Липса на интимност и обич в семейството

• 29 231
  • 325
  •   1
Отговори
# 315
Ми аз и тук споделих, че съм така след раждането, без нито да съм спирала да обичам съпруга си, нито да съм спирала да го харесвам, нито да съм го ползвала за "осеменител" или да е сгазил лука за нещо. Прави ми се секс от време на време, шансът той да е вкъщи точно тогава, а детето да го няма или да спи е по-скоро отрицателен. Но не си ходя възбудена денонощно, и след 4-5 часа, например, хич не ми е до секс. Повечето пишещи са доста сексуално активни, средностатистиеските двойки след първите години правят креватни изпълнения 3-7 пъти в месеца. И по-често, и по-рядко правещите, а и неправещите са по-малко, но не са чудо невиждано.

# 316
Всеки човек си е индивидуалност. Ама за . да не се съвземеш от раждането и бебешкия период, и да не направиш опити, или поне да му кажеш какъв е проблемът, а директно при любовница да го пращаш...
Ако толкова много го обичаш и нямате др.проблеми и не си гониш интереса, и чисто физиологичен проблем имаш, ще си пуснеш хормони, или др.
При психологически проблем - пак има специалисти. Принципно говоря/не визирам никого/, как би постъпила нормално една обичаща жена.

# 317
Може и да му е казвала какъв е, и то повече от веднъж. Пращането на любовница, останах с впечатление, е от поредния разговор. Както не може да си обясни защо като е "уж" изморена стои на компютъра през нощта, вместо да заспи, така може и изобщо да не е възприел в какво и защо тя има проблем. И ето ти напрежение от постоянно очакване на секс, в комбинация с неразбрани и невъзприети неща - както тези, които не му позволява да свърши, защото е "перфекционистка". Не са чак толкова сложни домакинските задължения, та да не могат с малко старание да станат както трябва, но то и сменянето на гума не е много сложно, обаче не всяка жена ще се справи сама, дори с указания. В резултат както на физическите разлики, така и на възпитанието, мъжете и жените понякога наистина се усещат като от различни планети, и разбирането на другия не винаги е осъществимо. Ако наистина не са правили никакъв секс 5 години, трябвало е още преди 2-3 да потърсят професионална помощ, след като не могат да се разберат сами и поне за единия липсата е сериозен проблем.

# 318

Пак стигаме до това,че не е възможно да обичаш някого,и цели пет години да се отвращаваш от физическата близост.
Това просто не е любов.

Сега,дали автора има вина за счупената стомна,това е тема на съвсем друг разговор..

Не, не стигаме до това защото ти може да обичаш и уважаваш като човек и бай Пешо портиера, но да се отвращаваш при мисълта да си легнеш с него.

Амо тогава няма да му раждам деца,нито пък ще живея с него
Защото изобщо не разбирам как и защо здрава психика ,хем ще се отвращава физически от някой,хем ще го обича като брачен партньор и ще прекарва живота си с него..
Просто казвам,че това не е любов между брачни партньори,а доколко се е превърнало само в обич,и това не е,щото ако беше,щеше да има поне някакво "приятелство" и уважение,а автора казва,че липсва всякаква блозост..
Така,че каквато и да е причината,тази жена не го обича

Всъщност,автора къде го?

# 319
Работи най-вероятно, съмнявам се, че издържа семейство с 8часов работен ден нищоправене - предполагам като приключи има оптимистично час-два с детето преди вечеря и лягане.

# 320
  • София
Ние с моят мъж сме женени повече от 17 години и 3 деца имаме, но пак си намираме време и за секс и за гушкане и целувки. Ако спре да ми показва, че ме обича или аз спра да го обичам, ще прекратя тази връзка. А и на работа ходя, била съм си вкъщи само по време на майчинството.
Авторе, аз да кажа на моя мъж да си намери любовница би означавало, че съм се отказала от него и от връзката си.

# 321
Има една опасност, която дебне, когато го предоставяш на друга, а тя е той да се влюби и да те лиши от стандарта, удобството и всички други благинки, на които си свикнала.

# 322
  • София /Абсурдистан
Има една опасност, която дебне, когато го предоставяш на друга, а тя е той да се влюби и да те лиши от стандарта, удобството и всички други благинки, на които си свикнала.
Виждала съм подобно нещо. После горчиво съжаляват, ама късно.

# 323
Не съм изчела всичко.
Жената пие ли вечер, след като ти и детето заспите?

# 324
  • Стара Загора
Не успях да прочета всичко изписано по темата, но като казва господинът, че са разговаряли за проблема... Звучи ми като връзка без романтика.
Разговаряла съм с приятел, който споделяше, че жена му го упреква, че той не изразява чувствата си към нея, аз също упреквам съпруга си в това.  Например неочаквана целувка, закачка, прегръдка, комплимент... след които жената вижда пламъчето в очите му. Не бива веднага да следва покана за секс. Повтори, потрети, желанието ще дойде само. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.(принцип на диалектиката)
Ако мъжът ми тръгне да ми говори дали искам секс, кога искам и защо не искам просто ме е изгубил за каузата.
Само да добавя, че според мен е погрешно да не се показва пред детето обичта между родителите. То трябва не само да получава обич, а и да вижда целувки и прегръдки, за да знае, че това са нормалните отношения в семейството.

# 325
Авторе, съжалявам за грубия тон, но те правят на глупак. За съжаление и жените, и мъжете бъркат добрината с наивността и жертви на хитруването стават точно добрите хора.
Твоята съпруга най-вероятно още в началото те е заплюла като удобна партия, с която може да отгледа поколение и да прекара спокойно живота си и се е преструвала докато се роди детето.
Не очаквам някоя от ССФ да се съгласи, но предбрачните връзки изтощават някои жени. Това не означава, че твоята е била "бръмчалка". При някои жени 1-2 връзки са достатъчни едновременно да ги изцедят емоционално и същевременно да ги наситят и да им дадат чувството, че са си изживяли тръпката. Няма лошо, ако партньорът е наясно какво го очаква, а не му се дават илюзии.
Други жени може и да не си знаят броя на партньорите, но във всяка следваща връзка, вкл. брачната, встъпват с нова и нова енергия и двойката живее щастливо.
Съветът ми е да говорите и дано успееш да я предразположиш да бъде откровена, за да знаеш как да продължите нататък. Подготви се за много отлагане, увъртане и даже откровени лъжи.
Анализ на собственото ти поведение също е необоходим, но не и дотам да се оставиш да те манипулират с чувство за вина, каквито тенденции имаше и в част от мненията тук.
Хайде сега, за неправилно кихане - няколко години без интимност. Сравненията с Пешо портиера пък са направо нелепи. Нито Пешо го е избрала жена ти да живее с него, нито и е направил детето, нито издържа семейството й.
Ако една жена е имала поне 5-6 партньора преди брака, да не мислиш, че всички са били идеални и правенето на секс е било обвързано с толкова изисквания, каквито се поставят на тебе. Поне половината са били в графата "квартални тарикати", но добре че самите жени имат някакъв механизъм за самосъхрание и просто приемат такива случки като житейски опит.
Да не казвам пък колко пишман мачовци са се специализирали в лова точно на отегчени от брака съпруги  във фаза на моментна слабост, висящи до късно в интернет. Тия мачовци са си обикновени комплексари, често и физически неособено привлекателни, но точно от резервирани в брака дами получават за кратко време толкова, колкото горките им мъже не могат за години отдаденост за семейството.

Общи условия

Активация на акаунт