2. Препоръчайте ми книга като...

• 120 779
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Може ли да ми препоръчате историческа книга, която да ви е впечатлила? Независимо дали е за българска или световна история.
Много харесвам трилогията на Дейвид Гемел "Троя",май се води фантастика, но преразказва историята от Илиада много увлекателно. Също "Гръцкото съкровище" на Ървинг Стоун, тя описва истинската история на "откривателя" на Троя. Пак има интересен прочит на Илиада, но обвързан с археологическо проучване.

# 391
И от мен глас за "Призраци в моята глава". Като добавям и "Лятото на страха" на Дан Симънс.
Има ли ги някъде из интернет пространството?

# 392
Здравейте, бях попитала преди време тук за книга, която да ни накара да се замислим да живеем сега, а не да гледаме в миналото. Препоръчахте ми "Живот назаем" и сега чета нея. Наистина е страхотна книга и много благодаря за препоръката.
Сега влизам отново да ви помоля ако се сещате за подобна друга книга на тази тема да ми препоръчате.

# 393
Не съм сигурна дали тук е мястото да попитам, но дали някой може да ми препоръча книга (проза, не поезия) на Калин Терзийски? Не съм чела нищо от него, заради славата, която му се носи и публичните изяви. Обаче сега се чудя дали пък не пропускам? Някой да има положителни отзиви за творчеството му?

# 394
  • В градината...
Търся книги в стил криминален/съдебен трилър, които да са на нивото на Харлан Коубън /след неговите другите доста ми бледнеят/ - неговите са с неочаквани обрати, вълнуващи, четяще се на един дъх.

# 395
Търся книги в стил криминален/съдебен трилър, които да са на нивото на Харлан Коубън /след неговите другите доста ми бледнеят/ - неговите са с неочаквани обрати, вълнуващи, четяще се на един дъх.
Майкъл Конъли? Балдачи, Джеймс Патерсън, Джефри Дивър, Грег Айлс.

# 396
  • В градината...
Сега чета една на Майкъл Конъли, но не е същото... Ще видя последните двама, тях не съм чела.
 Мерси!

# 397
В категорията съдебен трилър с две ръце препоръчвам Джон Лескроарт -серията „Дизмъс Харди".
Джон Гришам, мисля че няма нужда от препоръки Simple Smile. Майкъл Конъли със серията за Мики Холър /Адвокатът с линкълна/.

Препоръчвам Робърт Паркър, серията за  „Детектив Спенсър" в категория криминален трилър. Фаворити тук са ми и Майкъл Конъли и Нелсън Демил. Мики Спилейн и Ед Макбейн също не са за пропускане.

# 398
  • В градината...
Дизмъс Харди отдавна го изчетох, а Гришъм беше първият. Сега Мики Холър е у дома. За последните ще погледна.
Изтеглих си тази странна, според коментарите, книга - Шантарам. Някой да каже нещо и тук?

# 399
Здравейте. Може ли да ми препоръчате някоя книга за викингите? Тези на Бърнард Корнуел ги прочетох. Благодаря

# 400
Може ли да ми препоръчате историческа книга, която да ви е впечатлила? Независимо дали е за българска или световна история.
Другата Болейн, Филипа Грегъри
Граф Монте Кристо, Александър Дюма, както и трилогията Маргьорит дьо Валоа на същия автор
Сега чета "Устоите на земята", Кен Фолет - силно впечатляваща

Заради Ан Болейн изгледах и екранизациите и Тюдорите разнищих ама Кен Фолет ми се опъва... зачитам и спирам.. Чакам по-добри времена Wink

# 401
  • Belgium
Здравейте. Може ли да ми препоръчате някоя книга за викингите? Тези на Бърнард Корнуел ги прочетох. Благодаря

"Йомсвикинг": https://www.ozone.bg/product/yomsviking/

# 402
Търся книга за съня - фази на съня, влияние върху човека, интерсни факти, нещо подобно Blush

# 403
  • Mediterraneo
Не мисля, че Конъли и Гришъм имат много общо със стила на Коубън. Аз му станах много бързо фен след само 2 прочетени книги.
Шантарам е в топ класацията ми. Перуника, прочети я! Странна е, но наистина е много хубава.

# 404
  • В градината...
Благодаря ти!
Значи знаеш какво имам предвид за Коубън.

Общи условия

Активация на акаунт