Витилиго 4

• 89 594
  • 620
  •   2
Отговори
# 615
Аз имам само по лицето. И се репигментирам всяко лято след като се излагам на слънце БЕЗ слънцезащита. През зимата пак се депигментират участъците. На следващото лято същата въртележка. В този смисъл не знам дали това няма да е твърде силен уред за мен. Но благодаря, ще прочета.
А по определено време ли се излагате на слънце без слънцезащита, например рано сутрин и вечер след 17.00, или по принцип не ползвате слънцезащита? Питам, защото аз слагам на дъщеря ми при всяко излизане, а мъжът ми ме критикува, че прекалявам и, че не е нужно чак толкова мазане

# 616
  • По света и у нас
Нещо не ми звучи ок тази лампа.
Витилигото е непимгентирана кожа, няма как чрез изгаряне, кожата да се пигментира.

Жената преди вас коментира, че се пигментира през лятото от слънцето сама. Тоест възможно е.
Ето ви и проучвания от по сериозен източник;
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6607222/

# 617
Изобщо не ползвам слънцезащита. Изгарям в розово на зоните и после започват да се появяват тъмни точици. Не гарантирам обаче че при друг това би действало.

# 618
При детето слънцезащитата не успява да сработи върху петънцата, стават си розови, но той казва, че не го боли.

# 619
Е от какво да го боли?!? Хора, това е просто цвят на тена. Не боли, не сърби и не пречи!

# 620
На мен целите ми ръце и ходила са бели и дори със слънцезащитен изгарят и ме болят.

Общи условия

Активация на акаунт