Бързо, балансирано и икономично хранене - 3

• 66 791
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Ир, забравих да ти благодаря за ситните буквички, аз по опаковките само тях гледам Blush

За изнервянето,
Скрит текст:
не знам и аз на какво се дължи. Сега съм решила да пробвам стратегия за ненамесване, т.е. децата като правят нещо, аз само ги гледам като треньор, един вид и така, да видя какво мога да направя да им помогна да се научат нещата, които са важни за моето спокойствие. Гледам и да наготвя накуп, защото иначе ми се струва, че много време отделям на това занимание и не мога да обърна внимание на децата Blush

# 496
Привет и от мен!
Може би почти година не съм писала тук.Ако някой си спомня за мен стария ми ник беше Suns, ама май и този ще сменям, че имало и друга потребителка с точно същия  ooooh!
При нас лятното меню винаги е било салата+ някакъв протеин.
От днес ще започвам нов тип хранене за добра микрофлора. Тъй като имам  проблем с чревното здраве ( от разни режими, диети и др. истории), та сега ще се наложи да възстановя, нарушеното, иначе с болки не се живее.
Дори мисля да си купя една готварска книга за Микробиома и главно по нея да се водя, че ми се видя много интересна и полезна.

Закуска - за мен една чаша с  колофибрин (хран.добавка), чия,конопено и ленено семе, парче пъпеш и 2 с.л. кефир; за детето смути с кефир, пъпеш и банан.
Обяд на гости у баба - пил. супа за детето, а за мен - десертна чиния с шопска салата
Следобедната закуска за детето най-вероятно ще е дом. плодов сладолед. Тя по това време на годината е на сладоледи, ако я оставя може само това и нищо друго да не яде и да не се сети за друго. С домашните сладоледи й минава номера, но по-страшно става като сме навън по цял ден. Няма как от вкъщи да нося, а онези, които ми се струват подходящи не навсякъде ги има, особено в Морската градина.
Вечерята ще е зеленчуци (чушки, моркови, тиквички и лук) на фурна с печени ребра мариновани с лук, чесън, кинон, сол и оцет (за детето и ММ ), а за себе си не съм измислила какъв протеин   newsm78 ( тъй като не ям месо, а сега и сирене не трябва много да консумирам, може да мина с чаша млечен кефир ).

[b]Мими[/b],
Скрит текст:
с теб сме съгражданки, ама като че ли и сме съседки, а и членуваме в една и съща ФсБ-група.

# 497
Момичета,  здравейте!
И при нас е страшна жега- мен много ме мори!  Аманда,  тамън се адаптирахме,  но на мен ми идва множко вече- искам да се прибираме!  Ама то реално,  за мен не е почивка това!!! Аз повече се напрягам- другия път на all-inclusive! 
През лятото особено,  не съм привърженик да готвя за няколко дни,  предвид температурите,  но понякога се налага...
Галче,  Ир,  аз съм казала,  че след още някоя година ще си имам един ден "off" и мъжете ще ме глезят- нямам претенции за храна- ако ще да е готова!

# 498
Гифти, много се радвам да те видя тук Hug Пиши, ако искаш малко повече за твоя режим, какво включва Flutter

Елеаа, на мен това ми е проблема, имам претенции за храната Blush Иначе ММ, ако не съм сготвила и веднага предлага, я печено пиле или пица от магазина, я ресторант тип бюфет Whistling
За ол инклузив, досега не съм била, освен като малка по почивните станции, но тогава не съм могла да го оценя hahaha, но скоро и това предстои Party

На мен генералният ми проблем е,
Скрит текст:
че рядко мога да се насладя на процеса, все търся резултати. Затова сега съм си поставила за цел "да изживявам изживяването" и да не си обещавам повече от това, което мога да изпълня Peace

# 499
Галче,късметлийка си ти!Аз нямам претенции за храна,даже може и без ,само те да си измислят за този ден, а аз ще изкарам и на кисело мляко Joy Joy Joy
Ето една моя любима сентенция:

„Няма път към щастието: щастието е пътят.“ - Гаутама Буда

# 500
Аз по природа съм си нервничка и колкото да си поставям за цел по-спокоен живот, много трудно постигам спокойствие. Бих се тормозила с дни ако, например, съм си купила дефектна чанта, която не мога да върна. А вчера след Икеа отново истерясах защото си загубих цяла неделя там! Не знам докато се наканя да имам дечица с колко нерви ще съм останала, дано поне вие да сте тук да се успокояваме взаимно  bouquet
Онзи ден като излизахме с нашите приятели (тя е от Казахстан, той чистокръвен американец) ми направи впечатление колко добре се държат един с друг, макар че са супер различни. Тя е одитор, той музикант и дизайнер. Въпреки всичко имаше една толерантност, разбиране... В същото време моят любим се оплака, че много пари харча... Да се смея ли, да го удуша ли... Та мисля си аз, че манталитетът ни играе голяма роля в това как гледаме на нещата и кое е важно и кое не.

