Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 802
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
У дома пък все такъв искат Mr. Green купувах преди кафяв, но все недосварен му се струваше на ММ Crazy И сега само басмати ползвам. Щерката винаги като й сервирам и я питам дали й стига, казва може още една лъжица Laughing

# 466
Ох, ще пробвам пак да го готвя тогава, знам, че е полезен...! bouquet

# 467
Американките, сега е ваш ред Wink честит празник bouquet Вие как ще празнувате?

# 468
Здравейтеее  Hug

Почти проспахме парада, но докъм 10:30 се надявам да се замъкнем към центъра на селцето. После сме на парти в моята шефка с типично американска храна - бургери. Аз ще хапвам зеленчуци, така и не ги заобичах бургерите  Crossing Arms Ще пиша довечера с повече подробности  bouquet

# 469
Здравейтеее  Hug

Почти проспахме парада, но докъм 10:30 се надявам да се замъкнем към центъра на селцето. После сме на парти в моята шефка с типично американска храна - бургери. Аз ще хапвам зеленчуци, така и не ги заобичах бургерите  Crossing Arms Ще пиша довечера с повече подробности  bouquet
Цял живот и аз не ги харесах тия бургери, а в САЩ ми бяха отвратителни, край всички бургерджииници ми мирише на типичното застояло сто пъти пържено в него олио.....тежка натрапчива незабравима миризма!
Имам прясна царевичка, но вече вечерях ориз с тиквички и не ми се тъпче като голямо добро прасе и с царевица!

# 470
Здравейте, момичета!  bouquet При мен неочаквано свърши краткотрайната "почивка" и тъй като се очертава пътуване, освен всички други хамалогии е необходимо да разчистя хладилника, така че и приятелите ще бъдат наказани със здравословни неща за хапване.  Crazy

Тия дни - ориозва супа, супа тиквички с гъби, супа гъби с пилешко, супа пилешко къри с джинджифил, печен лук и печен морков. Салатите - понеже имам свръхпроизводство на слънчогледови поници, салати и смутита на тази основа.  Трябва да планирам и багажа, че съм трафикант на подправки в двете посоки - от чужбина за насам мъкна екзотики, оттук навън - български традиционни, семена, и винаги забравям по нещо. Лошото е, че едва в последния момент ще стане ясно дали заминаването ще е за Англия или Германия/Австрия (Австрия ще ми е за първи път продулжително, само на екскурзии съм била) и не съм сигурна какво да помъкна. Приятелят ми като видя, че на леглото, където насипвам багажа, слагам йогуртницата и блендера, се плесна по челото и дипломатично излезе да се разхожда.  Joy И добре направи, защото скатах и тавичките за покълване!

Направих и пица-сандвичи с домашно царевично хлебче за основа, намазани с импровизирано домашно кьопоолу, кълцано пилешко, гъби и моцарела. Датата за заминаване се очертава да е 11, така че дотогава всичко от хладилника трябва да е сготвено, изядено и/или раздадено. Даже ми се иска да приключа с готвенето днес, най-късно утре, и после да се концентрирам на чистене, зазимяване и пр.

# 471
  • Калифорния, САЩ
      Днес малкият се събуди с една кихавица, около час киха детенце, все си мисля, че е на алергична основа. Реших да намаля малко темпото Заведох го на кино от 10 до 12, а после той поиска да си идем вкъщи. Направих му кюфте, а той дори и не го изяде, каза, че е уморен и иска да си ляга да почива. Сложих го в 1.00 и в 1.15 заспа. Сега спи и като се събуди ще го видя как е, дано само не се разболява, че вече имам много планувани неща за следващите дни. Явно липсата на следобеден сън му се отразява така, все е уморен, нищо, че Т спаднаха и тук. Така че няма да има празнуване, ще се водим по него и само да сме здрави.

За закуска правих арабски кус кус с прясно мляко, захар и овче сирене. Плодове - круша, праскова и грозде + пуканки за киното  Grinning. Аз дояждах за обяд една изостанала от онзи ден френска леща с кафяв ориз на гъсто; правих здравословна салата (киноа, черен боб, едамаме, царевица, селъри, червена чушка, зелен лук, моркови, лимонов сок, авокадово олио, черен пипер и сол), голяма салата от маруля, чери домати и зелен лук, поръсена с ленено семе; правих и кюфтета на тиган за мъжете. За вечеря те ще дояждат от вчерашната пилешка супа.

