Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 172
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 1 230
Челюст с болка едностранно, невъзможно отваряне докрай, за консултация със зъболекар ли е

# 1 231
  • Варна
Какви канали на млечен зъб? Те не са ли без?
Мелчните зъби също имат корени и съответно канали в тях. В момента в който зародишите на постоянните зъби започнат да се развиват, започват да стопяват корените на млечните зъби.  В периода в който трябва да пробият постоянните зъби, млечните вече нямат корени, защото са стопени. От там идва всеобщото разбиране, че млечните зъби нямат корени Simple Smile

Може ли да ви попитам и по моя казус.Счупен умъртвен  зъб след вадене на щифт в спешен кабинет.След всяко хранене следва болка за около 30 сек и отшумява, силна в посока носа тъй като е горен 5 зъб.Възможно ли е това да се случва въпреки че зъбът е умъртвен.И единственото решение консултация с ендодонт ли е да видим как е счупен зъба и евентуално лечение или вадене?Предварително благодаря!

Възможно е да ви боли умъртвен зъб! Направете консултация със зъболекар, дали зъбът е подходящ за зъзстановяване и дали има нужда от релечение.

Здравейте,
Имам чувствителност на част венеца при отпиване на студени напитки. Започнах да използвам вода за уста и паста за зъби за чувствителни венци, против парадонтоза, но продължава вече месец.
Препоръчвате ли използването на електрическа четка за зъби за по-добро почистване?
Електрическата четка само би подобрила почистването, при правилна употреба. Консултирайте се със зъболекар за проблема и решаването му. Кога за последно е почистван зъбния камък?

# 1 232
Ясно. Но кореново лечение с разширяване и прохождане на канали, почистването им/промиването, и запълването им, при млечен зъб не съм виждала да се прави. Просто слагат лекарство в зъба...поне това е което виждам да се прави при сина ми...

# 1 233
Ясно. Но кореново лечение с разширяване и прохождане на канали, почистването им/промиването, и запълването им, при млечен зъб не съм виждала да се прави. Просто слагат лекарство в зъба...поне това е което виждам да се прави при сина ми...
При дъщеря ми в момента правим един зъб, почистиха го веднъж и сложиха лекарство за умъртвяванена нерв. Вчера отново го почистиха и пак сложиха лекарство за нерва. Вече в петък ще го затворятс пломба

# 1 234
И при сина ми така...за това говоря, това съм виждала и аз.

Но горе се писа че и при млечни зъби се прави почистване на каналите както при възрастните, а двете процидури са много различни. Не виждам как ще се почисти канал на млечен зъб без да се разшири...то е като точица отгоре погледнато, преди разширяването...

# 1 235
В петък мога да попитам нашата зъболекарка, какво мисли за почистването на каналите. Защото това ми се струва много опасно ако пробие зъба и нарани постоянният зъб.
Едит: сега се сетих, че точно нещо подобно беше споменала миналата година като я попитах за стандартно вадене на нервите на млечния зъб. Имало такава опасност да се нарани постоянният зъб отдолу

# 1 236
  • София
Търся добър стоматолог в кв Хаджи Димитър, който да работи със здравната каса
Намерих една клиника зад бензиностанция Еко срещу,, Мерцедеса"но незнам до колко е стоматолозите са добри....

# 1 237
  • София
Здравейте, аз имам въпрос относно зъбките на дете на три години и половина. Предните два горни зъба са с различна дължина. Това положение е от няколко месеца, до преди това бяха еднакви. Искам да попитам, това проблем ли е и налага ли се някаква намеса, или да не се напрягам излишно?

# 1 238
Здравейте вадиха ми долен ляв мъдрец ретениран (легнал) на 17.09.2020г та въпроса ми е след колко време ще мога да ям нормално и да си отварям хубаво устата че това положение ме вбесява вече😏

Цитат
Zdraveite vadixa mi dolen lqv madrec reteniran (legnal) na 17.09.2020g ta vaprosa mi e sled kolko vreme shte moga da qm normalno i da si otvarqm xybavo ystata che tova polojenie me vbesqva veche😏

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 12:38 от AnMary

# 1 239
Поне 1 седмица. Зависи колко "лесно" е изваден.

# 1 240
Здравейте, малко off-topic,но има ли някой идея какви са ми правата при ситуaция, в която не съм изобщо доволна от изработката на ченета? Да уточня парите за работата вече са платени, зъболекарката ми обаче не иска да ги смени, чисто нови са, но не са ми удобни и са страшно големи - не по мярка. Благодаря

# 1 241
Здравейте, предстои ми релечение на коренови канали на последен горен зъб. Първият път е правен през 2017 година и няколко месеца по-късно започна да ме боли като отначало не може точно да локализирам от кой зъб идва болката. Заболя ме сериозно миналия месец. Венеца се поду леко и изтичаше гной. Стоматоложката, при която ходя каза, че зъба има сериозна анаеробна инфекция, с която тя не може да се справи и ме препрати към друг специалист, който разполага с микроскоп. Утре имам час при него.
Въпроса ми е, тъй като от всичко, което прочетох, лечението ще бъде продължително, скъпо (а вероятно и болезнено), не е ли по-добре да се извади този зъб? т.е. трябва ли да се опитвам да го спася на всяка цена и какви са негативите да се извади при положение, че е последен? Евентуално да се сложи импалант след време?

# 1 242
Не го вади !!!! Имплант я стане я не. И мост не може там освен висящ..но това значи да умъртвиш и изпилиш шестия.

Ако подлежи на лечение..лекувай!! Всяка стотинка ще ти се върне под форма на комфорт.

Снимка прави ли? Освен вътре в зъба, инфекция и гной може да има и от възпален джоб.

# 1 243
Не го вади !!!! Имплант я стане я не. И мост не може там освен висящ..но това значи да умъртвиш и изпилиш шестия.

Ако подлежи на лечение..лекувай!! Всяка стотинка ще ти се върне под форма на комфорт.

Снимка прави ли? Освен вътре в зъба, инфекция и гной може да има и от възпален джоб.

Да, правих панорамна снимка, на която, според зъболекарката, изглеждаше перфектно излекуван, каналите запълнени, всичко точно. Но тъй като имаше фистула с гной и болка реши да го отвори. Тогава каза, че два от каналите са много разширени, възпалени и ме препрати към друг специалист. Аз ще обсъдя утре и с него, разбира се, но просто се чудя струва ли си...
Нямам нито един изваден зъб досега, но пък имам доста излекувани пулпити. Не съм проучвала имплантите и не знаех, че може и да не стане...

# 1 244
Секторна снимка се прави. Защо панорамна...

Ти си знаеш и си решаваш.

Общи условия

Активация на акаунт