Сега на храната: закуска жито с мнооого орехи и лимонена кора
Обяд сладък картоф (печен във фолио) и круша
Вечеря остатъците от лещата (дано не се е развалила) и остатъците от пиците.

За утре обядът ще е пилешки филенца с кюфтенца от тиквички на фурна и краставичка
Вечерята утре ще е вероятно риба, която ще купим ако излезем да пазаруваме.

# 501
Оооо , аз съм сравнително спокойна за такива материални неща-въобще не могат да ме жегнат...Но чисто човешките отношения и несправедливостта в тях направо ме кара да се превърна звяр...
Аз съм малко прахосница и си признаам:)Може би защото не отдавам значение на парите-знам ли,не мога да си го обясня...Работя ,откакто съм студентка и грам не съм спестила:))))А сега като не работя ни идва малко нагорнище,вече сме тричленно семейство и ми е много трудно да се справям с паричните средства-приемам идеи...Значи имам лимит за месеца(който е задоволителен,не е много,но не е и малко) и мъжът ми каза,че ако продължавам да го надвишавам щял да ми конфискува картата вече Joy Joy Joy
Значи моето задължение е да поема разходите за къщата(храна,препарати и каквото там е нужно)+разходи за детето(глезотийки,дрешки)+мои си разходи за поддръжка...За всичко останало(кредит,наем,сметки се грижи мъжът ми)Ех, аз пак се справям трудно:(
Споделете вие как се справяте...

# 502
Как ли... Работя в събота, през седмицата до 7, защото ми плащат почасово и уж изкарвам допълнително някой лев. Междувременно не спирам да си търся по-добре заплатена работа. С парите се справяме, но не успяваме да спестим колкото ни се иска. Купихме си 75 инча телевизор например, лаптоп за ММ, сега трябва и втора кола да вземем за мен. Изобщо разходите ни не свършват, все има нещо. А за медицинските разходи няма да споменавам  Crossing Arms

# 503
Така е, все има разходи за нещо Peace

Аз се стресирам като харча Blush
Скрит текст:
Шопингът дето уж бил терапия, няма такова нещо при мен Crazy Обикновено харча, защото се налага Money ММ е малко по-ларж, та от време на време ме вразумява, че и ние имаме право да малко отпускане и удоволствия Sunglasses

Явно и на децата съм успяла да им промия мозъка, че се купува, само това което ни трябва, защото миналия уикенд, тъкмо щяхме да излизаме и на вратата звъни едно момиче от някаква доброволческа организация. Предлага шоколади и химикали. Аз отговарям, че не можем да помогнем, нямах кеш в себе си. Обикновено като имам някоя банкнота я давам на децата да се учат как се харчат/спестяват пари и викам на щерката, ако искаш ти можеш да дадеш от твоите пари. А тя ми отговаря, а не, ние имаме и шоколад и химикали, не ни трябват hahaha Та се наложи да обясня, че когато искаш да подкрепиш дадена благородна кауза няма нужда дори да вземеш нещо, просто можеш да дадеш пари за каузата, да изхарчиш парите си за добро дело Heart Eyes

# 504
Галче,аз пък се стресирам като не харча JoyВикам си ,я,тук е останал някой друг лев,какво ли да купя?И ги давам  за някаква ненужна вещ..Вече не бива да правя така,защото нося отговорност за детето-трябва да се науча да пестя...От другата седмица ще си записвам ден за ден къде и по колко харча ,за да онагледя положението Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling EyesИначе не знам как ще се справим:/Другия вариант да започна работа...Но детето трябва да го дам на ясла, а аз исках направо на градина:(

# 505
Eleea (гуш). Моята сестра като бяхме малки беше като теб. Като бяхме по лагери, аз все не успявах да намеря за какво да си изхарча парите и накрая се прибирах с пари, но недоволна, че нищо не съм харесала да си купя. А тя винаги всичко успяваше да изхарчи. Изобщо крайностите не са за препоръчване Wink

Хич, не ми харесва новата версия на форума. Липсват ми старите емотикони Worried И кирилизатора не мога да намеря (ох). Оплаках се пак  Close

