Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 4

• 71 986
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не мисля, че точно трансферите ще ги поверят на акушерките. А и си трябват двама човека все пак

# 166
Хах, да, сега видях, че пише първо лекаря  Mr. Green Джъст, си блеяяя  Crazy Риджина, а как минава пункцията? Много ли се чака? Колко време след това те държат?

# 167
  • София
Мистика, зависи кога ще те извикат. Обикновено до към 9:30-10 поприключват с пункциите, после влизат в хистеро- и лапароскопии. Обаче не знам дали Стаменов няма друга организация

# 168
В 7,15 трябва да съм там, ама кога ще ми дойде реда е Божа работа... Мисълта ми беше, колко време след като излезнеш от упойка те изстрелват..

# 169
Пункцията е по-деликатен момент.
За мен лично най-тежката част от цялата ин витро процедура е тази, защото правя повечко фоликули и двата пъти направих хиперстимулация.
Първата пункция беше кофти преживяване за мен, едно, че беше първа, бях със спинална упойка, прави ми я друг лекар, защото моя го нямаше,а и после получих сериозна хиперстимулация и ми вадиха вода.
Втората беше по-добре, бях с обща упойка, заспах си като пич, макар че до последно обяснявах на анестезиолога, че не ми се спи  Joy и горе долу по-успешно овладяхме и реакциите след това с някои допълнителни медикаменти.
Надявам се следващата да е още по-лека и да не ме хиперстимулират.
Но за всеки си е индивидуално всичко това, и само споделям моите лични впечатления и преживявания.  Wink Нека и някой друг да сподели своите.

# 170
Пропуснах да кажа, че след пункцията ме задържаха за около 4 часа под наблюдение.
Айй, много! Но ти и приключения много...аз имам две досега ( една на спонтанен и една на стимулиран) и както викаш, си спах като пич  Mr. Green За хиперстимулация при мен няма как, защото са ми малко яйчицата...

# 171
Пропуснах да кажа, че след пункцията ме задържаха за около 4 часа под наблюдение.
Айй, много! Но ти и приключения много...аз имам две досега ( една на спонтанен и една на стимулиран) и както викаш, си спах като пич  Mr. Green За хиперстимулация при мен няма как, защото са ми малко яйчицата...

Е, значи всичко е ток, няма от какво да се притесняваш, пък и ти имаш опит все пак и знаеш вече как е. 
Че не е най-приятното преживяване не е, но минава. По-вълнуващото в цялата работа са резултатите и поне те те изваждат от мислите за самата процедура (пункция).

# 172
За мен лично най-тежката част от цялата ин витро процедура е тази, защото правя повечко фоликули и двата пъти направих хиперстимулация.
Първата пункция беше кофти преживяване за мен, едно, че беше първа, бях със спинална упойка
Абсолютно същото беше и при мен на първата ми пункция, имах спукани над 40 фоликула. Отделно след пункцията, вече в стаята, ми бяха сложили две много тежки кутий в/у корема, упойката не пускаше десния ми крак повече от 3 часа...абе пълен кошмар беше. ММ що клетви отнесе в онзи ден...не е истина  Laughing

# 173
  • София
В 7,15 трябва да съм там, ама кога ще ми дойде реда е Божа работа... Мисълта ми беше, колко време след като излезнеш от упойка те изстрелват..
Като мине доктора и каже, какво са извадили, ако са ти изтекли системите и се чувстваш добре си тръгваш

# 174
Уф, Жанче, вярно че ти беше с рекорден брой фоликули.  ooooh! Направо ти съчувствам за преживяното.
Впрочем като каза за упойката, сега се сетих, че и на мен краката ми бяха доста часове обездвижени и даже сестрата ме пита дали ме е пуснала и аз и казвам, че не, а тя не ми вярва и ми обяснява, че до сега е трябвало да ме пусне. Явно някаква сериозна спинална са ползвали.  Laughing

# 175
Желязна беше, определено  Laughing Hug

# 176
Като мине доктора и каже, какво са извадили, ако са ти изтекли системите и се чувстваш добре си тръгваш
Минава да каже, така ли? Аз разбрах, че ще ми се обадят с инфо чак на другия ден и избудалях  Mr. Green Ех, че хубава българска дума  bowuu

# 177
  • София
 Доктора минава след пункцията и казва колко са извадили и с какво качество са на "първо четене". А на следващия ден се обаждат ембриолозите, с подробности след обработката и да кажат колко са се оплодили

# 178
Доктора минава след пункцията и казва колко са извадили и с какво качество са на "първо четене". А на следващия ден се обаждат ембриолозите, с подробности след обработката и да кажат колко са се оплодили
Е, все пак е нещо. Благодаря ти Hug

# 179
Здравейте, момичета! Нова съм в темата и ще ви следя стриктно. Има ли сред вас такива, които са правили ЗЕТ след аборт по мед.причини. Процедурата същата ли е..медикаменти, следене.. ? Аз вече месец не мога да се добера до час в клиниката и вече губя търпение.

Общи условия

Активация на акаунт