Майчинството счетоводно – 73

• 58 701
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Няма ли да се вдигне осигурителния ми доход?

Ако се вдигнат на всички заплатите, твоята ще я актуализират когато се върнеш на работа.

Относно допълнителното осигуряване - всички родени след 59 година подлежат на такова. ДЗПО - допълнително задължително пенсионно осигуряване. От него не могат да се ползват сумите преди пенсиониране. Някои фирми правят и допълнително здравно осигуряване на работниците си, но това не е задължително.
Благодаря. Изясниха ми се нещата!  bouquet

# 121
А някои фирми правят и допълнително доброволно пенсионно осигуряване  Grinning

# 122
  • София-Младост
Здравейте!Бременна съм в 3-ти месец,работя и ме осигуряват на 4 часа.Имам стаж 6 години,когато родих първото си дете също бях на 4 часа и една година получавах майчинство в размер на минималната работна заплата.Сега също ли ще бъде така или законът е променен?
Няма как да знаем на колко ви осигуряват, колко сте получавали за предходните 24 месеца...ако изчисленото обезщетение е под МРЗ, то тогава отново ще получавате МРЗ. Ако е над...получавате си това, което ви е изчислено.

# 123
Здравейте!Бременна съм в 3-ти месец,работя и ме осигуряват на 4 часа.Имам стаж 6 години,когато родих първото си дете също бях на 4 часа и една година получавах майчинство в размер на минималната работна заплата.Сега също ли ще бъде така или законът е променен?
Няма как да знаем на колко ви осигуряват, колко сте получавали за предходните 24 месеца...ако изчисленото обезщетение е под МРЗ, то тогава отново ще получавате МРЗ. Ако е над...получавате си това, което ви е изчислено.
Осигурявана съм на 230 лева за предходните 24 месеца.

# 124
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Осигурявана съм на 230 лева за предходните 24 месеца.

Значи от 45-дневния до изтичане на 410-е дни ще получаваш МРЗ, а втората година 340лв.

# 125
Благодаря Ви  Hug

# 126
Здравейте,имам питане.
Миналата година Август смених работата си. тази година Октомври ми е термина. Нужно ли е да изисквам някакъв документ от бившят си работодател за доходите или  няма нужда?

# 127
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,имам питане.
Миналата година Август смених работата си. тази година Октомври ми е термина. Нужно ли е да изисквам някакъв документ от бившят си работодател за доходите или  няма нужда?

Няма нужда. Всички нужни данни се подават в НАП от работодателя ежемесечно / а от там по служебен път в НОИ / и от тях се изчисляват обезщетенията на лицето.

# 128
И аз имах такова предположение Simple Smile
Благодаря!

# 129
  • София-Младост
И аз имах такова предположение Simple Smile
Благодаря!
Евентуално, ако  ще получаваш детски ти трябва, иначе...не.

# 130
  • Варна
Здравейте! Извинявам се ако има зададен такъв въпрос Simple Smile
 Можете ли да ми разясните.... Мъжа ми е на договор с изпитателен срок,има ли право на 15 дневното бащинство което се полага? То от държавата ли се изплаща или от работодателя? Всъщност работодателя обезщетен ли е с нещо?

Много ще съм ви благодарна Simple Smile

# 131
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Извинявам се ако има зададен такъв въпрос Simple Smile
 Можете ли да ми разясните.... Мъжа ми е на договор с изпитателен срок,има ли право на 15 дневното бащинство което се полага? То от държавата ли се изплаща или от работодателя? Всъщност работодателя обезщетен ли е с нещо?

Много ще съм ви благодарна Simple Smile

Обезщетението се плаща от НОИ, подобно на болничните. Работодателят не плаща възнаграждение за този период.

# 132
Здравейте. От 5-ти май съм в 45 дневен болничен преди раждане. На самия ден съм го дала на работодател, но още не ми излиза в НОИ като си проверявам с ПИК код. Много ли е рано ? Колко време има работодателят, за да го подаде в НОИ и да го виждам аз там ?

# 133
  • София-Младост
Здравейте. От 5-ти май съм в 45 дневен болничен преди раждане. На самия ден съм го дала на работодател, но още не ми излиза в НОИ като си проверявам с ПИК код. Много ли е рано ? Колко време има работодателят, за да го подаде в НОИ и да го виждам аз там ?
Краен срок 10.06. Дай му малко време на този работодател, все пак бяха почивни дни;)

# 134
Краен срок 10.06. Дай му малко време на този работодател, все пак бяха почивни дни;)
Хахаххаха ще дам Simple Smile Благодаря за информацията.

Общи условия

Активация на акаунт