По темата

вчера писах за тиквичките, но не дописах, че ги ядохме с кефир, само ММ с купено кисело мляко. Децата го опитаха и избраха кефира Heart Eyes

днес

овесени ядки с кефир и ягоди
елдени крекери с варено яйце и доматчета; тиквени овесени курабии за десерт
наденички с леща и замразени зеленчуци микс /лук, целина, чушка/ и богата зелена салата с домати, репички, поници от броколи и червена детелина; домашен сладолед с фъстъчен тахан и шоколадови парченца за десерт

# 506
  • Калифорния, САЩ
   Горе има опция за връщане в стария вид на темата, ползвай я, Галче. И на мен не ми харесва новата, ужасна е.  Hug
   Много хубава тема сте "зачекнали" - за харченето. Туй е мойто място  Party, аз съм вкъщи този, който харчи  Crazy. Моя отговорност е купуването на каквото и да е, ММ плаща сметките, таксите... и ...  кредитните ми карти  Wink. Но аз харча разумно  Blush, купувам повече храна (май повече от колкото трябва), но това ми е страст  Blush Blush Blush. Но пазарувам наистина разумно, знам кога, къде и как да купувам. Не давам излишни пари, уча и детенце на това. Дрехи за малкия - на разпродажби основно в края на сезона (предимно онлайн), не му давам много-много да избира той - аз решавам, аз плащам. Съобразявам се с възрастта му, модерно и какво се носи, но определящо за мен са цена/качество и необходимост от дадена дреха. Обувки купувам за него като ги видя на добра цена, ако нещо наистина ми хареса взимам и номер или два напред в адванс. Има 4 нови чифта, чакащи да им дойде времето. За нас - рядко; имам толкова много неща, че въобще не ми е до пазруване. ММ не купува, аз му знам размера, вкуса и купувам каквото преценш. Дори за РД, Коледа и празници пак аз пазарувам за подаръци, приятели... ММ само плаща после картата, но наистина съм много разумна в харченето.  Hug

Новото днес - гуакамоле и голяма салата със зелении, домати, лук и за мъжете фета сирене. Дояждаме иначе  Crazy.

Забравих - моите обувки голяма част са от Бг., всеки път си донасям по 4-5 чифта чехли или обувки  Heart Eyes.

Галче, сега те препрочетох - ти всеки път ли предлагаш десерт? Аз давам сладолед понякога, но моите знаят - десерт само, ако имаме гости.

# 507
Нямам много време да пиша, че заминавам в командировка, но да се включа в отбора на всичко до дупка харчещите Simple Smile Заплатата ми свършва точно за три дни и то  в най-добрия случай, после съм на издръжка на ММ. Харча основно за дрехи, ама да не речете, че за елегантна визия. Харча си парите, за да докарам някакъв кежуал и хипарски вид, а годинките наближават 40 и скоро ще е смешно Laughing
Вчера за мен закуска - кисело мляко, обяд - сандвич с хумус, айсберг, маслини и ябълкова лимонада, вечеря боб и салата от домати и краставици, много люти чушки. Децата са яли по - богато, но нямам време да описвам.
Галче, аз също се дразня на новата визия, но намерих опция - премини към старата Simple Smile
Сънс, добре си си дошла. Аз имам теория за чревното здраве след доста време мъки, но ще пиша после.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 07:03 от Аmanda

# 508
Вчера с преминаването на  новата версия на сайта, постът ми се е изтрил.
Относно спестяванията съм 1:1 като Галче, може би е от зодията.
Аманда, моля те сподели твоя опит, аз ходих  отново на гастроентеролог, но не разчитам много на компетентно мнение на лекар за хранене. Моят проблем е свързан с подуване и болки на корема+запек.
Иначе си купих готварската книга за Микробиома. Не че има нещо ново, което да не знам, но поне е пълна с интересни и най-вече полезни рецепти. Ще се наложи да премахна любимите ми млечни, както и всичко, което съдържа глутен. А да наблегна на зеленчуци, плодове, пробиотични храни (поне кефирът ще ми остане), месо (което не го броя), по-малко бобови култури и семена. Това е най-общо, имам доста за четене.

Закуска- смути с млечен кефир от пъпеш и мед, а за мен моите лечебни фибри.
Обяд- салата и пуешко филе за детето, а за мен- чаша кефир + десерт от диня
Вечеря- шопска салата с пържоли, за мен- само салата ( не знам как ще ям доматите без сирене  Sad, в книгата пише, че можело козе сирене, но засега ще се въздържам)

# 509
Gifty,  можеш ли да споделиш какво пише в книгата за млечните?  Защо ще ги махаш?

Общи условия

Активация на акаунт