Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 018
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Писах писах и някак го изтрих без да искам.
Накратко болни сме пак , в началото на месеца направи алергична реакция от лекарствата, пиеше Клацид, АЦЦ сироп  Хустагил, биха му урбазон, беше на диета, фенистил пи,
Изкара една седмица на яслата и сега пак е болен. Хрема кашлица, гърди чисти, гърлото било леко червено според ЛЛ. Имаше температура еднократно.
Днес обаче писна, че го боли ухо, много плака. Ходихме на  УНГ, тя вика гърлото е добре, ушите са червени, но няма гной, изписа Отипакс, той пие и Изпопринозин и флудитек и капки за нос му Слагам Коларголови.
УНг каза, ако вдига температура или изтече секрет от ухото да дам Аугоментин,
Много не искам да пие антибиотик, но днес следобед вдигна 37,8. Според вас колко време може да изчакам преди да дам антибиотика, може ли възпаление на ушите да мине без антибиотик. Не знам какво да правя. Тя каза, ако вдигне температура, ама предполагам, че ако поддържа ден два, не знам и аз.....

# 676
При възпалени ушета първо пробвам с Нурофен на 8 часа 3-4 дни (има, няма т, давам го). Често минават и не стигаме до аб (ако няма гной, тогава без аб не минава).

# 677
  • shumen
Аз досега таблетки не съм давала,а само сироп.Аз чуя ли го да подкашля и го започвам веднага с Биокса или Тантум верде.
Ясмина,при нас отита беше усложнение при ларингита и бяхме в болницата на АБ.Иначе и аз като Силвето,ако каже,че го боли съм давала Нурофен.
Месечинке,от болки в гърлото и моя досега май не се е оплаквал.
Ние иначе сме добре.Тази вечер излязохме за малко и едва го овардих да не скача и бяга.Все иска това да прави,а не трябва още.Аш,май наистина и ние като Вас още на 2-3 ден взехме да беснеем и ще излезеш права,че бързо се възстановяват след това.
Тете,при нас пък бележки за карантина се лепят.

# 678
  • варна
Отипакса са обезиляващи капки, безнам защо изспиват тях, от УНГ знам че най добрите са Фуруталгин, а също сме слагали и Цилоксан в ушите.
Щом са зачервени значи са възпалени, много са ни странни тия доктори.
Нашата ЛЛ ме изуми вчера иска ми 2лв за бележка за ясла и ДГ.Ще я сменям май.

# 679
Дани,купи ли подарък или се помайваш,м?  Laughing

# 680
  • shumen
Мименцето,на нас бележка не са ни искали досега,но от други майки съм чувала,че на тях им искат.Според мен това не е редно,но някъде е факт.
Тете,купих един,ама иска още младежа.Днеска пак ще излизаме и ще му купя,искал голям влак сега.

# 681
Мименце, Отипакс са и противовъзпалителни. Във Фуроталгин има същата съставка (аналгетик). При моята Отипакс действа добре, явно лидокаинът в него я обезболява добре.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 09:43 от sylviana

# 682
  • shumen
На нас в болницата ни слагаха Отипакс и казваше,че не го боли после.Явно са му действали.

# 683
  • На брега на реката
Лидокаин няма как да не обезболи. Другата съставка на жтипакс е с противовъзпалителен ефект. Идеален си е за възпалено ухо. Ние не сме лекували възпалено ухо с аб, не се е налагало. Веднъж дори до намален слух се стигна. Изписаха й отипакс и ацц в двойна доза, за да резорбира секрета в ухото.

# 684
Мименцето, каква бележка ви е трябвало? Ако е от тези, че ти си здрава имаше някакви такси. При нас отвън до вратата на кабинета е залепен ценоразпис за какви документи се плаща. За контактни бележки за детето няма, при взимане на кръв или материал за изследване се плащат по два лева, то е някаква лабораторна такса и не са освободени от нея. Но има и някои документи, които се заплащат и при децата (беше ми направило впечатление, че са в ценоразписа), попита ли за какво точно те таксува?

JasminaD, ако не ти се дава, изчакай и виж как ще е детето. Аз под 38 по принцип нищо не давам, но ако е с възпалено гърло/ухо и поддържа Т, педи ни изписва от антимикробните - Суметролим/Бисептол. Не че е кой знае колко по-безвреден от АБ-то, но по-добре ни понася, за ден-два се подобрява и на 5ти ден го спираме.

# 685
  • shumen
Аз за бележки за детето досега не съм плащала.Ще видим сега на 2.06.като го заведа да му махат конците и ще искам бележка за ОЗБ да видим дали ще платя нещо.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 14:11 от danaeka

# 686
  • варна
Бележка за Ясла и ДГ ,че са здрави, ценораспис няма ,но досега не ми е взимала пари, затова ми стана страно

# 687
Изпуснах ви, имах над 15 стр да дочитам и всичко ми се омеши. Бях си пак без детето в БГ
Само да кажа и аз за случая със скарлатината в градината на Тета. Ако процедират с бележки (в нашата винаги) абсолютно НЕ е ок да знаят за случай на скарлатина от 19-ти май и да окачат бележка чак на 25-ти. И НЕ е ок да звъннат само на една майка, направо си е абсурдно. Затова и разбирам Тета защо реагира така. Проблема е принципен, а че детето е било контактно отдавна е друг въпрос. И все пак тя ако е знаела преди седмица можеше да реши да не го мъкне цяла седмица нали?
Нас са ни свикнали с бележки  и ако разбера нещо подобно, че не е изнесено като инфо ще се ядосама много и ще има разправия. Хеля с нашите ангини нон стоп. Те обаче са задължени да я обявят при нас  Peace
Моето имаше преди скарлатина, беше единствения от групата който се разболя

# 688
Лино, значи сама летя? Зареди ли лекарства от тукашните аптеки? Mr. Green

Точно си ме усетила.  Peace Това задкулисие, потулване на информация,шикалкавене, липса на яснота, подшушване на информация на ушенце само на избрани...с тези неща не мога да се примиря, въпреки че..хм...в БГ винаги е било така...

А иначе от около две години приемам доста по-спокойно боледуванията на детето, той порасна, вярвам, че ФГ са само лош спомен вече и дишам доста по-спокойно.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 20:22 от teta75

# 689
  • София
Тете, не търси зла умисъл. В случая просто са те забравили. Не си товари душата излишно към тях. Това по повод защо са се обадили на А и Б, а са изтървали В. Иначе за връзките съм съгласна. И като цяло в 21-ви век е можело и един мейл до всички да пуснат (с едно усилие, а не да звънят индивидуално на тоя и оня). И не е морално да се прави разделяне на децата на никакъв принцип. Ние преди например бяхме в Общинска градина. Помня имаше една госпожа, която не пропускаше да отбележи кой на кого е дете и да ни шушне "Вие знаете ли, на еди кой си коя е майка му ...  Rolling Eyes?" и прочее неща, които, не е за вярване, ме връщаха във времето, когато аз ходех на детска  Joy  В крайна сметка обаче тези хора толкова могат, като това не прави градината ви крайно лоша. Къде, къде по-големи проблеми има в нашите градини? Ами в София в моя квартал са по 36 деца в група с една госпожа на смяна, която е на 60 г., зимата не излизат навън (че и есента), вътре ги държат на 28 гр. през зимата; директорката взима подкупи и т.н - айде да спра, че сме за Господари на ефира  Wink

А ти пусна ли гърления в крайна сметка?

Общи условия

Активация на акаунт