Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 544
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Имала е предвид антибиотик. Simple Smile
Ахаа,ясно Grinning
Но стоматолога не ми каза да пия антибиотик.
Най-добре е да мога да изтърпя болката,докато махна брекетите и след това да се взимат мерки за джобовете при пародонтолог.

# 526
Здравейте ,
искам да попитам за изваден 5 горен зъб .
Тъй като имам час за имплант и се двоумя дали въобще да го правя .Вече свикнах без зъб ( от 4 месеца ) и не ми е дискомфорт при хранене. Мост не искам ,отдолу имам мост и няма да прорасне зъба .Дали да оставя празното място , на 42 години съм или да рискувам с имплант?
Може ли стопяването на коста , ако не се запълни празното място да повлияе на съседни зъби ?
За Импланта ми казаха че трябва да се сложи максимално близо  до 4 зъб , за да не се засегне синуса , без синус лифт , кост съм имала .
Благодаря предварително за консутацията .

Ще ти се размести горна редица. 4 и 6 зъби ще се наклонят към дупката, ще се развалят контактите със срещуположните зъби.
Аз съм за имплант...още повече че имаш кост.
Не съм зъболекар.

# 527
Цитат
SILI - Новак# 52417 юни 2019, 16:02 ч.
Здравейте ,
искам да попитам за изваден 5 горен зъб .
Тъй като имам час за имплант и се двоумя дали въобще да го правя .Вече свикнах без зъб ( от 4 месеца ) и не ми е дискомфорт при хранене. Мост не искам ,отдолу имам мост и няма да прорасне зъба .Дали да оставя празното място , на 42 години съм или да рискувам с имплант?
Може ли стопяването на коста , ако не се запълни празното място да повлияе на съседни зъби ?
За Импланта ми казаха че трябва да се сложи максимално близо  до 4 зъб , за да не се засегне синуса , без синус лифт , кост съм имала .
Благодаря предварително за консутацията .

Аз не съм стоматолог, ще споделя личен опит. Извадиха ми 6 долен десен, доста голям зъб. Казаха - 6 месеца нищо да не се прави, за да зарасне костта. Питах доста стоматолози, предлагаха имплатни на различни цени, мостове... Но стоматологът, при когото ходя на преглед от години не пожела да сложи имплант. Сложихме протеза, която се закрепва на съседните зъби с метални телчета, може и със силиконови. Платих 100 лв. Доволна съм, не съжалявам. Страхувах се да сложа имплант.
Помислете, поразпитайте.Толкова бързо, за 1-2 месеца още, няма да се промени позицията на другите зъби. При мен за 6 месеца не се преместиха съседните, нито горният порасна, защото няма срещуположен зъб.

# 528
  • София
i_nenova, може ли малко повече информация за тази протеза, например как се казва, защото не намирам нищо в нета. Или снимка Hands Pray

И аз съм с липсващ долен 6 зъб. От 1.5 година ми стои дупката и не мога да се реша нито на мост - 5 и 7 зъб са живи, нито на имплант. Не съм и ходила до стоматоложката, ваденето беше от хирург и все отлагам решаването на проблема.

# 529
Вариант ти е мост от фибровлакно. Адхезивен мост му казват. Прочети в нета..излизат и снимки.

# 530
Luna*, ето снимки на протезата:

Снимах как изглежа от външната и вътрешната страна на зъбната редица

# 531
  • София
i_nenova благодаря Flowers Hibiscus
Намерих как се казва: denture butterfly
Как я усещаш като я носиш? Не те ли дразнят антенките?

Тета, да, адхезивен ще е, въпросът е да намеря добър майстор. Ще трябва първо да отида до стоматоложката - тя може да има информация, защото е старо куче в бранша. Но мисля, че няма много информация за реални случаи . Ти да не би да имаш адхезивен мост? Спомням си, че щеше да вадиш зъб.

# 532
Luna*, не ми пречат, не дразнят, стоматологът изпилява където има дискомфорт. В началото, като я видях, доста се стреснах! Сега съм доволна, изобщо не я усещам.Внимавам само, като дъвча ядки. Кукичките почти не се виждат при широка усмивка, при разговор-изобщо/ захващат се ниско, до венеца/

# 533
  • София
Говорих със стоматоложката. Тя излизала в отпуска и понеже случаят не е спешен ще се виждаме другия месец. Но я попитах за адхезивен мост. Тя категорично отсече, че било несериозна работа и явно няма да стане.

Засега съм навита за единичната протеза, но и за нея ще трябва да намеря кой да ми я направя. Щото някой като каже, че нещо не е хубаво, значи няма да го направи като хората и няма да поеме никаква гаранция.

# 534
Luna*, всеки стоматолог работи със зъботехници-те са хората, които изработват тези мостове, коронки и т.н. Значи трябва зъботехник, който ги прави. Моят стоматолог казваше, че имало два начина на изработка, за препоръчване бил бавния, на няколко етапа, защото се отстранявало всичко вредно и нямало алергични реакции. Пред мен се обади на зъботехничката и настоя да бъде изработено по този начин.

# 535
  • оттам, откъдето започва България
Luna*, ето снимки на протезата:

Снимах как изглежа от външната и вътрешната страна на зъбната редица

И аз си имам вече непотребна такава протеза и точно на същата цена.
В началото ми беше удобна и наистина не си личи. Но това не е решение в дългосрочен план.
Тъй като беше на предни 4 долни извадени зъба, след като ми ги изпилиха за моста, стана ужасно положението, правеше ми рани.

# 536
  • София
Luna*, всеки стоматолог работи със зъботехници-те са хората, които изработват тези мостове, коронки и т.н. Значи трябва зъботехник, който ги прави. Моят стоматолог казваше, че имало два начина на изработка, за препоръчване бил бавния, на няколко етапа, защото се отстранявало всичко вредно и нямало алергични реакции. Пред мен се обади на зъботехничката и настоя да бъде изработено по този начин.

Имаш предвид пеперудката ли? Знаеш ли дали има различни видове материали? Аз мислех, че се прави едно зъбче от керамика и после му се слагат крилцата.

Прочетох, че имало няколко вида адхезивни мостове. На мен ми изглежда много по-добър вариант от класическия мост, особено ако съседните зъби са здрави. Но като няма кой да ги прави, няма полза от иновациите.

Дано моята стоматоложка оправдае очакванията ми и да ми предложи добър вариант. В противен случай ще трябва да търся нов стоматолог.

Дидка, твоята на 4 зъба ли е била?

# 537
Ами едва ли в цяла България има само една зъболекарка-твоята.
Потърси, поразпитай....
Адхез.мост го дават временно решение, но аз не им вярвам - те за нищо не ти дават гаранция като ги попиташ...все вдигат рамене, индивидуално било..бла ..бла.
Като е инд-но може и този мост от фибровлакно на мен пък да издържи...а и ако се счупи, се залепя отново.
Добра алтернатива е. Много по-добра от протеза или мост. От имплант не обаче.

В нета има книмки. Телефони на клиники...може да прозвъниш и да поразпиташ.

# 538
Такава "пеперудка" исках и аз, но моята зъболекарка каза, че това било много старомоден вариант. Мост на 3 зъба ми направиха.

# 539
  • София
Нали темата е точно да споделяме личен опит. Но дори и в тази тема няма много хора, които са с адхезивен мост. Имаше май един мъж с такъв мост от чужбина, за друг не си спомням.

Дева, носещите зъби живи ли са?

Общи условия

Активация на акаунт