Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 160
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 1 245
Аз препоръчвам да посетитв др Йовчев. Той е ендодонт и най-добре може да ви каже каква е прогнозата за вашия зъб ако става дума за лечение на канали. Работи в София, Дружба 2.

# 1 246
Зъболекарката искаше панорамна. Не знам защо. Така или иначе зъба е отворен вече.
Благодаря за препоръката, но съм от Русе.

# 1 247
Панорамната може да не хване гранулом
А и не става да се види добре запълнен ли е канала.

# 1 248
  • София
Имах същия проблем, зъболекарката искаше панорамна. Там нищо не се видя и тя ме убеди, че всичко е наред. Уви болките не спряха, отидох на друг специалист и ср оказа, че имам гранулом, незапълнен канал, неотворен канал + счупен инструмент в канала за разкош. ..

# 1 249
По протокол, след всяко пълнене на канали, се прави, веднага, на място, секторна снимка за проверка. След това пускат клиента да си ходи.
Кой го спазва протокола и кой не....

# 1 250
Днес бях на ендодонт. Потвърди, че има инфекция в корените, ще се лекува зъба под микроскоп. Иначе секторна снимка му е правена миналата година и според нея пак уж всичко беше наред.
Благодаря за отговорите.

# 1 251
Здравейте, каква е разликата на мост подкова от обикновен мост? Може ли да се направи изцяло при наличието на 5 зъба?

# 1 252
Здравейте, имам коронка на преден зъб (втори), която усещам че много леко се клати от едната страна. Усеща се само, когато пия и само понякога. Колко може да издържи и какво е най-добре да направя? Трябва ли да изчакам да се разклати повече (зъбът е с умъртвен корен).

# 1 253
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, каква е разликата на мост подкова от обикновен мост? Може ли да се направи изцяло при наличието на 5 зъба?

Какво имаш предвид под: да се направи изцяло?
Аз съм с мост подкова при липса на 4 долни зъба. Мостът е захванат за 2 здрави зъба от едната страна и един от другата страна.

# 1 254
Здравейте, имам коронка на преден зъб (втори), която усещам че много леко се клати от едната страна. Усеща се само, когато пия и само понякога. Колко може да издържи и какво е най-добре да направя? Трябва ли да изчакам да се разклати повече (зъбът е с умъртвен корен).

Според мен за клатенето има 2 възможни причини - 1. пънчето под короната е разрушено, или 2. костта ти е стопена около корена.

Колко може да издържи е божа работа.

# 1 255
Един въпрос ми изникна в главата и ако може стоматолози да тоговорят. Възможно ли е да изчакам 6 месеца след вадене на зъб горен десен 5 и след това да обмисля слагане на имплант ако се стигне до там. Предварително благодаря!

# 1 256

Какво имаш предвид под: да се направи изцяло?
Аз съм с мост подкова при липса на 4 долни зъба. Мостът е захванат за 2 здрави зъба от едната страна и един от другата страна.
Мостът да е на цялата горна челюст,  зъболекаря предлага горна протеза , защото липсвали много зъби.

# 1 257
Зависи кои зъби липсват.

# 1 258
  • оттам, откъдето започва България
Ernestina, най-добре би ти отговорил зъболекар.

# 1 259
Здравейте от доста време имам проблеми с един зъб който имаше абцес , проблема дойде от свръхброен зъб.Пих 2 пъти антибиотик. В момента зъба е отворен след 2 промивки,понякога изтича кръв от него ,жабуря се със смрадлика. Заради положението с вируса вече втора седмица търся подходящ зъболекар ,защото последния дори,не си сложи маска. Опасно ли е да седя така ,докато намеря друг,защото изчетох страшни неща в интернет за сепсиси и какво ли не.. Освен кръвта нямам болка в него

Общи условия

Активация на акаунт