Липса на интимност и обич в семейството

• 29 265
  • 325
  •   1
Отговори
# 180
Само загледах част от епизода на Размяна на съпруги...малей, има жени много да търпят. С оня мачо с анцуга...как го е изтърпяла хубавата рускиня.

Тя си е супер доволна, тя е щастлива дори. Simple Smile Слушка и изпълнява.

# 181
Да бе, как има настроение тая жена изобщо да сложи маса, да готви...аз с такъв мъж ще съм непрекъснато ревяща и на хапчета. Или ще ми дойде много и ще го отровя. Че той гледа лошо дори на празничната маса...

# 182
Това й е призванието на жената - да е в услуга и подчинение на мъжа си.
Има специално облекло, с което му сервира дори...

# 183
Ми направо съм благословена, какво да кажа, това и първият ми мъж не го е правил, макар че беше малко по-критичен. Сегашният не издумва и дума, особено пък да ме юрка за домакинстване.

Много трябва да си внимавам за дъщерите.

А и оня с младата жена...абе какво я чака да му готви, двама с едно дете, да не са се събрали да плюскат. Може и 10 години да си карат лежерно, тя няма да е вечно свежа, сега не й е моментът да домакинства, наистина за друго се взима такава жена, който може да си позволи де.

# 184
Съпругът в другата двойка си е харен за съжителство. Момичето е младо, ама си взе поука от размяната, и ще им се получат нещата смятам.

# 185
Много типична двойка са като за Благоевград, много е обичайно да се видят много хубави млади жени-студентки с доста по-възрастни. Явно още продължава тенденцията, вкл. го има и в АУБ, но там с чужденци-преподаватели.

# 186
Зависи какво търси една жена в мъжа като приоритет, тя самата какво иска и може. И съответно какво "предлага" на отсрещния пол.
Баланс трябва да има. Не може само да искаш...Едва ли има някой само да `дава`.... Wink
Ето едната не работи, харесва й да е в подчинение и да угажда от А до Я на мъжа си, за нея това е животът, няма лошо. Щом и двамата са ОК. Паснали са си.

# 187
Има и нещо друго - много е важно какви възгледи имаш, мироглед и опит.
Това като онази жена, която се омъжила за мъж, който я биел само 2 пъти в седмицата и тя била щастлива и го смятала за добър, понеже баща й биел майка й всеки ден.
За този, който не познава друг свят, сигурно ще му е добре там, където е сега.

# 188
Май много се отклонихте от темата... Всеки е прав за себе си, всеки гледа от собствената си камбанария...

Авторе, ако темата не е пързалка, какво правиш с живота си? Сам си го написал, когато детето поеме по своя път какво ще правиш с една жена, която вече ти е чужда? Детето щяло да ти липсва... Глупости, пълни глупости! Аз съм разведена, синът ми прекарва колкото се може повече време с баща си, понякога е при него по цяла седмица, понякога ходи през ден през два, понякога не се виждат по 10-15 дена, защото естеството на работа на баща му е такова... Е, нито баща му, нито аз сме умрели от мъка, че детето не е нон-стоп до нас. И не, отношенията между мен и бившия не са прекрасни и приятелски! Почти не общуваме, само ако се налага да си кажем нещо за детето.  Оправдания са това "заради детето/децата"... основната причина е че те е страх да промениш живота си. Не мога да си обясня как масово хората живеят с някой когото не обичат, само заради децата, родителите, хората и т.н. И тия деца какъв пример взимат от родителите си? Как се научават да обичат, как се научават да разграничават в бъдеще добрите семейни отношения от лошите... Как се предпазват от лошия семеен модел?

# 189
Има едно предаване по БТВ - "Смени жената". Та там видях различни семейни модели.
В едно скорошно предаване гледах модел, при който мъжът единствено работи и носи доход. Жената е домакиня и майка на 2 деца и разбира се любовница на мъжа си. Готви и сервира на милото в подходящо облекло, за да му е приятно, има и секс облекло, пак за да му е приятно.
Това, което видях в неговите обноски и отношение към жената, лично аз не бих изтърпяла и един ден, колкото и да ме "обича", колкото и пари да вади, колкото и `готин` да е, и перфектен любовник.
Начинът, по който третираше жената ме отврати тотално. Неговата дума бе "закон" за всичко, и не подлежеше на коментар.
Но тя си бе супер доволна. Хора всякакви.

http://www.btv.bg/video/shows/smeni-jenata/video/alyona-i-valeri … te-si-domove.html
Точно това предаване с всичките му епизоди гледах две седмици и направо онемявах от отношенията между хората.
Каква интимност и обич?

