Витилиго 4

• 89 568
  • 620
  •   1
Отговори
# 600
Интересно, и аз мисля, че вирус отключи появата, както гледам е при вас.
Много ясно помня кога се появи първо кръгче около бенка по време на едно боледуване с висока температура, защото тогава си помислих, че може да е някаква шарка или (не дай Бог) нещо по-сериозно.
Просто явно при организъм, който има склонност, това може да е тласъка.

# 601
Моето витилиго се отключи след като си счупих крака, когато бях на 10 години. Първата лекарка, която ме прегледа каза, че е от стрес и болка. Племенникът ми отключи диабет тип 1 след прекаран грип. Не го мислете толкова, все нещо щеше да го отключи, то си е в нас Simple Smile

# 602
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но детето на приятелка имаше бяло петънце на бузата преди години, което после се махна след мазане с някакво кремче (не помни кое е). При него се оказа атопичен дерматит диагнозата мисля. Може би при деца, при които "петната изчезват" петната са от друго.
На мен също ми се появи едно малко по-бледо петънце до единия лакът (със светла кожа съм) преди около година и половина. На моменти ми се струва, че виждам на други места едва забележими по-светли петънца, но е по-вероятно само така да ми се струва, защото никой друг при вглеждане не ги забелязва. Не знам какво е, не съм ходила на лекар, надявам се така да си остане и да няма нови.
Важно е децата да израснат вярвайки, че са уникални, а не различни заради петната.

# 603
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но детето на приятелка имаше бяло петънце на бузата преди години, което после се махна след мазане с някакво кремче (не помни кое е). При него се оказа атопичен дерматит диагнозата мисля. Може би при деца, при които "петната изчезват" петната са от друго.
На мен също ми се появи едно малко по-бледо петънце до единия лакът (със светла кожа съм) преди около година и половина. На моменти ми се струва, че виждам на други места едва забележими по-светли петънца, но е по-вероятно само така да ми се струва, защото никой друг при вглеждане не ги забелязва. Не знам какво е, не съм ходила на лекар, надявам се така да си остане и да няма нови.
Важно е децата да израснат вярвайки, че са уникални, а не различни заради петната.
Всеки дерматолог с wood лампа може да постави диагноза. Детето, на което са изчезнали петната с Елидел по лицето също ходи при доц. Брощилова, едва ли е сгрешила. На дъщеря ми петното на врата взе да се свива и има кафяви точки вътре за 2 месеца мазане. Аз имам надежда, ще продължавам упорито с Елидел. Има много проучвания особено при деца, при които в голям процент от случаите петната по лицето и врата се пигментират с Елидел или Протопик, доста изчетох и няма да се отказвам. Доц. Брощилова каза за Елидела 3-4-5-6 месеца или повече, колкото е необходимо, трябва постоянство, хидратация и слънцезащита. Няма да спирам и да се отказвам, нищо не пречи, пък каквото е драснато...

# 604
Да, няма нищо лошо в това да се опита всичко възможно.🙂 Аз нямах предвид да се отказвате, нито че е някаква грешка диагнозата, а по-скоро имах предвид, че поне в някаква част от разказите как на някой с витилиго са му изчезнали петната е възможно диагнозата да не е била витилиго /особено ако не са от първо лице/.

# 605
Да, няма нищо лошо в това да се опита всичко възможно.🙂 Аз нямах предвид да се отказвате, нито че е някаква грешка диагнозата, а по-скоро имах предвид, че поне в някаква част от разказите как на някой с витилиго са му изчезнали петната е възможно диагнозата да не е била витилиго /особено ако не са от първо лице/.
Съгласна съм! Със сигурност има такива случаи на грешна диагноза. Сега се сещам за друг случай, мой колега като разбра за дъщеря ми и каза, че по време на развода си е изживял голям стрес,.отключил витилиго, петна по лицето, казали му няма лечение. В момента, в който се успокоил постепенно изчезнало, след 1 година,  и до днес няма рецидив. При дъщеря ми няма други съпътстващи заболявания, няма наследственост, всичко това ме окуражава. Далеч съм от мисълта, че ще мине на 100% и ще забравим, просто се моля да остане ограничено и да не повлияе на живота й...

# 606
  • По света и у нас

След 10 месеца след като тествах апарата върху ръката си, едва сега започва да избледнява квадратът

# 607
И това какво следва да ни каже?

# 608
  • По света и у нас
Че може и без мазила и лекарства да се третира.

# 609
Че може и без мазила и лекарства да се третира.
Вие витилиго ли третирате с тази лампа?

# 610
  • По света и у нас
Тази лампа е за псориазис и витилиго, аз третирах псориазис. Но това място на ръката ми е където тествах лампата, то още стои тъмно.

Последна редакция: сб, 18 юли 2026, 21:46 от PriMadonna

# 611
Тоест “светка” се зоната и репигментира, така ли? Маже ли се с нещо преди лампата? Може ли линк да прочета за продукта?

# 612
  • По света и у нас
Не се маже с нищо. Лампата си е сериозно медицинско  устройство, светка за секунди и така причинява изгаряне на кожата което първо е леко розово или изобщо не личи, но след 24 часа става червено като от слънчево изгаряне. Има накрайници за според участъка, който искате да потъмните.
Тази лампа е с UVB 308nm спектър, има разлика между тази и разните други които работят с 310nm.

Много трябва да се внимава с лампата, защото може да ви изгори. Според кожата - 5 секунди облъчване може да е много.
Затова се тества с минималното количество светлина първо и се чака ден два кожата да реагира, после може да се увеличи дозата постепенно или да си облъчвате със същата продължителност. Светванията, пак индивидуално, може да са 2 до 3 пъти седмично за седмица /две и после поддържащо само. Всичко е индивидуално според кожата.

Ако вие имате витилиго на недостъпно място някой ще трябва да ви прави процедурата за да минава участъка точно и да не повтаря.

Ето ви линк към магазина, моята лампа е от тук. Естествено продавам я по евтино.

https://www.ktslighttherapy.com/products/kts-handheld-uvb-vitili … ight-therapy-lamp

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 11:23 от PriMadonna

# 613
Аз имам само по лицето. И се репигментирам всяко лято след като се излагам на слънце БЕЗ слънцезащита. През зимата пак се депигментират участъците. На следващото лято същата въртележка. В този смисъл не знам дали това няма да е твърде силен уред за мен. Но благодаря, ще прочета.

# 614
Нещо не ми звучи ок тази лампа.
Витилигото е непимгентирана кожа, няма как чрез изгаряне, кожата да се пигментира.

Общи условия

Активация на акаунт