Хотелите във Велинград - 9

• 146 549
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
  • Тук и там
Здравейте,

пиша с молба за насоки относно избор на хотел за кратка почивка в средата на септември Simple Smile

Колкото повече чета, гледам хотели, преценявам условия - толкова повече се обърквам  Embarassed

Ще се опитам да систематизирам основното:

- Търся хотел в близост до центъра, защото ще ходим пеша /ориентирах се към Двореца, Арте, Инфинити, Макси, Здравец, Роял.../

- Все пак сме с дете на 9 год., което не може да плува - търся и вътрешен детски басейн /тук идват Роял, Макси... ?/

- Обаче искаме и голям вътрешен басейн като за нас / Инфинити, Макси ?/

- Детска площадка - би било бонус, но не е задължително.

На база написани коментари - а и при мен виждам, че МАКСИ излиза в 3-те търсения, но съм сигурна че изпускам някой Sunglasses
Не съм ходила във Велинград от ученичка и ми се иска все пак да изкараме няколко приятни дни там Hug

Предварително благодаря на всички, които ще ми помогнат в избора  bouquet

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 16:53 от Iva-1977

# 181
Да дам прясно инфо за Инфинити.

Генерално не съм доволна от хотела, не бих го посетила отново.

Започвам с плюсът, защото е само един по мое мнение Joy. Мил, помагащ и усмихнат персонал.

Минусите:

Малък външен басейн предвид капацитета на хотела.
    Хлъзгави плочки-на 3 пъти се разчекнах като жаба, а бях с обикновени джапанки. Подозирам повечето хора, отишли на спа, ще са с подобни на моите обувки.
    Малък асансьор-побира 6 човека в най-добрият случай, а т.к. СПА-то и Открития басейн са съответно на 0 и 4 етаж, има голямо движение на хора. Често трябва да изчакаш няколко асансьора докато ти се отвори парашута.
    На 4ти етаж (където  е и открития басейн) има един примамлив хладилник с бира, безалкохолни и сладолед, който е заключен. Ако искате да си вземете нещо от хладилника се въоръжете с голямо търпение-не е ясно на какъв принцип идва сервитьор отнякъде и отключва (ако си улучил момента-супер). Ако ли не-трябва да се раздвижите до друг етаж и да се самообслужите (което ако ви се хлъзгат джапанките, не е приятно)
    За обяд имаше само обедно меню, което включваше 3 супи, 3-4 основни и 3 десерта. Не разбрах защо не предлагат салата например (все пак е лято) или по някоя пържолка.
    Опитах се да помогна на една жена да си включи джакузито. Викам си едно копче е само,няма как да не успея:grinning:. Да ама не,след близо 10 опита нищо не стана. Жената се сети,че видяла предишния ден спасителите да го ритат няколко пъти с крак и по някое време тръгвало Simple Smile Така и стана-тя го срита и някъде на 7мо сритване джакузито сработи. Да не забравяме,че хотелът е на около месец Simple Smile

Във вътрешния басейн не съм ходила,не мога да дам мнение.

Стаите не бяха зле, но на мен това не ми е важно.

Това е,което се сещам, ако имате въпроси, питайте:sunglasses:

# 182
  • София
Здравейте, на 08.09 сме в Роял. Има ли някой, който е бил скоро там?  Peace

# 183
Ние бяхме в Аура една седмица наскоро. Доста неща има за ремонт по стаите, но ние заради басейните отиваме там. Различното тази година е, че вече вечерята е на полублок маса. Десерт и салати избираш и сам си слагаш, основното от топлата витрина посочваш какво искаш и ти слагат. Храната беше значително по-добра, включително и закуската според нас , сравнявайки с миналата година и преди това.Момичетата се стараеха и чистеха, сменяха хавлиите всеки ден. Спа-то беше добро и работеше парна баня, сауна винаги. Неприятно впечатление ми направиха външните гости, не че нещо са правили, но дали си плащат не се знае и кой контролира. Всеки може да си влезе свободно и настани, дори във вътрешния басейн имаше такива. В събота и неделя места навън почти нямаше свободни и имаше недоволни.
Хареса ми спасителят тази година, младо момче много се стараеше и обикаляше-наместваше чадъри, изхвъряше боклуци от масичките, наместваше шезлонги, следеше водата. Но...някак не смееше да прави забележки на поведението на някои деца и възрастни дори. Една майка си вкара цял стол в детския басейн и седна на него с достойнство невъзмутимо. В големия малки деца освен с пояси, топки и водни пистолети влизаха с плавници и аква обувки дори и така си ходеха навън , после пак вътре...Скачаше се вътре и се пръскаше, бе направо някои бяха като не видели вода. Момчето само ги молеше и това е, не можело друго щото се сърдели и оплаквали. За мен хотелът губи , като не дава някакви ясни указания за поведение , поне да не се влиза с плавници и аква обувки вътре.
Места се запазваха от рано и почти тази година всеки си оставяше хавлията и така до края на почивката си стояха местата. Никой не смееше да си я маха, че после не може да се уреди май с място. Добре, че още първия ден намерихме удобни свободни места и така и ние си останахме до края.
Велинград определено запада градчето за мен. Съжалявам почиващите в хотел Рич , Рим , че и Двореца. До входа на централния плаж са открили някакво заведение " Гол баджак" се казва и е за мургавите братя. Такава музика се чува , че дори и в Аурата се озвучаваше. Бях свидетел на циганска сватба единия ден , на другия пак нещо имаше и там градинката е само от цигани окупирана. Отидохме да видим плажа дали има нещо променено през вратата да погледнем и бяха затворили вече, но служителите се събираха заедно да излезнат и минат през циганското веселие.
Центърът си е същия ,но някак...все по-зле ми се струва. Градчето е чисто иначе, имаше и някакви Велинградски празници с народна музика хванахме. В Аурата няма градинки и места навън да се разходиш или поседнеш , полянки за игра на деца, затова гледахме да излезнем малко след вечеря. Ако имаше нещо такова в хотела , нямаше да си правим изобщо труда да се мотаем някъде. Парка между Рич и Двореца е добър , но и там много народ имаше винаги . Мда и комари много имаше. За хотел Арте имаше едно приятно семейство и бяха само за басейните дошли. Споделиха , че там също са пускали външни и 30 лв бил входа. Лично аз съм против тази практика в хотелите да се пускат външни лица в басейните, но..все пак си на почивка, плащаш си и който иска да ходи на плажа в града или да си почива в хотела и да ползва басейните тогава.
Като цяло тази година повече ни хареса в Аурата. Но си трябва малко ремонт на някои стаи , както и повече права на спасителите да дават , да има някакъв ред в басейните и да се спазва чистотата. Водата иначе винаги я сменяха , чистеха местата с шезлонгите всяка сутрин основно, нямам забележки за това. Всички проблеми си ги правехме гостите на хотела -някои де.

# 184
  • Франция
Преди време исках да резервирам за Елбрус, мисля, че са на един собственик с Аура. Отказа ме това, че се пускат външни хора. Вече изрично питам преди резервация, защото това за мен е едно от най-дразнещите неща. За съжаление по спа курортите е масово...