Тези си бяха повечето някакви изверги и мързеливци легнали на плещите на жените си за всичко де що не е работа и гърмящи гръмогласно какви мъже са. Пфу! Срамна работа.

# 190
Докато имате мислене, че сте на война с мъжете си, все ще сте криви. Като /ако/ се научите да гледате в една посока с "добичето", тогава ще има щастие в семейството.
Това е съвършено вярно, но се отнася както за мъжете, така и за жените.
Но ето това:
Това, че сте избрали смотани мъже, които с нищо не ви помагат си е ваш проблем. Той си е бил и преди брака и децата толкова смотан. Не е станал след това такъв.
се отнася точно за теб. Само преди няколко дни ти беше този, който пусна тема да се жалваш от твоята приятелка. Та, по твоята логика, това че си избрал някаква смотана трътка с нищо не ти помага и си е твой проблем. Тя си е била и преди това все същата смотана трътка и ти си този, който я е избрал. Капиш?

Намерил се кой да ни дава акъл. Stop

# 191
  • Sofia
   Диманчо, какиното, кога оправи своя личен живот, кога се научи да ръсиш житейски мъдрости?! newsm78 Че и за гледането на деца ще дава инструкции. ooooh! Сладур.

# 192
  • София

Какво значи да не спестяваш травми на детето? Едно е да го пуснеш да падне и да се удари, друго е родителят активно да нанася травми чрез забрани, дори нерационални, чрез фрустриране на желанията на детето, мачкане...това дори не са нормални травми, ако нас почнат да ни натискат така като големи хора, няма да издържим, какво говорим за дете на 3, над което се издевателства психически и му се убива душата, защото някоя тетка е казала, че "детето не трябва да се налага".

Сирено, бъркаш издевателството и мачкането с научаване на правилата, осъзнаването им и спазването им.
Точно защото на някои родители им е по- лесно да не " фрустират" милите дечица ги оставят да се катерят не само върху собствените им глави, но и върху главите на всички останали, с които са в контакт.
Не само тетките, а и останалите деца, и учителите също.
Затова са прекрасните гледки на пищящи и търкалящи се по земята дечица със съхранена душа, както и другата- седнал си на маса, а милото нефрустрирано ти бута и разлива чашата в чинията, под благия и всеопрощаващ поглед на  нищо незабраняващата мама.
Имам чувството, че и ти си от мамите, които " гледат децата си", като възпитанието оставят на училището или на Господ.

# 193
  • София
Оправдания са това "заради детето/децата"... основната причина е че те е страх да промениш живота си. Не мога да си обясня как масово хората живеят с някой когото не обичат, само заради децата, родителите, хората и т.н. И тия деца какъв пример взимат от родителите си? Как се научават да обичат, как се научават да разграничават в бъдеще добрите семейни отношения от лошите... Как се предпазват от лошия семеен модел?

Не винаги е оправдание, особено ако не си намерил друг клон, за който да се хванеш.
И стига с тоя пример от родителите, с който се извинява всеки развод, само защото на единият от двойката му са изчезнали пеперудите или му се е подвил косъма.

Ако някой се заблуждава, че след 5 години брак, емоциите са същите, както в началото, а след 10 са като след 5, си е за негова сметка.
Ако искаш да си вечно с пеперуди, просто не се жениш и сменяш партньора на максимум 5 години.
Не аз, а нАуката го твърди.
Така че, разводът съвсем не е добър семеен модел, не и за децата, въпреки сакралната фраза, която им се пробутва:
" Ако мама е щастлива и детето е щастливо".

# 194
Децата ми никога не са разливали чужди чаши- големият редовно е воден на ресторанти, от три г. нагоре и знае как да се държи. Но и трите деца имат голяма свобода да определят какво искат, за храна и дрехи например, доколкото могат да покажат.

Имай каквито искаш чувства, твои са си.

Разбира се, че възпитавам децата си да се държат добре на публични места или просто не ги водя, ако видя, че не успяват да спазват правилата достатъчно добре и без напомняне. Но за други неща им давам свобода и нямам строги и ригидни рамки.

А всъщност блъскат, разливат и се държат като изпуснати точно деца, които иначе слушат много забрани и караници.

Общи условия

Активация на акаунт