Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 048
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • shumen
Силве,дано се объркала тази докторка.Според мен,ако е херния ще има някаква подутина по коремчето.Заведи я на още един преглед,ако трябва някъде.
Тете,Вие как сте?

# 121
Май сме по-добре. Гласът като че ли не му гъгне вече...явно сливиците са се посвили. Диагнозата ми е звукова...не сэм гледала гърлото.  Mr. Green

# 122
  • shumen
Тете,то и аз не съм му гледала гърлото,но за кашлицата го чувам,че намаля.Вчера и днеска почти не кашля.Дори сега стой до мен и мрънка от час,че искал да излиза.

# 123
И ние вече втора седмица с цветна хрема ,ту бистра ,ту като лепило бяла,ту жълта.Гласа и ту е променен,ту не.Кашля в деня 3/4 пъти в началото беше суха,а сега отхрачваща .Вечер изобщо не кашля.В петък доки е казал,че няма нищо,изписал е сумати хомеопатични.Опитах от правените капки,като че ли има полза.

# 124
  • София
Да се оправят болничките  Hug!

Малкият в петък беше на зелено училище в едно село - хубаво, слънчево, но може да е понастинал, защото цял ден е бил навън само по една блузка и в събота беше с паднал глас, вчера с още по-паднал, днес ще видим. Иначе аз много ги гледам навън, имаме двор, почти не се прибират, но все още им слагам по някоя ветровка или късо яке без ръкав над блузата. Пък и да е настинал, дано е за три дни.

Силве, е как може баш от Пирогов да ви върнат вкъщи при съмнение за херния  Confused. Ама че работа  Rolling Eyes. Хернията не е ли състояние, което следва да се оперира без много-много да се отлага, пък и там са най-големите специалисти - не ми се връзва някак да ви пратят за второ мнение?

# 125
Аш, не ни изпратиха за второ мнение, върнаха ни вкъщи с изписан Но-шпа. Докторката каза ако се обостри състоянието (болката стане нетърпима, вдигне темп) да се върнем. Иначе да наблюдаваме детето. Аз записах час за второ мнение. Беше лудница в Пирогов, много пациенти и все деца, но чак пък да объркат диагноза...  Confused

# 126
  • shumen
Аш,дано е нещо за кратко при Вас.Аз също слагам суитчер или някое елече без ръкави над блузката.По блузка не смея да го пусна или по къс ръкав,а тука от няколко дни виждам дечица с къси ръкави.
Силве,ние в Пирогов ходихме по друг повод в Пирогов при д-р Момчилов възрастния,но не останах очарована.Искаше да лекува детето ми без операция,с кортикостероиди,но аз отказах.За второ мнение ходихме в Плевен при д-р Румен Коцев и останах доволна.

# 127
  • София
Силве, както описваш ситуацията, ми се вижда вероятно детето да има някакво начално състояние, което докторът е напипал  Sad. Сега се зачудих хернията не се ли вижда с ехограф (да не ходите чак на рентген). Преди време водихме нашия батко в една частна клиника, която се намира близо до Пирогов, за да огледат корема с ехографа, когато детето имаше проблем със задържан тестис. Ама как се казваше тази клиника  newsm78.. Може би Свети Панталеймон, въобще не помня  ooooh! Tired Там имаше и детски коремен хирург за консултиране, но доколкото зная, вече не работи в този медицински център.  

Дани, и аз от време на време ги оставям по блуза, и по къс ръкав. Даже миналия месец, когато беше много топло, седях навън по къси панталони и блуза без ръкав, но там е работата, че цял ден по блуза не смея да ги оставя.

Оф, баткото се преби на стълбите - отивам ...

# 128
  • shumen
Аш,не смея да го разсъблека още.А съм го съблякла,а е болен.Ето онзи ден ги изкарвали в градината,моя по блуза и разкопчан суитчер,духа вятър и вечерта като го взех вече беше готов.
Силве,и аз мисля,че херния се вижда с ехограф или напипване и ако се заклещи е опасно.

# 129
  • София
На моята позната детето направи херния след дълга серия кашляне. Кашля, кашля, горкото, и направи херния. И сега, като се разболее с кашлицата, майка му, нормално, се притеснява за хернията.

# 130
  • shumen
При мен и брат ми пък е станала след много бягане и скачане.

# 131
И оперативно ли се оправя това чудо?

# 132
  • shumen
Тете,да оперативно се оправя.

# 133
Баси..все да има нещо да си притесняваме. Край няма.. Tired

# 134
  • На брега на реката
Слаба им е съединителната тъкан. При бебета също може да стане от рев. И не говоря само за пъпната, която почти винаги се оправя с лепенка. Иначе болката при херния е мн типична. Слабост и придърпване в областта. Все едно ще ти идпаднат чарковете. Но децата се съмнявам да могат да я опишат. Дано не е това, може просто да е от натоварване.

Общи условия

Активация на акаунт