единици, на следващия 8000, защото съм с дефицит.

# 601
  • Пловдив
Аз пих вчера за първи път.2 капки,но в лъжичка,защото директно върху езика незнам капнала ли съм и колко

Не ти знам стойностите на вит Д, но 2 капки Вигантол е нищожна доза, такава се дава на бебета през зимата против рахит. За възрастен е много малко. Една капка Вигантол се равнява на около 400-500 единици, казвам около, тъй като в началото капките са по-големи, но с изчерпване на количеството падат по-малки. Аз примерно пия таблетки вит Д и взимам с редуване един ден 6000 единици, на следващия 8000, защото съм с дефицит.
Буена,покажи кои таблетки пиеш?

# 602
  • София

Буена,покажи кои таблетки пиеш?

https://apteka.framar.bg/30042737/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE … D0%B8-2000-iu-180

# 603
# 604

Много добър избор. Аз съм на Солгар, но капки, защото и аз като Буена имам нужда от високи дози на витамин Д.

# 605
  • София
Това е  добра марка, но като цена са неизгодни.

# 606
обикновен Витантол ще ви свърши същата работа. В една капка има около 500 еденици, дозирайте според нуждите си. Ако имате дефицит просто приемайте повече капки на ден. Съдържанието на всичкият витамин Д3 е холекалциферол, това е съставката. Сега в зависимост от марката някои са по-скъпи, но резултатът е един и същ.

# 607
  • Пловдив
А хематолог ли ви предписа дозите Thinking Аз ще го купя,ама не знам по колко да приемам...
Мисля,че Вигантола е в мн ниска потенция и наистина тр много капки да изпиеш.

# 608
Мистик, капките на Солгар си ги купувам от iherb и цената им е 13 лева= https://www.iherb.com/pr/Solgar-Liquid-Vitamin-D3-5000-IU-Per-Se … fl-oz-59-ml/36216

Получавам ги по пощата за 20 дена от Щатите. Започнах да ги ползвам, защото Вигантола спрях да го усвоявам и спря да ми действа. Предлагам ти да си започнеш с Вигантол на капки и ги смесвай с мазнина например ч.л. сусамов тахан, зехтин или т.н. Започни с 5-6 капки, ако не искаш да си на високи дози. Направи контрола след 1 месец и половина и ще си покаже дали са ти достатъчни и дали трябва да увеличиш дозировката.

Ако не си доволнта от Вигантола, то чак тогава мини на Солгар капки, аз от тях редувам 5000 и 6000 единици, за да поддържам горе-долу нормална стойност на витамин Д в организма, иначе съм в сериозен и дори опасен дефицит.

# 609
Дънди, какви стойности на вит. Д поддържаш?

# 610
Дънди, какви стойности на вит. Д поддържаш?

Успявам да поддържам 50, като горната граница е 120. Само веднъж съм виждала на изследване да достигна 74. Иначе, ако спра за 7 дни прием на витамин Д - падам на 20-30.

# 611
  • Пловдив
Dundy Sladurska  Peace
Скрит текст:
Преди и аз поръчвах от Хърб,но сега всичко минават през митница и стана скъпо.

# 612
Dundy Sladurska  Peace
Скрит текст:

На стойност на покупката до 40 лева минава през пощата. Пробвах го и работи. Питах служителите от Български пощи какъв е лимита и те ми казаха как разпределят пратките.

# 613
  • София
Dundy Sladurska  Peace
Скрит текст:

На стойност на покупката до 40 лева минава през пощата. Пробвах го и работи. Питах служителите от Български пощи какъв е лимита и те ми казаха как разпределят пратките.
До 30 лв. без вкл. доставка отиват в пощата. Миналата седмица за поръчка от 31 лв., получих известие от митницата.

# 614
Dundy Sladurska  Peace
Скрит текст:

До 30 лв. без вкл. доставка отиват в пощата. Миналата седмица за поръчка от 31 лв., получих известие от митницата.

ооо, значи е още по-ниско. Вярно е, че последно си поръчах само витамин Д Солгар и затова не съм обърнала внимание. Благодаря за инфото, да знам за следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт