Липса на интимност и обич в семейството

• 29 631
  • 325
  •   1
Отговори
# 60
За мен е много по-реалистично да си обичаш половинката и да си живеете добре без или с малко секс, или дори със секс извън брака, отколкото някаква изпепеляваща страст да ви тресе 20+ години. Голямата тръпка от новите връзки трае по няколко години, дай да сменяме на високосна партньора, за да не изтървем пеперудите в гърдите. Не го разбирам някак си.
Изобщо не става дума за изпепеляваща страст.А за просто страст....
И колкото и да не ви се вярва, възможно е хората да се желаят и да се сексят и сле дълъг брачен "стаж"....    Laughing   Защото страстта се подклажда от любовта, обичта, разбирателството и уважението.А те пък от своя страна се поддържат именно със страстта между двамата....
Взаимосвързани са.
Когато на единия му мине всякакво желание за близост, всякаква, немалка вина има другият партньор.

# 61
А тук има ли любов, привързаност и приятелство, щом авторът се оплаква от липсата на обич? Нежеланието да се говори за реален проблем, "намерИ си любовница" също не говори за особена духовна близост.

Иначе - опции - може да се опита да я стресне с някой ултиматум, може да настоява да пробват със семеен терапевт, може да си намери любовница, може и да се разведат, като той продължи да е баща на детето си. Друго не се сещам.

# 62
  • София
Дори и при дълга връзка пак има как да се поддържа страстта. Ясно, че като станете на по 50-60 вече няма да ви дреме толкова много, но до този етап има много време. Пепрудите може да изчезнат, но страстта да я има. Все си мисля, че (за съжаление) са малко семействата в БГ, които могат да са заедно с цялото уважение, приятелство и усещането, че това е твоят човек, а да успеят да поддръжат чисто сексуални връзки, когато секса липсва в семейството. Което е до някъде жалко, защото ако знаеш, че това е сродната ти душа и не искаш друг партньор, а липсата на секс те мъчи (чисто и просто нуждата от секс), то това е едно нормално решение....

# 63
  • София
Всичко може, само ако страната, която няма блокаж, направи всичко по силите си да помогне на зациклилия.
Което, обикновено не се случва.
След раждането има период на депресия, неизвестен на мъжете, че и на много от жените.
Точно тогава, мъжете изпадат също в дупка, защото минават на втори план, че и в девета глуха, директно.
Не само не ги гледаме звездно, ами ни иде главите да им извъртим, щото само за секс мислят, а ние- как да се наспим и колко кила да свалим.

Което семейство мине през това, запазвайки сексуалния си мерак един към друг, вади дългата клечка.

Колко пъти съм съжалявала, че в училище ни учат не на семейни и следродилни отношения, а на корен квадратен, синус и косинус. #2gunfire

# 64
 Amour*, но след определен период страстта е съвсем различна, а авторът изпитва носталгия към първите години и огъня в очите. Отделно е сериозен фактор и постоянно дърдорещо и активно петгодишно в периода с нощните страхове. И аз изпитвам страст (когато, както се разбра, съм отпочинала  Laughing), но ако мерна полуголото мило покрай малкото дете, първата ми мисъл ще е да не настине случайно, или да го помоля да изкъпе детето докато не се е облякъл, а не да се залепя за него и да му пусна език. Мога да се разтопя от кеф като го гледам, но едва ли ще се подмокря. Докато е наоколо детето съм повече майка, отколкото съпруга. Седмица без дете, и може дори да превключа на режим "младо гадже"  Laughing

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 16:10 от Анонимен

# 65
След раждането има период на депресия, неизвестен на мъжете, че и на много от жените.
Точно тогава, мъжете изпадат също в дупка, защото минават на втори план, че и в девета глуха, директно.
Не само не ги гледаме звездно, ами ни иде главите да им извъртим, щото само за секс мислят
, а ние- как да се наспим и колко кила да свалим.

Което семейство мине през това, запазвайки сексуалния си мерак един към друг, вади дългата клечка.
За това има перфектното решение-нарича се взамност.   Laughing   Неведнъж съм го давала.....
От ден първи у дома таткото е там, до мама, в къпането, в храненето (ако не се кърми), в приспиването, в разходките, във всичко.Тогава няма време да се чувства в девета глуха, напротив, от първо лице осъзнава колко е важно присъствието му около "мама и бебе", чувства се полезен, участва в "семейството" пълноценно, рамо до рамо с майката.Това му дава увереност, сили, съзнанието, че е ценен, важен, емоционално изгражда връзка и с детето си, и задълбочава наличната със съпругата си.Това са безценни моменти за всеки от семейството.
Когато двамата минават заедно през "детството" на детето си, обикновено меракът не изчезва, а се засилва.
Ако "таткото" се прибира от работа и се опъва на дивана, очаквайки като бей салатата, ракията, вечерята и секса, докато жена му търчи насам-натам, чудейки се детето ли да оправя, или да прислужва на бея, естествено че ще изпада в депресия, а меракът за секс ще е останал някъде в девета глуха.    Laughing

Скрит текст:
Amour*, но след определен период страстта е съвсем различна, а авторът изпитва носталгия към първите години и огъня в очите. Отделно е сериозен фактор и постоянно дърдорещо и активно петгодишно в периода с нощните страхове. И аз изпитвам страст (когато, както се разбра, съм отпочинала  Laughing), но ако мерна полуголото мило покрай малкото дете, първата ми мисъл ще е да не настине случайно, или да го помоля да изкъпе детето докато не се е облякъл, а не да се залепя за него и да му пусна език. Мога да се разтопя от кеф като го гледам, но едва ли ще се подмокря. Докато е наоколо детето съм повече майка, отколкото съпруга.
Седмица без дете, и може дори да превключа на режим "младо гадже"  Laughing
Т.е., според теб, ако някое семейство няма никаква възможност да остане седмица без дете, значи секса е мираж за тях, докато негово Величество детето не влезе в университета?    Laughing
Стига бе....    Joy    две деца отгледах, второто без никаква помощ, пък ей на, след почти 30 години брак секса все още е наличен...че и хубав и страстен.    Mr. Green
Извинявай, ама това с децата са си чиста проба оправдания.  Peace

# 66
Ама много обичам да влязат майки, на които майчинството им е понесло и да питат- ама ти как така не можеш да се стегнеш...ми ей така, някои жени не могат.

# 67
Amour*, нищо такова не казвам. Само за себе си говоря - без почивка не само, че ще лежа под него като восъчна статуя, ами и направо мога да заспя като труп, е поне приятни неща ще сънувам  Mr. Green - мерси за такъв секс.

# 68
  • Кьолн
При нас пък е обратната на автора ситуация.Разбирам как се чувства човека! Много добре го разбирам.И повярвайте каквото и да прави отсрещния човек, ако ще и челна стойка,няма да се промени нищо.За съжаление.Липсва ли топлотата,обичта връзката е загубена.И разговори не помагат за съжаление

# 69
  • София

За това има перфектното решение-нарича се взамност.   Laughing   Неведнъж съм го давала.....
От ден първи у дома таткото е там, до мама, в къпането, в храненето (ако не се кърми), в приспиването, в разходките, във всичко.Тогава няма време да се чувства в девета глуха, напротив, от първо лице осъзнава колко е важно присъствието му около "мама и бебе", чувства се полезен, участва в "семейството" пълноценно, рамо до рамо с майката.Това му дава увереност, сили, съзнанието, че е ценен, важен, емоционално изгражда връзка и с детето си, и задълбочава наличната със съпругата си.Това са безценни моменти за всеки от семейството.
Когато двамата минават заедно през "детството" на детето си, обикновено меракът не изчезва, а се засилва.

Да, ама мъжете друго казват.
Всичко това ги прави емоционално привързани родители, оценяват жената като майка, но те освен това са мъже и искат да не са придатък на детето, а отделна вселена, каквато са били преди раждането му.

По- умните, по- обичащите и по- толерантните, се хвърлят да помагат и отменят, помнейки какво са им казали бабите им, когато са ги формирали като свестни хора: " Весела жена, весел креват".
Тези, които са под влиянието на отвратните свекърви, си искат уважението, секса и вниманието, щото мисленето на другата глава се върти около: " Бачкам, пазарувам, къпя, хвърлям боклука, какво по дяволите иска още, че да ме забележи без да я вбесява, че искам секс?" Mr. Green

# 70
  • София
Сирена, какво значи "майчинството им е понесло"? И съм била недоспала, нервна, дебела, размъкната, чорлава, депресирана, защото не мога да вляза в старите си дънки до година след раждането...Какво значи понесло? Това, че не съм допуснала да влияе върху отношенията ми с мъжа ми е моя заслуга. Може би подреждаме приоритетите и организацията по - добре... За мен не е важно дома ми да е излъскан и изблизан, ако това ще е цената на час почивка или разходка с детето или вечеря с любимия. Истината е, че маса жени се отпускат след раждането, изживявайки се като героини, че са изтърсили дете, което е удобен момент да намираме косури на мъжа и да го впрягаме със задачки. Еми те и мъжете ако можеха да раждат и да извършват това велико дело...тогава какво ли щеше да е? Дай сега да са виновни, че не могат те да раждат, да са депресирани, дебели и т.н  Tired За майките орлици, залепени за децата си и неглижиращи мъжете си даже не ми се коментира  ooooh!

# 71
  • Sofia
Amour*, нищо такова не казвам. Само за себе си говоря - без почивка не само, че ще лежа под него като восъчна статуя, ами и направо мога да заспя като труп, е поне приятни неща ще сънувам  Mr. Green - мерси за такъв секс.

Joy Joy Joy

# 72
Скрит текст:

Да, ама мъжете друго казват.
Всичко това ги прави емоционално привързани родители, оценяват жената като майка, но те освен това са мъже и искат да не са придатък на детето, а отделна вселена, каквато са били преди раждането му.
По- умните, по- обичащите и по- толерантните, се хвърлят да помагат и отменят, помнейки какво са им казали бабите им, когато са ги формирали като свестни хора: " Весела жена, весел креват".
Скрит текст:
Тези, които са под влиянието на отвратните свекърви, си искат уважението, секса и вниманието, щото мисленето на другата глава се върти около: " Бачкам, пазарувам, къпя, хвърлям боклука, какво по дяволите иска още, че да ме забележи без да я вбесява, че искам секс?" Mr. Green
Да, умни мъже.    Grinning
Сутрин с кафето гледам обикновено "Търсене на дом по света" по Травел.Та, немалко мъже, избирайки нов дом за семейството си заедно с жена си, имайки разминавания в предпочитанията и избора, казват :"Щастлива жена, спокоен живот!".    Laughing
Сега, ако някой няма акъл и сам си сговнясва живота, проблема си е негов.Е, и на жената, дето му търпи фасоните, де...    Laughing
Ама много обичам да влязат майки, на които майчинството им е понесло и да питат.......
Какво значи "да ти понесе или да не ти понесе" майчинството?    Thinking
То обикновено е такова, каквото си го направиш.Както с всичко в живота, впрочем.     Peace

# 73
Е, аз за теб питам...    Laughing
Ако не можеш да си осигуриш една седмица почивка без дете, това значи ли, че мъжа ти ще види секс, чак когато отрочето влезе в университет?   

# 74
Пак "стегни се" и "каквото си го направиш". Ами не, има различни жени, има различни деца, може винаги да е леко хаотично и стресово, въпреки най-добрите усилия. Знам, защото децата ми са с различна кротост и изисквания. Има деца с високи изисквания, чувствителни, които ти стапят лагерите, искат непрекъсната бдителност. Има фактори, които не зависят от добрите ни желания и очаквания.

Почивка от детето няма да имаш нужда, като стане вече на 7-8 и не ти виси нон стоп от крачолите, а вероятността да се нарани вече е значително по-малка, отколкото при тригодишните.

Общи условия

Активация на акаунт