Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 552
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Скоро ми извадиха долен 7 ми зъб.
6ти е умъртвен с коронка,а 8ми(мъдреца)не е изваден.
Дали ще е удачно да се направи мост на 6,7 и 8ми или да се сложи имплант на 7 ми ?
Кой вариант е по-добър?
Мост или имплант?

# 511
  • Варна
Това само специалист може да ти го каже, и то след преглед.

# 512
Здравейте! Прилагам снимка и  моля да ми кажете нещо сериозно има ли ? Изоставила съм се в последно време ,но сега съм тръгнала при специалисти ,докато види снимката момчето ще се тревожа .Благодаря предварително

# 513
  • София
Почти всички зъби,които виждам на снимката са за правене,истината е,че ако не отделите няколко месеца да ходите всяка седмица на зъболекар(както и стабилна сума за правенето им),след няколко години ще сте за протези,При това,тук виждаме само едната половина.

# 514
  • Варна
А какви са тези миниатюрни петънца на 8,7 и 5 зъб? Стана ми интересно Blush

# 515
Мъдреците Ще ги извадят ,другите са за правене и ще лекуват .Но тези петънца наистина ,какви са ? Две от зъбчетата са с пломба  ,те не са за правене

# 516
  • София
Здравейте.Имам установени след снимка джобове на 6ти и 8ми зъб.Причиняват ми болка.Ходя на стоматолог,който периодично ги почиства и слага дренче с лекарство,но това ми помага за максимум седмица и после пак започва да боли.Зад ухото и към челюстта също усещам болка.Каза ми,че нищо не може да се направи.Трябвало оперативна намеса,но аз не искам да чувам за това или трябвало да се сложат коронки,след като ми махнат брекетите.
С брекети съм,ако има значение.Поне още 3 месеца ще ги нося.
Моля ви,кажете ми какво да прав?.Къде да отида,за да ми помогнат?
Мъча се вече няколко месеца.Не става със старателно почистване от моя страна.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 22:42 от Даяна1111

# 517
Пародонтолог търси. Добър и доказан.

Коронка не виждам как ще помогне...проблемът не е в зъба, а в пародонта - това ОКОЛО зъба.

# 518
  • София
Пародонтолог търси. Добър и доказан.

Коронка не виждам как ще помогне...проблемът не е в зъба, а в пародонта - това ОКОЛО зъба.
Благодаря!
А някой може ли да ме насочи към добър и доказан пародонтолог в София?

# 519
  • Варна
Зависи и от възрастта... оголването и отдръпването на венците в напреднала възраст май е необратим процес.

# 520
  • София
На 36 години съм.
А дали е възможно след като ми свалят брекетите,болката от джобовете да намалее?

# 521
Ти остави болката.
Лошото е, че причиняват стопяване на костта.
На мен 2 зъба ми извадиха заради джобове. Tired
АБ трябва да пиеш, само с почистване не става. Тъканите са инфектирани дълбоко.

# 522
  • София
Витамин А и Б комплекс ли?

# 523
  • оттам, откъдето започва България
Имала е предвид антибиотик. Simple Smile

# 524
  • София
Здравейте ,
искам да попитам за изваден 5 горен зъб .
Тъй като имам час за имплант и се двоумя дали въобще да го правя .Вече свикнах без зъб ( от 4 месеца ) и не ми е дискомфорт при хранене. Мост не искам ,отдолу имам мост и няма да прорасне зъба .Дали да оставя празното място , на 42 години съм или да рискувам с имплант?
Може ли стопяването на коста , ако не се запълни празното място да повлияе на съседни зъби ?
За Импланта ми казаха че трябва да се сложи максимално близо  до 4 зъб , за да не се засегне синуса , без синус лифт , кост съм имала .
Благодаря предварително за консутацията .

Общи условия

Активация на акаунт