3нае ли някой лек 3а ТИНИТУС (Шум в ушите) 2

• 101 840
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Малко се отклонихме от темата.Не всеки сьрбеж означава гьбички в ушите, а още по-малко гьбички могат да причинят шум...

# 676
Споделих, че гъбичките при мен причиниха ужасно неприятно обостряне на вече съществуващ тинитус- смятам, че е по темата.
Ако преди съм имала някакъв толеранс към това пищене- сега този шум ми идва над границата на поносимост и ми причинява сериозно страдание и нарушаване на качеството на живот.
За първичната причина е трудно да се гадае след толкова години.

# 677
  • Бургас
Здравейте, майка ми е с тинитус от 15 години. В началото обиколи всички възможни доктори, правиха скенер, доплер. Абсолютно нищо не можаха да установят. Сега след толкова време, от два месеца значително се усили и стана направо непоносим. Пак започнаха обиколки по доктори - и никаква конкретна причина не могат да открият. Има ошипяване, но доплера не показва да има някакви стеснения. Вчера след като четох из темите, реших да и дам идея да си почисва ушите не със суха клечка за уши, а такава напоена със салицилов спирт /най-ниския процент/. В резултат на това сега има освен пищенето, заглъхване, цъхане, стягане и какво ли не. Днес следобед има час при ушен доктор. Да видим и той какво ще каже.
Резултат от прегледа: След промивка на ушите са изчистени две тапи. Заглъхването, цъкането и стягането изчезнаха, стария шум си остана. Според доктора в гръбначния стълб се получава някакво притискане и оттам се получава и шума. Изписал е комбинацията бетасерк, ноотропил 1200 и селеногин - 1 месец. И този курс на лечение поне два пъти по 1 месец в годината.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 16:26 от jiveto_st

# 678
  • In the land of Never Never
https://www.youtube.com/watch?v=wQylqaCl8Zo

Кратко и ясно обяснение.

След Чернобил се стехнах от болки  в цялото тяло за 3 години.
Помогна ми  вана и басейн , макар че не мога да плувам, само се държах за страничните държачи   . Водата   те отпуска да се движиш.  .
Не е добра идея да се ползват външни шумове.
Има така наречения резонанс. Може да подтисне шума , но и може да го усили.
Видеото е полезно. Общо взето, това е начина да се подобри състоянието - движения, които изправят положението на главата и увеличават кръвотока. Гимнастиките от руските сайтове са също нещо подобно.
Фоновите шумове не мисля че са вредни. Просто помагат по лесно да понасяш шума в ушите, защото го правят по малко натрапчив. Лятото имаше щурци в тревните площи пред блока, държах вратата на балкона отворена, и беше много приятно - хем не чувам тупкането в ухото, хем приспиват. Няма лошо да си пуснеш нещо такова на запис - шум морски вълни, щурци, каквото й да е. Ако на някой се получава резонанс от шумовете, и става по-неприятно, да не го прави. Но като цяло, знам че го препоръчват, за да се чувстваш по-комфортно.

Бях в Индия, на йога ваканция, за две седмици, в началото климатика ми заглушаваше шума. Към края на пребиваването, станаха по-хладни нощите, и изключих климатика през нощта. Туптенето в дясното ухо беше изчезнало. Въртях се, напрягах се да го чуя - нямаше го. Пищенето си беше там, ама него си го имам откакто се помня, и то не ми пречи. Зарадвах се, чак не можах да спа от радост. Да, ама не, върнах се в София, и туптенето се върна. Защо там изчезна, не знам - почивка, жега, йога по три часа на ден, какво точно подейства, не мога да определя. Тук също писах, че сутрин, като се събудя, понякога го няма. Но тези моменти са кратки. Все пак, това означава, че не е невъзможно да се оправи.

# 679
Квантов переход, това е. От нас нищо не зависи. В чужбина не ми бучи, а тук бучи...Такава е вибрацията на това място. Трябва да си повишим вибрацията за да се синхронизираме

# 680
Квантов переход, това е. От нас нищо не зависи. В чужбина не ми бучи, а тук бучи...Такава е вибрацията на това място. Трябва да си повишим вибрацията за да се синхронизираме
Това звуци като "Мижи, да те лАжим!"....от около 25 години живея все на едно и също място.22 години нищо не ми пищеше, пищи последните 2-3....явно самото място се е преместило.
Сори за иронията, но не ми се стори редно да се майтапим с нещо толкова сериозно.

# 681
Това звуци като "Мижи, да те лАжим!"....от около 25 години живея все на едно и също място.22 години нищо не ми пищеше, пищи последните 2-3....явно самото място се е преместило.
Сори за иронията, но не ми се стори редно да се майтапим с нещо толкова сериозно.

Е, браво! Четете Малко за симптоми на квантовия переход, има видеа на руски. Прехода е настьпил 2012 г, всичко сьвпада. Като не сте разбрали не отричайте, а се информирайте...