Събуди се малчо, изглежда отпочинал и възстановен от този кратък 50-минутен сън.  Heart Eyes

# 472
MalinaLina, надявам се пътуването да е желано Hug другото и в движение може да се измисли Wink
ти как правиш царевичното хлебче?

Аз утре ще напиша днешното меню, че децата са готови за вечерното четене Heart Eyes

Йоана, чакаме твоя разказ Party

Ир  Hug за теб и малкия юнак

# 473
Ир,  радвам се,  че малкият си е отпочинал и е добре!  Hug

Малиналина,  приятно пътуване! Simple Smile Сега като каза смути се сетиф,  че имам нутрибулет в шкафа,  а не го ползвам....Като се върна ще го вкарам в употреба...
Днес и ние хапнахме кюфтета,  таратор,  салата,  трицветна паста с чесън и пармиджано,  а за закуска пържени филии и липов чай от бран липов цвятl:ove:

# 474
Елеаа, обожавам липа Heart Eyes При нас тъкмо сега цъфтят липите Heart Eyes

Вчера:
овесени ядки с кефир и диня
останалите спаначени рулца запечени на пица и моркови
говежда кайма с азиатски микс замразени зеленчуци, варена царевица и ферментирал нахут и леща със салата от зеле, моркови и поници от червена детелина

# 475
  • Калифорния, САЩ
Закуска - сандвичи с хумус, пуешки бекон и краставица; варени яйца, лимонада от манго.
Обядът беше пълнозърнести фусили със сос "Маринара", карфиол, броколети и лъжичка песто, а за дтенце и с чедър настърган отгоре.
Вечеря - имам парче дива сьомга, нещо с него ще направя за мъжете + доматена салата с овче сирене.

Ще опека и кроасани за закуската на ММ утре.

# 476
Вчера ходих да си взема първата кошница от местни био зеленчуци и сега имаме зелении за целия квартал Mr. Green

вчера
овесени ядки с кефир и ягоди
картофи запечени с кашкавал и мини доматчета
оризови спагети с калмари запечени с овесени трици и голяма зелена салата Mr. Green

Луд умора няма Laughing ферментирах и тигровите ядки hahaha

# 477
Здравейте!
Няма с какво да се огчета за хранете тъй като ядем едно и също- главто аламинути... Имам чувството,  че напълтях пак.  :/ Иначе горе- долу посвикнахме вече тук като  всеки ден има по някой инцидент  с малкия- въпросът е да има минаване:)
Иначе си пием всеки ден  липовия чай- да,  Галче , страхотен аромат  Heart Eyes и си имаме истинско прясно мляко и масло, направено от местните:) Закуската ни е филия с масло,  сирене и чай- огдавта не бях яла хляб,  а тази комбинация направо е божествена:))) Ще се поглезя още 10 дни май и после ще му мисля...  Shocked
Басейна почти не го ползваме,  открихме някаква река и ходим там- малкият се забавлява много- пълни и изпразва кофички,  събира разни камъни,  хвърля ги във водата ,  цамбурка си краката,  радва се на някакви миниатюрн.  рибки и така:))) Привечер излизаме на разходка из природата и се срещаме с други семейства- учудих се,  че има толкова народ,  явно хората се ориенгират към по- естественото вече... 

# 478
Добро утро банда!
Елея като те слушам, направо ти завидях.....обичам планината повече от морето и ми липсва моята Витоша!
Аз вчера бях на плодов....сутринта бананово смути с чия, на обяд задушени зеленчуци и зелева салата, вечерта шопска с три масллинки!
За ММ приготвих миш меш, печено пиперче, доматки, яйца и козе сиренце, облиза си пръстите!
Вчера бях на Йога Пилатес, но не се събра групата, та днес ще ходим на каланетика, имаме карти и обиколихме всички предлагани занимания, искаше ми се и йогата да видя....но карай ще оставам на каланетиката май!

# 479
Привет, петък е Party

При нас след слънчевите няколко летни дни, пак очакваме валежи, но освен ако не започне още от обяд да вали, съм решила днес пак да се прибера пеша Mr. Green Мислех фотоапарата да си взема, но го забравих. В тази връзка, елеаа ти снимаш ли красотите около вас?

вчера

овесени ядки с кефир и ягоди
крекери от елда на сандвичи с кашкавал и мини домати/морков
кюфтета от говежда кайма, леща и овесени ядки запечени на фурна със задушени аспержи, богата зелена салата с моркови, репички и домати

Общи условия

Активация на акаунт