Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 4

• 71 983
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
Здравей,Март месец се наложи да направя мед.аборт.Изчаках един цикъл,който беше Април и сега Май стартираме и съм в  подготовка за ЗЕТ.Доки каза,че ако искам,миже да изчакаме още един-два месеца,но и ние нямаме търпение.Зависи сигурно и как се възстановяваш след аборта.Иначе схемата е същата,поне при мен.Почти същите лекарства,два прегледа и на третия път трансфер.
А за часовете,записвам при акушерката на доки.Не се притеснявай и успех. Peace

# 181
Еха, много обнадеждаващо звучи, след един цикъл. Аз може би малко повече ще трябва да изчакам понеже бях в голяма седмица...  Cry Успех!Пожелавам този път едно прекрасно пухкаво бебче.

# 182
Аз приключих в 7г.с.Може и това да е от значение.Затова изчакахме само един цикъл.Дано скоро всички имаме пухкав финал. newsm17

# 183
  • София/Севлиево
Аз правих ЗЕТ след аборт в 8 г.с,беше успешен,но пак по мед причини и втората бременност приключи в 9 г.с.Между двата опита чаках 3 месеца.Сега юни ще ми е опит 3,този път чаках 9 месеца,в началото ми се сториха много,но реших този път да не бързам,да си дам време да се възстановя.Каквото и да предприемете успех  Hug

# 184
Аз имах мисед в 8 г.с., правих медикаментозен аборт в началото на ноември.
Следващият цикъл ми дойде на 28.12. и веднага стартирахме ЗЕТ.

# 185
Успех и на вас, момичета. Аз ще чакам така или иначе, защото не мога да се добера до часове. Бебчето загубих в 27 г.с., а то беше спряло да се развива в 22 г.с., но нямаше кой да види, въпреки видимо намалелите води. Та в този ред на мисли, сменям доктора. Час, изследвания, терапия, подготовка, предполагам ще мине време. Само се надявам двете ми снежинки да са достатъчно силни  Praynig

# 186
Това е ужасно, в толкова голяма седмица ! Как така не са видели ?! Понякога се удивлявам какви "специалисти" има сред проследяващите бременностите лекари  Tired
Желая ти успех със следващият трансфер, дано всичко е наред  Hug

# 187
Задравейте!!! Записвам се и аз при вас Simple Smile В очакване съм за ЗЕТ.
Прочетох темата назад и пожелавам на всички положителни тестчета и здравички бебенца  Praynig.
Аз най вероятно ще си взема ембрион/ембриончета този месец. Проблема е че в същия цикъл ще правя мастография. Лекарката ми каза че нямало проблем.
Разбрах че повечето сте с естрофем или подобни. Явно аз няма да имам, защото това би повлияло на мамографията newsm78. И сега се чудя ако естрофема повишава шансовете не бих искала да избързвам.
Та в този ред на мисли,  естрофема само при проблем с лигавицата ли се използва? И знаете ли дали има някакви стастики дали повишава шансовете?

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 11:47 от aaangel

# 188
  • София
ако използват овулацията ти и нямаш проблем с лигавицата дори е препоръчително да си без естрофем.

# 189
  • София
При мен е с естрофем, защото нямам овулация редовна

# 190
Момичета, притеснявам се дали естрофем увеличава риска от рак на гърдата. Притеснявам се понеже майка ми почина доста млада от това. Гледам, че и на мен са ми изписали за подготовка за зет, въпреки че нямам проблеми с лигавицата.

# 191
  • София
steli4ka s, аз също се бях притеснила малко в тази насока, тъй като майка ми е оперирана 2 пъти от рак на гърдата. Като четох листовките на лекарствата пишеше за това. Говорих с лекарката ми и тя каза, че рискът се повишава при продължителен прием. Някои от лекарствата се приемат с месеци, та и с години без прекъсване, когато са за облекчаване на симптомите на менопауза.
След като говорих с док реших да приема нейното мнение - успокоих се и реших, че няма нужда да си добавям още едно притеснение към другите.
Според мен не пречи при следваща среща с твоя лекар да попиташ. И дано наистина всичко в тази насока да е ок.

# 192
И аз ще съм с Естрофем. И да ви кажа доста трудно си намерих в аптеките.
Прием 2*1 на ден обичайна доза ли е?На вас как ви го изписват?
Успех на всички  Hug

# 193
Аз стартирах с 2х2 естрофем, после го намалихме за малко на 2х1, защото лигавицата беше тръгнала да презрява и след трансфера минах на 3х2, защото беше почнала да пада стойсността на естрадиола.

# 194
Благодаря Hug
Значи стартирам така, а на прегледа на 12-ти ден ако преценят ще променят дозата.А преди и по        време на ЗЕТ пускат ли ви някакви изследвания?Разбирам че естрадиола следят?

Общи условия

Активация на акаунт