Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 024
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • На брега на реката
Ето, Датура разбра какво имам предвид. Хубаво е да прочетеш и предпоследното изречение на Хоуп!
Ясно, че си афектирана, че си лично засегната. Но да ми слагаш думи, които не съм изричала, хайде няма нужда. Не съм аз човека, който ще ти казва как да си гледаш детето и кое е добро за него. Посочи ми къде съм го направила? Опитах се да ти обясня, че афектът ти няма да ти помогне в ситуацията, че паниката не е добър другар в родителството, както и ядът. Убедена съм, че го знаеш!
Вече разбрах, че и конструктивната критика те дразни и засяга  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 10:58 от Fervor

# 661
Не съм паникьосана...огорчена съм. Благодаря на тези, които ми оказаха подкрепа и ме разбраха. bouquet На останалите - да са здрави и те...

# 662
Тет, аз го разбирам, защото детето ми е от тези, които прави усложнения от уж безобидни болести, които другите деца изкарват на крак или за по 3-4 дена вкъщи.  Hug и моето ми е едничко, “мътила“ съм го с хиляди притеснения след починали недоносени дечица в семейството ни, свито ми е за всяка болест, през която минава, страхът да не я загубя граничи с параноя.
но с времето разбрах, че чудото си е безценно само за мен, за останалите хора - да, грижа ги е, но не по моя начин. в нашата дг карантина не се лепеше, нито имената на болните деца - получавахме уведомление по имейл, и то невинаги. дг беше частна, пазеха си клиентите. с близките майки си звъняхме една на друга да се информираме когато децата ни се разболяват и си предавахме инфо устно. сега в училището пак е така - въшки, скарлатини, варицели - един имейл от ръководството или някоя мама споделя докато си чакаме децата.
успокой се, децата ни ще оцелеят въпреки нас, сигурна съм  Hug

# 663
Така е, Силве...права си. Да са живи и здрави децата, всичко друго някак се оправя... Hug

Излишни нерви от моя страна, няма да променя хората, а и едва ли е нужно...само здраве да има bouquet

# 664
Ох, още се колебая дали да напиша всичко, което мисля... Още в началото когато Тета описа драмата си не схванах какъв чак толкова е проблемът. После, четейки всички окуражителни коментари тук си помислих пак, че аз нещо не съм в ред  Crazy Обаче постът на Фер ми даде надежди Laughing
Тет, напълно осъзнавам, че взаимно с теб не сме си най-милите хора тук  bouquet, но все пак се надявам най-приятелски да приемеш съвет от мен - щади си нервите, щади и детето, за него не са полезни подобни свръх протекции. Забелязвам, че и най-малкото нещо те кара да си нащрек и да го приемаш много тежко. Ще стигна и по-далече, като кажа, че според мен е права педиатърката ти да те съветва да посетиш психолог - ти виждаш проблеми дори и там, къето е нещо безобидно  Rolling Eyes Детето ти е на 6, трябва му здрава и разумна майка и занапред  Peace Надявам се да не се засягаш, но и да се - съжалявам, просто споделям впечатление, а щом си описала нещата тук - следва да очакваш всякакви мнения....
Не разбрах само Трявна какво общо има с всичко, ама карай...

# 665
  • гр.София
Дъждец според мен правилно си почнала тия две неща. Ако кашлицата е суха можеш да включиш джуниър ангин , освен че е за това и много успокоява гърлото.  Също можеш да правиш чай лайка, липа и малко джоджен.

# 666
  • София
От таблетките или от сиропа на Джуниър ангин сте по доволни?
Да питам тук, макар и малко встрани от темата. Боли ме гърло, но за пръв път ме болят и лимфните възли отстрани, само при допир. Такова пък нещо не ми се беше случвало, или ако ми се е случвало е било преди няколко петилетки и не помня. Само смукалки дали ще ми свършат работа? Не кашлям, нямам хрема, нищо друго освен това гърло.

# 667
miamim,от таблетките. Може да изсмуче само половината или по-малко и по-начесто да ги давам.
Лимфните не пипай, защото растат от механично дразнене. Мед с джинджифил да го пресечеш и чакай да мине.

# 668
  • София
datura, благодаря. Не знаех, че не се пипат, те ръцете ми все там  ooooh!

# 669
Тези около гърлото със сигурност, даже от много пипане могат да се възпалят сериозно.

# 670
  • Варна
Джуниър ангин съм давала само на сироп. Таблетки няколко пъти съм се засилвала да взема, но все не смея, защото там липсва едната съставка от сиропа - слез, и освен това на тях пише, че са само за възпалено гърло, сухата кашлица не се споменава Rolling Eyes Ясно, че обикновено се кашля точно от възпалено гърло, но въпреки това не съм ги вземала досега. Пробвала съм Исла, те също са с исландски лишей, но някакво чудотворно действие не видях. Затова си държа на сиропа Джуниър ангин.

# 671
Таблетки съм взимала само за гърлото аз, и то ако и докато се оплаква от болки. Ако кашля педи изписва подходящ за кашлицата сироп, а ако преценя, че е от гърло/сопол и нищо не давам. Аз всъщност лекарства обикновено давам само ако и докато е зле - примерно с висока температура И отпаднал, тя и педи за тогава изписва.

# 672
  • Варна
Аз започне ли да подкашля вземам мерки веднага щото тая суха кашлица от гърлото вече ми изправя косата. А с джуниър ангин и противоалергично успявам по-бързо да я пресека. Два пъти реших да го пропусна, всъщност единия път не го намерих в аптеките и стана голямо кашляне... А от болки в гърлото моят не помня да се е оплаквал някога, даже когато беше с херпангина не се оплакваше.

# 673
  • София
И аз процедирам като месечинка. Започне ли да подкашля не я бавя  Grinning
Обикновено почвам с Фитолор и едни хомеопатични топчета, които не знам защо ги давам. Не вярвам на хомеопатии, но пък давам  Tired. Тя ЛЛ ми ги "изписва" всъщност. Но свършат ли ми тези шишенца, повече няма да купувам.

# 674
Тета, дано всичко е наред. Колко пъти ти е правило детето гърч и на колко години?

Общи условия

Активация на акаунт