# 682

Е, браво! Четете Малко за симптоми на квантовия переход, има видеа на руски. Прехода е настьпил 2012 г, всичко сьвпада. Като не сте разбрали не отричайте, а се информирайте...
Аз не го отричам, защото идея си нямам за какво иде реч....Има ли го, няма ли го, не знам.
Знам само, че не съм се местила, а шума ми е от 2017г.
Звучи ми като поредната фантасмагория, та благодаря, не желая да си пълня главата с още глупотевини.
Не гледам/слушам новини и грам не ме вълнува какво става "По света и у нас!".

# 683
И аз лятото на морето изобщо не го чувах за 1 седмица никъде  ,но не съм го и търсил шума . Според мен не трябва постоянно да се търси шума ,да се гасят уреди и да се затваряме в стаи в пълни тишана за да търсим шума дали го има . Просто трябва да бъде игнориран .

# 684
При мен всяка смяна на мястото засилва шума. Дали от промяната на надморската височина или пък няякаква неосъзната тревожност...Дори на чист въздух в планина, в гора... все се засилва. 🧐

# 685
  • на пъпа на Златията
==Звучи ми като поредната фантасмагория, та благодаря, не желая да си пълня главата с още глупотевини.
Не гледам/слушам новини и грам не ме вълнува какво става "По света и у нас!".==

Браво!!! Избрах   само 5 мин  щото  това е глупост. Може ли да  поне това да изгледате?
https://www.youtube.com/watch?v=VE-bQUBzL2I
Избрах и само 10 мин изследвания на учените.
https://www.youtube.com/watch?v=26Hn7DFtuRA

Вижте. Тук сме се събрали за да кажем  кой как е живял и какво зависи от нас и какво не.
Започнах работа в комуникациите  на 20 г. по разпределение  за 3 г. Изследваха ни тогава за изменение на вестибуларния апарат. Значи хората още тогава са знаели за въздействието им върху човешкия организъм?. Даваха допълнителен отпуск  на хората които  работеха с високи честоти. Нощни смени ,недоспиване . После работа с  бучене на вентилатори от мощна климатична система . После пак работа в комуникацията. И хоп изследване . Вестибуларен синдром. Седиш си на дивана и  стаята ти се върти  в кръг. Прекосяваш  улицата и при оглеждане залиташ!Попадаш при приятелка в текстилна фабрика  само минаваш през бумтенето на машините и трябва да седнеш като излезеш!Пътуване с автобус  и като слезеш все едно си пияна.Трябва да седнеш иначе залиташ по улиците. Когато край теб минават автомобилите имаш чувството че ще полетиш след тях от звука им.Тогава  в онова спокойно време още като ученияка духовота музика звучеше в ушите ми още един ден. А днес мощните уредби   в дискотеките??
След като по времето на соца сменяш 3 работи се замисляш каква работа  да си намериш.
Да няма нощни смени, да няма шум. Така и не станах шофьор на лек автомобил. Даже не се и опитвах . Това щеше да бъде опасно не само за мен а и за околните. Нещата се поуспокоиха когато по улиците се появиха западните тихи автомобили.
И ето ти  на 65 г. черна паяжина в очите .Признак за стеснение на кръвоносните съдове. Високо кръвно налягане.
След 2 години шум в лявото ухо после в дясното после в двете.
Мисля че при мен  е следствие склерозата на кръвоносните съдове.
Известно време работех в болница като техническо лице и моя приятелка се изследва за склероза.Бяхме някъде около 25 г. При мен всичко беше добре , но при нея имаше склероза и повишено кръвно налягане. Това някъде към 75-та година. Тогава масово хората повишаваха  кръвното от бъбреците в нашия регион , планина,  карстова вода. .
Повишеното кръвно налягане е първия симптом за склероза  на кръвоносните съдове.Ако те са  чисти то някъде в тялото ви има някакво механично , стеснение на кръвоносните съдове.  . Първо това трябва да се анализира!
Така че според мен това е  основната причина  за всички заболявания.Като  прибавим  и последните изменения в климата ,  в урбанизацията  на обществото, в начина на живот , застоял на бюрото ,шипове ,  все повече млади хора са със  склероза, шипове,  болни бъбреци , ..... и високо кръвно налягане. . Психическите състояния са следствия от шума.
Какво да лекуваме причината или следствието?
Какъв начин на живот да изберем , какво зависи от нас самите?
Имайте предвид че тези заболявания които имате вие се предават на децата ви.
Е?
А, да, аз живея на едно и също място пък имам  шум . Като студентка попаднах  на една лекция по йога , спомням си че ако спиш лошо трябва да  обърнеш нанякъде леглото си дори!Спомням си че правилното положения беше главата ти да е на запад , краката на изток . Ти да видиш ,изненада .  хората така се погребват .
Да де , ама магнитните полюси на Земята вече са се изменили на разтояние 1000 километра?

Искаме да живеем като американците и англичаните? Ще си изведем ли поука от по развитите общества? Например американците с караваните които обикалят един континент?? Или от англичаните? Работят на едно място , администрацията на второ , жилищните  сгради на трето?
Искаме да живеем  като предците си? В къща ? Да си спомним тогава как живееха те и нямаха шум в ушите?
Няма как само лекарите да ни помогнат , нали. Половината е тяхна заслуга , половината е наша.
Няма как да се тъпчем с лекарства и да искаме да живеем както ние искаме, нали , защото ние така искаме .
Например даживеем в София , в трапаната , да  шофираме колата си макар че ни се мае главата??
Лекарите ще ни дадат хапче и така ще живеем , нали?
Всеки решава сам и си носи последствията . .

# 686
Rorik,Това ,което сте избрали наистина е глупости...Аз говоря за видеата Симптомы квантового перехода и Будни квантового перехода на акад.Валентина Миронова биофизик. В тази тема отдавна е казано, че за шума има различни причини. Ето за вашия има обяснение, но при други хора не е установена логична причина. За тях говоря като вьзможна причина повишените енергийни вибрации на Земята / резонанс на Шуман/, по чувствителните хора го усещат като шум, други като главоболие и тн

# 687
  • на пъпа на Златията
Не разбрах точно кое е глупост което съм написала. . . Всяка информация е полезна  когато човек анализира себе си. Как ще анализира проблемите си като отхвърля някаква информация като глупост?
Всеки човек иска  да анализира себе си и да се осъзнае при него от какво се е породило.
При възрастните хора е една причината при младите хора друга , нали?
Това съм искала да кажа. Аз не искам да въздействам на самоанализа и за това ще говоря за себе си.
Значи аз имам генетическа обремененост за слаб вестибуларен апарат а съм избрала да работя работа  която ще го обостри.От какво се е получило?
Дядо ми е бил телефонист  в казармата. Баща ми е бил коларожелезар и е бил подложен на звука от чуковете   на стари години оглуша.  Аз губя съзнание при излитане и при приземяване на самолет.Същото е и при брат ми .  Аз не мога да пътувам в превозно средство  в което водачът постоянно рязко увеличава и намаля скоростта .Не мога да пътувам в превозно средство ако не съм на първата седалка и хоризонта не е  открит пред мен . .
Обобщаващо .
 Всеки човек има генетическа обремененост.И вярвайте ми те са много и различни тези обременености.По соца имахме здравни картони и докторите вписваха от какво знаем че боледуват родителите ни и какво работят.    Прибавете неправилно избрана работа . Прибавете и старческите изменения . Прибавете и "квантовия преход " ....  и хоп шум в ушите и като следствие психологическо разстройство - например депресия .
Не случайно на запад здравеопазването  става все по лично.
Лекарствата  не помагат при всички и  как да назначаваш  някакво лекарство ако не знаеш историята на всяка личност  в частност?
Лекарите пробват , ние пробваме,  различни лекарства , различни методи  на лечения без самите ние да сме наясно  със себе си.

Пиша тук   предимно за себе си , да  изясня себе си и да избера за себе си , не за друг.
Не налагам  нищо на никой.
Просто препоръчвам  да не се игнорират информации ,  които могат да ни помогнат да анализираме себе си. 
Да избираме правилно  как да живеем.
Не може да се игнорира  в случая така наречения "квантов преход"
Мисля че е грешно да се стремим да  "повишаваме вибрациите си както ни съветват за да оцелеем".
Какво значи това ? Да вземаме грешни решения и да се стремим да ги понасяме?
След прага на поносимост които ни налага живота  следва болестта.

Да си изясним коя е причината и кое е следствието.

Например за мен причините са - генетичната обремененост , "квнтовия преход на Земята" , старостта с неизменните  изменения в човешкия организъм , ... следствия са шума в ушите , главоболието , психологичните изменения ,....
Какво значи симптоми , това не са ли следствията?
Така реагира организма  когато вече има причина за да ни предупреди?
Например кръвното налягане също смятам за следствие от някакви причини?
Та какво да лекуваме причините или следствието = симптомите ?. .
Да вземаме съдоразширяващи  без да знаем причините,  които са много,   за да намалим кръвното налягане ?
Ако съдовете ни са чисти , но имаме генетическо стеснение някъде по тялото, шип във врата ,или вследствие на някаква работа  ...?
Ако имаме артериосклероза на съдовете , ми да ги чистим вместо да вземаме лекарства за намаление на кръвното? 
Да , де,  но като намаляме кръвното налягане , се намаля кръвоснабдяването  например на мозъка?
Да "спиш"  от намаление на кръвното и да шофираш, да работиш с електричество , , ...?

Ей такива въпроси си задавам .
Все нямаме време да мислим и отиваме при един , втори , трети , ... лекар и опитваме , един , втори , трети път .

# 688
Рорик, Кьде чухте някой да ви сьветва да вземате грешни решения за оцелявате през квантовия преход ?!! Повишаване на вибрациите означава сьвсем друго...

# 689
  • на пъпа на Златията
==Рорик, Кьде чухте някой да ви сьветва да вземате грешни решения за оцелявате през квантовия преход ?!! Повишаване на вибрациите означава сьвсем друго...===

Може би не зная какво е "вибрация" и повишаването и? 
Бихте ли пояснили, какво е вибрация  и повишаването  и?
Или какво значи "квант"?

Общи условия

Активация на акаунт