# 185
Така е. Аура и Елбрус са на един собственик и в двата пускат външни лица на басейните. Понеже слагат ленти на ръцете и се вижда кой е от хотела и кой е външен. Не че аз нямам ленти от предишни посещения и мога да си сложа и влезна свободно де. Виждала съм хора влизащи откъм паркинга и излизащи на басейните без да платят. Не знам може преди нещо да са плащали, но това ме дразнеше много. Виждах и на рецепция хора да си плащат, за да ползват, ама ...как се разбира после не знам кой платил, кой минал така свободно и си стои.
Бях свидетел на вечеря , като влизахме ни питаха от коя стая сме и си отмятаха на някакъв списък. След нас едни жени с деца влезнаха и нямаха гривни. Попитаха ги защо не ги носят и едната направо се озъби , че не искала да има разлика на ръката и нямало да носи такава. Жената от хотела се притесни и обясни любезно, че така не могат да следят кой какъв е. Така и не разбрах защо ги пуснаха , може да са всякакви.  За пръв път съм свидетел в хотел да си махнеш гривната и така да се държиш. На други места няма да те обслужат докато не сложиш, тук не смееха да направят забележка за нищо. То бива уважение към клиента, ама всички ако правим каквото искаме какво ще стане. Същото и на басейна. Момчето виждах как се притеснява и се чуди какво да направи, трябваше ние да си правим забележки , ама повечето се свивахме и избягвахме да влизаме, като има скачане и плискане,  бой с пистолети , водна топка и т-н. Най-много ме дразнеха тези с плавници деца в басейните, да не говорим за аква обувките направо побеснях и само пръпчех, ама си траех и аз.
В Арте също пускат външни да знаете. Не съм била там, но басейните май не са по-добри от Аурата, поне според семейството , с което се заприказвахме.

# 186
Да споделя мнение и аз. Ние почивахме в Бор. Много сме доволни. Идеален е за семейства с деца. Много чист - стаите се почистват ежедневно. Храната е добра и обилна. Персоналът е любезен. Имаха и доста прилично обедно меню и като цяло се хранихме в хотела. Велинград не ми направи добро впечатление  за град, който се издържа от туризъм, най-вероятно освен едни детски площадки тук таме не ми направи впечатлене да са инвестирали в нещо друго - центъра е много зле навсякъде сергии и то предимно китайски боклуци. Та от хотела сме доволни има и дестка анимация и батут и площадка.  Басейните ни отговаряха на ръста на децата 3г. и 8 г. Детския е доста топъл другите дълбокия външен и вътрешния бяха с различна температура. Това с мятането на хавлиите е много селско явно във всички хотели е така сутрин си счупваха краката да бързат да заемат шезлонги. Добре че ние киснехме предимно в басейните и не ни беше толкова важно да се печем. Станах много обстеятелствена на кратко препоръчвам - естествено ако решиш да се заяждаш ще намериш и минуси, но съотношението цена и услуга е много добро за мен.

# 187
  • София
здравейте,

спряла съм се на Роял, Макси, Инфинити, Арте. Изчетох цялата тема и установих, че за всичките има по-скоро негативни отзиви. Останах с впечатление, че Макси е най-приемлив вариант от всички. Замислям се и за смяна на дестинацията, но ще изчакам още малко актуални отзиви от Макси.

# 188
Защо не опиташ Инфинити. Арте, Роял нещо ги изключвам, но за Инфинити има страхотни отзиви и тук също беше писано. Хотелът е нов, хубав, не мисля да пускат външни (не знам де) , бих пробвала с него , ама някоя друга година евентуално и дотогава ще се развалят нещата със сигурност.

# 189
Аз писах за инфинити на предната страница и мнението ми определено не е положително Simple Smile

# 190
Посетих новия хотел Инфинити, на един месец е. Очарована съм от Спа центъра - Виктория Спа е. Огромен е и има много различни неща. Вътрешният топъл басейн е пълен с масажни дюзи за всяка част от тялото, перфектно за такива като мен, които не могат да плуват.
Има и голям плувен басейн с по- студена вода, 1.80 дълбок. Външният е малък, но идейно направен и доколкото разбрах, ще се строи още един по-голям външен.
Храната не ми хареса много, нямаше разнообразие. За следващия път бих избрал опция само със закуска.
Но за Спато няма какво да кажа, не ми се тръгваше.
Хареса ми идеята стаята да се отключва с гривна с чип, а не с карта, за която само се притеснявам да не я загубя. Гривната си я слагам на ръката и навсякъде съм с нея.
Ако някой има въпроси - насреща съм.
Аз имах предвид това мнение, ама щом има и негативни се извинявам((

# 191
  • София
Аз писах за инфинити на предната страница и мнението ми определено не е положително Simple Smile
Точно твоето мнение прочетох последно и затова попитах. Blush
Макси е с най-малко отрицателни отзиви в тази тема (имам предвид тема 9) и най-приемливи критики. Или греша?!

fanfanito, това имах предвид.
Скрит текст:
Да дам прясно инфо за Инфинити.

