Майчинството счетоводно – 73

• 58 660
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговорите! Не знаех, че мога и от разстояние да го направя! Тук ми изниква обаче въпросът-от къде да взема бланки?

# 91
  • В полите на Пирин планина
От сайта на НОИ.

# 92
Здравейте.В болничен съм от 24.04ти но счетоводителката го е подала на 28.04 в НОИ. Болничният е за 34дни,като след това ще го продължим вероятно. Въпроса ми е кога мога да очаквам изплащането на този? Въртят ми се някакви 10 дни... след 28.04.. но нали имаше разни съботи и недели...на 1ви се почиваше... та така.Някой ако има ,който е по наясно..ще съм благодарна.

# 93
  • В полите на Пирин планина
10 работни дни е срокът.

# 94
Здравейте, момичета,
Искам да попитам някоя от вас дали има допълнително здравно осигуряване? И по- конкретно ме интересува ако имате два фонда - един от работа / нпр. Дженерари/ и един, които вие сте избрали да правите лични вноски / нпр Уника/ - при раждане само от един фонд ли може да бъде предявена претенция за изпращане?

# 95
Здравейте.Имам следния проблем:майчинството за втората година ми изтича на май.От 9 май ще си ползвам натрупания отпуск за двете години.Днес имах среща със шефката ми и тя ми каза "под сурдинка",че фирмата прекратява дейността си.От хотел ще става ДКЦ и персонала ще бъде освободен.Въпроса ми е може ли да ни съкратят и да отидем на борсата за 9 м.,или ще ни освободят без нищо?А аз като съм с дете до 3 год.нещо полага ли ми се или не?

# 96
  • Пловдив
Здравейте, момичета,
Искам да попитам някоя от вас дали има допълнително здравно осигуряване? И по- конкретно ме интересува ако имате два фонда - един от работа / нпр. Дженерари/ и един, които вие сте избрали да правите лични вноски / нпр Уника/ - при раждане само от един фонд ли може да бъде предявена претенция за изпращане?

Ако при раждането заплащаш нещо /ВИП стая,избор на екип или цялото раждане в частна клиника/,Уника ще ти върне разходваните средства като представиш молба образец,епикриза,фактура и касов бон-оригинал.Провери дали в пакета ти към Уника е включено раждане и какво точно от раждането поемат.Обикновено фактурата от болницата е с няколко позиции и примерно обучение,и къпане на бебе не се заплаща

Здравейте.Имам следния проблем:майчинството за втората година ми изтича на май.От 9 май ще си ползвам натрупания отпуск за двете години.Днес имах среща със шефката ми и тя ми каза "под сурдинка",че фирмата прекратява дейността си.От хотел ще става ДКЦ и персонала ще бъде освободен.Въпроса ми е може ли да ни съкратят и да отидем на борсата за 9 м.,или ще ни освободят без нищо?А аз като съм с дете до 3 год.нещо полага ли ми се или не?

Да,ще имаш право на дълга борса.Нищо специално не ти се полага като майка на дете под 3 години

# 97
Здравейте, момичета,

Здравейте! Аз съм с допълнително осигуряване, но само от един фонд. Чисто документално смятам, че няма да ви се получи, защото фондовете изискват в оригинал касовия бон и фактурата, а както знаем оригиналът е един. Но ако например единият фонд ви отпуска 500лв и  другият също толкова, а раждането ви струва 1000лв, допускам, че може да си изискате съответните суми (по 500лв) от всеки от фондове, за да си покриете общите разходи. В този случай обаче ще трябва да си поискате две фактури и два касови бона за по 500лв в оригинал, за да може да си ги подадете като претенция към съответния фонд Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 17:19 от gpesh

# 98
10 работни дни е срокът.

10 дни от датата на подаването в НОИ ли? Тоест в моя случай от 28.04?

# 99
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
10 работни дни е срокът.

10 дни от датата на подаването в НОИ ли? Тоест в моя случай от 28.04?
Да

# 100
Сега разбрах ,че ще закриват фирмата в която се водя.Каква е процедурата при прехвърляне в друга фирма,някой може ли да ме просветли?Детето ми е на 3 месеца и досега си имах редовно майчинство.Предварително благодаря!

# 101
Благодаря Елфита и gpesh  Hug

# 102
  • Пловдив
Благодаря Елфита и gpesh  Hug

А защо и ти внасяш в допълнителен здравен фонд,след като от работата ти внасят?

# 103
Здравейте,
Бихте ли ми казали колко е месечното обезщетение от НОИ за втората година майчинство?

# 104
Здравейте,
Бихте ли ми казали колко е месечното обезщетение от НОИ за втората година майчинство?

За всички обезщетението е 340 лева.

Общи условия

Активация на акаунт