Високи или ниски?

• 23 683
  • 237
  •   1
Отговори
# 195
Ама защо мислите, че хората с наднормено тегло не знаят този факт и се радват да им го казва всеки срещнат?

# 196
Всеки разбира, каквото си иска в този форум !
Да се храниш здравословно и да спортуваш не винаги означава да си слаб и строен. Но поне не качваш килограми, изглеждаш и се чувстваш добре!

# 197
Помогни ѝ да си оправи кг. Peace

A сега си представи как при теб идва някоя загрижена колежка и ти дава визитката на дерматоложката си, защото имаш ужасна кожа и иска да ти помогне. Или те праща на зъболекар да ти избели и подравни зъбите, защото е срамота с тая крива усмивка в офиса. Килограмите на човека са си единствено негова грижа, не на колегите.

# 198
Имам колежка 1,65-110 кг.Според форумските стандарти изобщо не трябва да я поглеждам, а тя трябва да се срамува виновно в ъгъла. Mr. Green Много често такъв човек е в пъти по-ценен от някой с манекенски мерки. Peace

Никой не е казал, че всеки човек не е ценен.
Но някои неща със сигурност не са нормални и не трябва да се правим, че не забелязваме.
В качеството на каква точно аз ще и оправям килограмите? Естествено, че знае, че е дебела-правеше си изследвания, какво стана не знам.
Не сме чак толкова близки, та да задълбавам тази тема, ще е крайно нахално да изказвам мнение и съвети.

# 199
  • София
Ако трябва да избират между кобила с 42 номер обувки и миньон с 35 номер пантофките на Пепеляшка, повечето ще изберат второто. Mr. Green
.....

Познавам няколко високи жени с 37-39 номер обувки,както и миньончета с 40-41 номер. Wink

Аз такива не съм виждала, трябва да са някакви изключения, въпрос на елементарна логика, физика и борба с гравитацията. Но във форума всичко е възможно.
Все пак на мъжа на ссф му е 21 см...

# 200

A сега си представи как при теб идва някоя загрижена колежка и ти дава визитката на дерматоложката си, защото имаш ужасна кожа и иска да ти помогне. Или те праща на зъболекар да ти избели и подравни зъбите, защото е срамота с тая крива усмивка в офиса. Килограмите на човека са си единствено негова грижа, не на колегите.

Ами по твоята логика и кожата, и зъбите са си моя грижа. Даже аналогията е неуместна, защото зъболечението е скъпо, за кожата също важи.
Докато за кг човекът може да не знае какво да изследва, а ти да го насочиш.

# 201
  • София
Ако трябва да избират между кобила с 42 номер обувки и миньон с 35 номер пантофките на Пепеляшка, повечето ще изберат второто. Mr. Green
.....

Познавам няколко високи жени с 37-39 номер обувки,както и миньончета с 40-41 номер. Wink

Аз такива не съм виждала, трябва да са някакви изключения, въпрос на елементарна логика, физика и борба с гравитацията. Но във форума всичко е възможно.
А,щом не си виждала -няма

# 202
  • София
.....

Аха, винаги опираме до "такова животно нема". Снимки да пусна ли? Или среща на живо  Mr. Green
Сериозно, не са невероятни изключения цитираните. Peace

А за неделикатните коментари, тези в темата направо са мили на фона на това, което си казват хората наистина. (Но знам, знам, това е въпрос на среда. В моето село е така, вероятно сме по-простички  Laughing)

# 203
Да кажеш на някой, че е със среден ръст ми звучи като любезно да му кажеш, че е нисък.
Simple Smile
Това ми напомни за описанието на велможата от "Настрадин Ходжа" - "Велможата бил среден на ръст, даже твърде среден; външността му не прилягала твърде на високия многовластен чин; за да поправи това досадно недоглеждане на природата, той винаги носел тесни лачени ботуши с извънредно високи токове, благодарение на което си прибавял ръст и величие."
пп: май ще излезе, че високият ръст се е считал винаги за нещо хубаво, иначе нямаше да съществуват обувките на токове. Пък и не се сещам нито една народна песен, в която момата да е ниска и набита, вместо тънка и висока.

Последна редакция: нд, 30 апр 2017, 19:27 от Янeчeк

# 204
.....

Само,защото не си виждала не означава,че няма. Naughty Пък дали ще вярваш или не-твой избор е.Не мога да те накарам на сила.

# 205
И височината и телосложението са природни дадености, които не зависят от човека.В песните може и да не се пее за ниски и дебели, ама не значи, че ги няма.То и живота на човек по принцип не е като по филмите и песните.

# 206
Taка е, но нали авторката пита какво се харесва, а не какво се среща по света.

# 207
Ами останалите какво да ги правим? Mr. Green Да гледат жално отстрани ли? Laughing

# 208
Да кажеш на някой, че е със среден ръст ми звучи като любезно да му кажеш, че е нисък.
Simple Smile
Това ми напомни за описанието на велможата от "Настрадин Ходжа" - "Велможата бил среден на ръст, даже твърде среден; външността му не прилягала твърде на високия многовластен чин; за да поправи това досадно недоглеждане на природата, той винаги носел тесни лачени ботуши с извънредно високи токове, благодарение на което си прибавял ръст и величие."
пп: май ще излезе, че високият ръст се е считал винаги за нещо хубаво, иначе нямаше да съществуват обувките на токове. Пък и не се сещам нито една народна песен, в която момата да е ниска и набита, вместо тънка и висока.

Това, че от край време се налага някакъв стереотип, не означава, че всеки е длъжен да го харесва. Конформизмът е нещо вредно и грозно, което трябва да се изкоренява, не да се окуражава  Simple Smile  Peace А, всъщност доста хора харесват точно ниски и набити (например Ким Кардашиан)...

Чувала съм на много места това изявление, че да си висок винаги е положително, даже и Антония Петрова май веднъж каза нещо такова по телевизията (нещо, в смисъл  "висока, слаба и руса = красива"). И много мъже си мислят, че като са високи, значи са привлекателни, дори да приличат на риба чук в лицето... Не съм против високите хора - има много такива, които харесвам, но причините да ги харесвам са комплексни, а не са свързани с ръста.

Ако някой познат ми даде съвет, свързан с теглото, прическата, грима, кожата и т.н. ще приема, че навлиза в личното ми пространство и ще спра да общувам с този човек.  

# 209
Явно средите се разделят освен по вида храна, която се купува, също и по ръст, и по тегло  Simple Smile Накрая така ще се разграничим, че ще сме си сам-сами на целия свят.
Аз не знам как да си определя средите - дружа си с хора в диапазона 153-203 см, с тегло между 45 и 120 кг. Явно сърцето ми е отворено за всички тях. Но не мога да понасям хора, които са способни да дискредитират друг човек, само защото е по-нисък, по-бежов или по-дебел.
И аз така.

Общи условия

Активация на акаунт