Генерално не съм доволна от хотела, не бих го посетила отново.

Започвам с плюсът, защото е само един по мое мнение Joy. Мил, помагащ и усмихнат персонал.

Минусите:

Малък външен басейн предвид капацитета на хотела.
    Хлъзгави плочки-на 3 пъти се разчекнах като жаба, а бях с обикновени джапанки. Подозирам повечето хора, отишли на спа, ще са с подобни на моите обувки.
    Малък асансьор-побира 6 човека в най-добрият случай, а т.к. СПА-то и Открития басейн са съответно на 0 и 4 етаж, има голямо движение на хора. Често трябва да изчакаш няколко асансьора докато ти се отвори парашута.
    На 4ти етаж (където  е и открития басейн) има един примамлив хладилник с бира, безалкохолни и сладолед, който е заключен. Ако искате да си вземете нещо от хладилника се въоръжете с голямо търпение-не е ясно на какъв принцип идва сервитьор отнякъде и отключва (ако си улучил момента-супер). Ако ли не-трябва да се раздвижите до друг етаж и да се самообслужите (което ако ви се хлъзгат джапанките, не е приятно)
    За обяд имаше само обедно меню, което включваше 3 супи, 3-4 основни и 3 десерта. Не разбрах защо не предлагат салата например (все пак е лято) или по някоя пържолка.
    Опитах се да помогна на една жена да си включи джакузито. Викам си едно копче е само,няма как да не успея:grinning:. Да ама не,след близо 10 опита нищо не стана. Жената се сети,че видяла предишния ден спасителите да го ритат няколко пъти с крак и по някое време тръгвало Simple Smile Така и стана-тя го срита и някъде на 7мо сритване джакузито сработи. Да не забравяме,че хотелът е на около месец Simple Smile

Във вътрешния басейн не съм ходила,не мога да дам мнение.

Стаите не бяха зле, но на мен това не ми е важно.

Това е,което се сещам, ако имате въпроси, питайте:sunglasses:

# 192
ААА прочетох го поста, но не знам как не съм разбрала за кой хотел е((
Виждам, че сте с 2 дечица, защо не отидете в Аурата. Вземете апартамент и ще ви е добре . Храната е на закуска и вечеря (не е нещо супер, но има какво да се избере винаги), а има и обедни менюта достъпни и вкусни за децата. Всичко е наблизо, но най-хубавото са басейните. Ще се радват децата, то вярно има все по-нещо, но... Чистичко е, не е лукс, но водата е хубава , има 4 външни басейна и не е блъсканица, достатъчно шезлонги (събота и неделя малко е гъч , но се намира) Има наблизо парк с различни уреди за малките сред борова горичка. Двореца също не изключвайте, но там всички стаи нямат май тераси, та това ако уредите не знам ще ви хареса и там разгледайте. Аурата поне не е толкова претенциозна, но пък водата и басейните са добре. Не знам какво търсите точно. Ако искате повече зелена площ и лукс  вижте и Двореца, на мен външните басейни през лятото са ми най-важни и заради тях отиваме. Ако не ви мързи пък резервирайте в два хотела за по няколко дни да пробвате и ще си прецените за по-натам.

# 193
  • София
fanfanito, точно зелена площ, лукс и спокойствие търсим. Peace Ще погледна Двореца.

# 194
хмм интересно има ли поне 1 човек в темата да е харесал самия град Велинград Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт