Тромбофилия - тема №3

• 81 832
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, м.м. има проблеми с червата напоследък, а изследванията му показаха много висока стойност на вит. б12 1453,36  newsm78 Възможно ли е да е лабораторна грешка? Възможни ли са изобщо толкова високи нива на вит. б12? (г.реф. 489) При чревни проблеми има логика да са объркали запетаята и да е на долната реф. граница по-скоро.

Повтори ги, но заедно с хомоцистеин. Възможно е, макар и не много вероятно, и серумният В12 наистина да е много висок, но напълно неусвояем заради проблемите с червата.

# 586
При не усвояване на вит. Б 12 какви инджекции се препоръчват? Хидроксокоболамин? Има ли изобщо метилкобалмин на инджекции? Хетерозигот съм по МТХФР 677C>T и MTRR, та добре ли ще е хидроксо,за да се запълни дефицита. Ако по време на бременност имам достатъчно Б12 та дори и само в серума, защото няма как да разбера аз аджеба дали ще го усвоя, може той само да присъства в серума, но въпреки това той достатъчен ли ще е за нуждите на бебето. Т.е. дори и само в кръвта ми бебето ще си черпи необходимият му Б 12.

# 587
Питах доктора, но той ми каза продължаваш фракси ( не ме пита за, дозата) 0.4 и си следи кръвното. Питах за хомоцистеина, каза че не е толкова важно да се изследва, знаело се какъв е проблема при мен. Приемам и фолиева 2х1.Особено се притеснявам и се чудя какво да предприема,  с първата Б направих екламсия и бях в кома няколко дни....
Нямам опит, не мога да те посъветвам нещо друго освен да търсиш второ, трето и н-то мнение, докато някой не ти препоръча лечение. Не е сериозно според мен, при положение, че си имала досег с този проблем (не е задължително да се повтори - така съм чела) да ти каже мери си кръвното. Имаш още 7 седмици до 20 г.с., за да започнеш лечение. Важното е, че знаеш за проблема и ти трябва добър проследяващ.

Копирам ти постовете на мацката /от ФБ група/ с първо раждане завършило с прееклампсия и втора неуспешна бременност, за да видиш тя какво е предприела:
"Спокойно, аз бях при него в 11+4 , сега съм 12+ 3 , вчера бях на кардиолог . Док каза , че лечението е около 4 седмици . Аз сега почвам, така че предполагам време има ...."
"Засега небилет 2х половин таблетка , и ако вдигна над 130 , веднага половин таблетка Допегит . Другата седмица ще слагаме холтер ,  че вкъщи кръвното е ок , а при док и при кардиоложката засякохме високо. Мен ме прати при доцент Христова  от Надежда , само че в друга клиника ."
"Вчера кардиоложката спомена нещо от сорта   , че когато е високо кръвното се повишава вътрематочното налягане и това е причината да не стига кръв до бебето....."

# 588
Здравейте момичета.Вчера бях при Русев и разжрах отговорите на много важни за мен въпроси.Разбрах грешката на лекарите защо първото ми детенце е само с един работещ бъбрек (цял живот ще се обвинявам и ще обвинявам лекарите за тази небрежност и грешка) и защо изгубих бебето си от втората бременност преди няколко месеца.Както и да е продължавам напред.Само едно мога да кажа- че тази тромбофилия никак не е за подценяване (а много лекаря я подценяват).Вчера пуснах генетичното за усвояването на фолиевата киселина защото не ми го бяха назначили в пакета за тромбофилия.В началото на септември като се върне Русев ще пусна НК клетки, ТЛА и АФА. А и другата седмица ще пусна Б12 и вит.Д (че тая седмица малко пътувам).Насочи ме за хидритубация в Щерев и съм записала час за там на 24.08 да видим кога ще направим и тази процедура. И живот и здраве септември като ми излязат резултатите ще се видим с Русев за да видим какво ще ми назначи...И сега ако тоя месец се появят двете черти ще сим в шах...От другия месец смятаме да преустановим опитите докато направим хидротубацията и всички изследвания.Спирам и метфогамата според Русев няма индикация при сегашните резултати да я пия.Много съм впечатлена от доктора и го препоръчвам.Успех момичета!

# 589
  • Бургас
Бихте ли ми обяснили за др Русев, какво лекува и би ли ми бил полезен в моя случай при вече съществуваща Б?

# 590
  • София
Мимка, доц. Русев е репродуктивен имунолог. Неговата работа е да те подготви да забременееш по-лесно, ако имаш проблеми, и да ти даде първоначални насоки. Ако си вече бременна и имаш тромбофилия ти трябва АГ рискова бременност, който да може да проследи теб, кръвотока, бебето и всичко необходимо за нормалното протичане на бременността.

# 591
  • Бургас
Благодаря. Искаше ми се да мина на преглед при някой специалист в София, така и така ще ходя, за амниоцентеза, за Сигридов вече записват за октомври...

# 592
Здравейте, м.м. има проблеми с червата напоследък, а изследванията му показаха много висока стойност на вит. б12 1453,36  newsm78 Възможно ли е да е лабораторна грешка? Възможни ли са изобщо толкова високи нива на вит. б12? (г.реф. 489) При чревни проблеми има логика да са объркали запетаята и да е на долната реф. граница по-скоро.
Аз имах подобна фантастична стойност, защото направих изследването без да съм направила необходимата пауза без прием на витамини. След 14 дни повторих и вече бях в норма.

# 593
Момичета извинете ме за глупавия въпрос,но как се пият капките вигантол?Директно с лъжичка или се разреждат с вода например

# 594
  • София
Аз си ги капя на езика (нямат никакъв вкус). Във вода не можеш да ги разтвориш. И задължително след или по време на хранене и да е мазничко. Вит. Д е мастноразтворим!

# 595
А добре и аз така ще правя.
мерси

# 596
  • пазарджик
И аз ги капя директно върху езика,но обикновенно вечер преди лягане пия витамините и винаги почти е било след храна.

# 597
Аз имах подобна фантастична стойност, защото направих изследването без да съм направила необходимата пауза без прием на витамини. След 14 дни повторих и вече бях в норма.
[/quote]

Стеличка, имаш предвид ПРИ/СЛЕД проем на витамини ли? Или БЕЗ?
М.м.  не приема вит. Б като добавка....

# 598
  • Пловдив
А по колко капки капвате?

п.п.Имате ли проблеми с косата newsm78 Т.е косопад?

# 599
Аз пих вчера за първи път.2 капки,но в лъжичка,защото директно върху езика незнам капнала ли съм и колко

Общи условия

Активация на акаунт