Боледуване на децата ни - тема 52

• 45 010
  • 748
  •   2
Отговори
# 690
В понеделник... Peace

# 691
  • София
Еее, жалко. Бях се настроила в понеделник да коментираме резултати  Mr. Green. Нищо де, то и без това сигурно няма да има бактерия  Naughty

# 692
# 693
  • shumen
Лино,как е малкия?А защо сама летя?Него няма ли да го доведеш скоро?
Тете,и аз чакам да пуснеш гърления и да коментираме резултати после.
Аш,как сте?Аз нали съм паника и сега не давам на моя да скача и бяга,а той ме издебна и точно това прави тая вечер и сега ми се вижда разхлабен конеца дето са го шили и само глупости ми са в главата.Дано не направи някоя беля,че ще откача вече.

# 694
  • София
При нас гърленият секрет излезе вчера. Моята хубавица е чиста. Попитах дали има деца носители - не пожелаха да ми кажат. Казаха - на децата носители сестрата ще се обади на родителите да ги уведоми. Еми, мерси. Не исках да ги знам поименно, но да ми бяха казали - да, има 3 или 5 деца носители, или - не, няма.

# 695
При нас гърленият секрет излезе вчера. Моята хубавица е чиста. Попитах дали има деца носители - не пожелаха да ми кажат. Казаха - на децата носители сестрата ще се обади на родителите да ги уведоми. Еми, мерси. Не исках да ги знам поименно, но да ми бяха казали - да, има 3 или 5 деца носители, или - не, няма.
Защото такъв е закона. Въпреки, че как ще се почустваш ако ти кажат. Да има едно детет но майката отказа да дава АБ. Защото детето няма симптоми.
Така че, понеже персонала познава майките им е ясно трябва да се движат по закона.
Иначе ще изпаднат в положението на персонала от градината на teta, някой да им държи сметка за неща направени по лично усмотрение. Като защо са се обадили на бременната жена: Aми защото е бременна или защото просто я харесват. Все пак и те са хора с лични предпочитания.  Вчера бях при приятелка работеща в ДГ. За миналият месец ХЕИ са ги проверявали 4 пъти. Ясно е, че навяскъде се спазва закона. Имаче личното отношение е друга тема.

# 696
  • София
Дани, нас ни изписаха без конци. Може би са го оперирали с резорбиращите се. Ако се притесняваш, звънни в болницата и ги питай какви са рисковете.

# 697
  • shumen
Миамим,радвам се,че Ви е чист гърления секрет.Дано не се зарази детето и занапред.
Аш,доктора каза,че сме с един конец и да го пазим 12 дни да не скача,да не бяга,да не кара колело и т,н,т.е докато му го махнат,В болницата днеска и да звъня няма кой да ми вдигне.Ама и аз съм една параноя и само глупости ми са в главата,а то май няма за какво.

# 698

Браво на малечка. Grinning А карантината при вас продължава ли още или свърши?

Аз утре ще нося бележката

Скрит текст:
скривам, че не е много по темата, но директорката ми е подала невярна информация, че имам право само на три дена по семейни причини за месеца. Не е така. За цялата учебна година ни се полагат общо 10 дена по семейни причини, като както и Датура каза-няма ограничение как ще ги разпределиш. В Наредба № 5 на МОН за предучилищното образование също няма ограничение. По Правилника за отпускане на социални помощи-също. Говорих и със социалните, и ми обясниха, то така пише и в Правилника им, че детските се спират при повече от 3 отсъствия без уважителни причини...това е тънката разлика. А моите отсъствия за месеца ще са извинени по семейни примини. Така че не нарушавам нито разпоредбите на МОН, нито на Социалното министерство...
Пиша го, може на някого да му е от полза Peace

# 699
  • На брега на реката
Нормално ли е три годишно да има сляпа/мъртва кост. Малката сама ми я показа. На дланта е, в основата на сгъвката. Седи като топче, доста щръкнало при определена поза на дланта, леко подвижно е. На другата ръка няма такова. На първи ще ходим до лл за направления и болничен за Трявна, но се чудя дали да не го направя по-рано, за да я види. За възрастен знам, че е често проявление, но при толкова малко дете  Confused
Дани, явно не го боли мястото, щом дивее. Децата значително по-бързо се възстановяват след подобни манипулации. Просто се чувства добре и не му се седи на едно място Simple Smile

# 700
Здравейте момичета 😘 нова съм в групата и търся съвет от вас. 😊 моят син беше на антибиотик преди 2 седмици, заради бактерия в носа ( мораксела) пи антибиотик 7 дни  Аугментин и слагахме капки Цилоксан в носа. Детето хъркаше страшно,може би заради бактерията. Вече е по добре,но искам да му дам някакъв сироп за имунитета. Цяла зима е пил прополис на капки и сироп домашен от бъз. Сега реших да направя  почивка и да започнем друг имуностимулатор.Може ли отзиви за сироп имунотрофина ,дали има някакъв ефект върху сливиците?..  една майка ми препоръча пък сок от алое,и той е скъп,ама важното е да има ефект. 

# 701
  • СОФИЯ
tinna_st,моето дете е с проблемна трета сливица,досега от всички опити за свиване на сливицата,най-добре се е повлиява от имунотрофина сиропа.

# 702
  • София
Дани, щом докторът е казал да се пазите, по-добре се пазете  Peace.

Миамим, другите деца с носителство или до няколко дни ще се разболеят, или ще се оправят. Т.е. има някакъв риск и твоето дете да се зарази от тях, но той е в рамките на статистическия, независимо какъв е броят на носителите. Ти си в правото да прецениш дали да продължи да ходи на градина или да си поседи няколко дни у дома  Hug

П.п. Заради начина, по който са ти отговорили, съдя, че има някой носител. В нашата градина, след като взеха организирано гърлен секрет на всички, ни информираха, че няма носители.

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 09:48 от Ashia

# 703
tinna_st,моето дете е с проблемна трета сливица,досега от всички опити за свиване на сливицата,най-добре се е повлиява от имунотрофина сиропа.
Всъщност моят син е с рецидив на трета сливица. Оперирахме я миналата година април месец .Беше на 3,6 години.Сега обаче хъркането не е както преди. А УНГ предлага отново операция обаче може пак да настъпи рецидив. Ще пробваме този сироп Надявам се да има ефект от него.

# 704
Тина, има една тема тук във форума за проблемна трета сливица....може и там да прочетеш и попиташ също Peace

Аш е права...вероятно има носител/и, но тъй като е уж информация, касаеща личното здравословно състояние, стъпват на това, че нямат право да я разпространяват официално. Но неофициално може да се разпитат родителите или госпожата, ако последната е склонна неофициално да каже, разбира се...

Общи условия

Активация на акаунт