Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 575
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 480
Да зъбите ми са па-чувствителни, но мина седмица откакто ми го чисти и още ме боли.

# 481
  • София
Здравейте,
Благодаря за съвета още утре ще звънна на зъболекаря . Той не искаше да ми слага упойка ,каза че било късно и вредно за тези месеци и за това сложи това локално лекарство. А случай но да знаете вреден ли е индекстола за бременни? Или поне дали има такава практика да се използва при бременни?

Обадете се и го попитайте конкретно. На синът ми лекарката слага индекстол за умъртвяване на млечно зъбче...питала съм изрично..той е на 8г.
А иначе друг вариант е с упойка без адреналин и вадене на нервите в момента.
Питайте и гинеколога според мен...ако трябва , да отидете да ви махне стоматологът лекарството...

Индекстол съдържа макролиден антибиотик и кортикостреорид, като и двете съставки не бива да се дават на бременни жени.

Цитат
Бременност: продуктът не трябва да се прилага по време на бременността. Неговото използване е възможно само ако лекарят е оценил ползата от лечение за майката и възможния риск за плода и новороденото. Установено е, че локалното приложение на кортикостероиди при бременни може да предизвика нарушение в развитието на плода, включително непълно затваряне на твърдото небце и забавен растеж.

Още за ИНДЕКСТОЛ унг. 5 гр. (INDEXTOL ung. 5 g.), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/09000113/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA … 3-5-%D0%B3%D1%80-

https://apteka.framar.bg/09000113/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA … 3-5-%D0%B3%D1%80-

# 482
Здравейте. Преди две седмици сина ми (8г) се удари жестоко и днес зъболекарката му установи че два от предните му резци са набити навътре. Тя е общо практикуващ стоматолог и не може да ни помогне и сега си търсим клиника където да направят последващо лечение. Мненията онлайн са толкова противоречиви и негативни че имам чувството че няма къде да го заведа. Молбата ми е някой да ме насочи нанякъде. Живеем в София. Благодаря предварително.

# 483
Здравейте!
Преди три дни ми слагаха горен мост на зъбите, но ми е някак си много неудобно!!!
Много ми опира на бузата, чувствам тежина в устата, имам притискане в зъбите, езикът ми постоянно е в допир, все едно съм с обувки, които ми стискат...
Не знам!!!
Мостът ли е направен неподходящо или аз не съм свикнала още с чуждото тяло?
Дайте ми съвет какво да правя!!!
Благодаря!

Скрит текст:
Zdraveite!!
Predi 3 denq mi slagaha goren most na zabite no mie nqkak si mnogo neudobno !!
Mnogo mi opira na buzata, cuvstvam  tejina v ustata imam pretiskvane v zabite , ezika mi postoqdno e v dopir , seino ce sam s obuvki koito me stiskat..
Neznam !!
Mostat li e napraven nepodhodqhto ili az nesam sviknala ohte s cujdo tqlo??
Daite mi savet kakvo da pravq!!
Blagodarq!

Моля, пишете на кирилица!
модератор

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 18:00 от 𝐛𝐮𝐛𝐚𝐧𝐤𝐚

# 484
Здравейте. И аз съм с питане. Преди две седмици ми сложиха горен мост, зъбите отдолу са живи. Втора седмица съм с болки, понякога доста сериозни. Говорих със стоматолога си, според него съм с нисък праг на чувствителност към болката, било нормално да има чувствителност и трябвало време. Аз не съм особено съгласна, за мен щом има болка, следователно има и проблем. Ще се радвам да прочета компетентно мнение .Благодаря предварително.

# 485
  • Варна
Може да боли, ако са засегнати нервите при изпиляването на зъбите. При мен беше така с жив зъб, служещ за опорен под мост, изчакахме близо месец (мостът беше с временен цимент), болката не отшумя и се наложи да умъртвим зъба. Но при самото изпиляване зъболекарката ми каза, че е стигнала близо до нерва, т.к. зъбът беше наклонен към празното място на  извадения зъб.

С една дума, имаш ли изваден зъб, човек не трябва да отлага дълго, преди да реши да прави мост или каквото и да било.

# 486
  • оттам, откъдето започва България
Какво значи: "да отлага дълго", тъй като моята зъболекарка иска поне 1 месец да мине, за да заздравее венецът. С временна протеза съм и явно го раздразвам. През деня със зъби - като се прибера от работа си махам протезата.

# 487
Disappointed
Може да боли, ако са засегнати нервите при изпиляването на зъбите. При мен беше така с жив зъб, служещ за опорен под мост, изчакахме близо месец (мостът беше с временен цимент), болката не отшумя и се наложи да умъртвим зъба. Но при самото изпиляване зъболекарката ми каза, че е стигнала близо до нерва, т.к. зъбът беше наклонен към празното място на  извадения зъб.

С една дума, имаш ли изваден зъб, човек не трябва да отлага дълго, преди да реши да прави мост или каквото и да било.
Аз също имам усещането, че го препили единия зъб, но за съжаление не съм с временен цимент. Каза ми, че трябва да чупи моста, и да умъртвява зъба, което щяло да е "зверско". Сега съм отново с една тъпа, постоянна болка.Disappointed

# 488
  • Варна
Веднага с постоянен цимент ли го залепиха? Обикновено се слага временен, да се види дали е удобно на пациента и ако няма проблем, чак тогава се слага постоянен...
Миналата година правих мост и са ми пресни спомените. В момента даже сменям един стар мост, с временни коронки съм, чакаме да заздравее венецът, после ще ми вземат отпечатък за мостовата конструкция, като няма да ми го залепват веднага с постоянен. Не бих дала за нищо на света, преди да съм сигурна, че ми седи удобно и нищо не ме боли. Grinning

# 489
  • Варна
noni2009, много неприятна ситуация!
Преди около 15 г така сложих мост, а двата зъба носители отдолу бяха живи.
В началото ме боляха, но ходих да ми правят някакво лечение с лазер. Постепенно и двата зъба се успокоиха съвсем, но минаха няколко месеца, докато спрях изобщо да ги усещам.
Преди няколко години смених моста и сама пожелах вече да ги умъртвят. Предполагам и още можеха да носят мост живи, но мен ме достраша, защото пак започнаха да се обаждат. От цялата работа спечелих 10 години повече да са живи.
Но ако болката не намалява с времето, ще се наложи да се умъртвят. Възможно е да се пробие дупка в моста над проблемния зъб и да се лекува.
При проблемни ситуации бих предпочела да се изчака с окончателното залепване на моста.

# 490
Благодаря ви за бързите отговори. За съжаление не ми е предоставял избор дали окончателно да залепи моста или не. Самата кострукция ми е много удобна, много бързо свикнах с нея, три зъба са все пак. Ако не беше тази болка щях да съм супер доволна. Същият стоматолог ми постави преди месец първия мост, никакъв проблем.Харесвам работата му, имам му доверие, а сега тази болка вгорчи хубавия резултат

# 491
  • София
 Стоматологът ви е постъпил правилно, това, че имате болка, не значи, че той е сгрешил... Това е здраве и такива неща стават.

# 492
В такъв случай трябва да разчитам с времето да се успокоят, май друг избор не се очертава..

# 493
  • София
В такъв случай трябва да разчитам с времето да се успокоят, май друг избор не се очертава..
Ами да,ако не спрат,се прави ендодонтско лечение през коронката

# 494
Много благодаря за отговорите, дано имам късмет и да си спестя точно този тип лечение.

Общи условия

Активация на акаунт