Майчинството счетоводно – 73

• 58 221
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София-Младост
Здравейте! И аз имам въпрос за 45-дневния си болничен.. Взех го днес, защото док беше в отпуск, та болничния е от 17.06. до 31.07, защото термина ми е 1.08.2017 г. Така е издаден и самия болничен, само че чак сега забелязах, че в него за термин е нанесена дата 01.07.17, вместо 01.08.17 г.
Дали ще ми го върнат от НОИ? Да взема да се разходя утре до болницата да го оправят.. Или не би трябвало да го върнат, как мислите?
Разходи се да ти го оправят.

# 601
Във втори едномесечен болничен съм, с тенденция да продължа с тях според лекарската преценка.  Имам предложение за сключване на граждански договор - ако приема трябва ли датата на гражданския да е в работен ден, т.е. необходимо ли е да прекъсна болничните? Изпълнението ще е от вкъщи, то е повече от ясно.....

# 602
Здравейте! И аз имам въпрос за 45-дневния си болничен.. Взех го днес, защото док беше в отпуск, та болничния е от 17.06. до 31.07, защото термина ми е 1.08.2017 г. Така е издаден и самия болничен, само че чак сега забелязах, че в него за термин е нанесена дата 01.07.17, вместо 01.08.17 г.
Дали ще ми го върнат от НОИ? Да взема да се разходя утре до болницата да го оправят.. Или не би трябвало да го върнат, как мислите?
Благодаря!  Hug

# 603
Благодаря!  Hug
Да, жеги са, но отиди, че после само главоболия.

# 604
Кой доход се вземане за изчисляване на дохода за детските - бруто, нето или осигурителен доход?

# 605
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При детските се гледа брутният доход.

# 606
Благодаря  bouquet

# 607
  • София-Младост
Във втори едномесечен болничен съм, с тенденция да продължа с тях според лекарската преценка.  Имам предложение за сключване на граждански договор - ако приема трябва ли датата на гражданския да е в работен ден, т.е. необходимо ли е да прекъсна болничните? Изпълнението ще е от вкъщи, то е повече от ясно.....
Не е необходимо прекъсване на болничния.

# 608
  • В средата на времето
Първата Ви година трябва да е до 21.02. - ако в сайта на НОИ е 21.01., то трябва да уведомите НОИ и работодателя си за грешно додадени данни, а и изплащането ще Ви се забави.

Благодаря Ви за отговора. Уведомих работодателя.

# 609
ала-бала, благодаря за отговора!

# 610
Здравейте бъдещи мами искам да ве питам, за да получавам майчинство трябва ли задължително да имам 12 месеца трудов стаж на едно и също работно място или 12 месеца минимум трудов стаж до сега на местата, които съм работила. Например 6 месеца някъде и 6 месеца другаде?

# 611
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Общо трябва да имаш 12 месеца стаж без значение къде. Peace

# 612
  • Варна
Здравейте бъдещи мами искам да ве питам, за да получавам майчинство трябва ли задължително да имам 12 месеца трудов стаж на едно и също работно място или 12 месеца минимум трудов стаж до сега на местата, които съм работила. Например 6 месеца някъде и 6 месеца другаде?

Трябва да имаш минимум 12 месеца трудов стаж! Няма значение дали е прекъсван или от различни места  Hug

# 613
  • София
Здравейте, имам въпроси за ползването на бащинство при раждане на дете.
Документите, соито следва да представим и ни изискват са следните:
1. Заявление за отпуск
2. Приложение-декларация 3
3. Декларация, че живеем в едно домакинство /проблем ли е, ако сме с различни адреси по лк и трябва ли да е нот. заверена?/
4. Декларация за припознаване, нот. заверена
5. Документ от болницата за деня на изписване.

Работодателят е казал на ММ, че след като ни изпишат и предостави тези документи, ще ги предостави в НОИ в началото на следващия месец, не е късно, нали? Срока май беше до 10то число newsm78

# 614
  • София-Младост
3. не е проблем, декарирайте си общото домакинство, не се заверява нотариално.
Ако ви изписват м.07, бащата ще представи документите през м.7, крайния срок на работодателя е 10.08. 

Общи условия

Активация на акаунт